Noskaidroti 30 labākie restorāni Latvijā 2015. gadā

labākie restorāni Latvijā

Pieaicinot kompetentu šefpavāru žūriju no ārvalstīm, jau trešo gadu pēc kārtas noskaidroti labākie restorāni Latvijā. „Ekselence labākā restorāna Latvijā 2015” titulu ieguvis restorāns „Vincents”, otrajā vietā ierindojies „Bibliotēka No.1 restorāns”, bet godpilno trešo vietu ieņem restorāns „Muusu”.

„Ekselence 30 labākie restorāni Latvijā 2015” nosaka atbilstoši starptautiskajai praksei – vispirms interneta aptaujā vietējie žurnālisti, gardēži un restorānu jomas eksperti nobalsoja par viņuprāt labākajiem restorāniem, katru no tiem izvērtējot, piešķirot punktus par ēdienu, dzērieniem, apkalpošanu un atmosfēru. Pēc iegūto rezultātu apkopošanas pie darba ķērās starptautiska žūrija, kuru šogad veidoja 14 pieredzējuši profesionāļi no Vācijas, Zviedrijas, Igaunijas, Dānijas, Šveices, Somijas un Norvēģijas.

Apmeklējot restorānus, žūrija katram no tiem individuāli piešķīra punktus. Maksimālais punktu skaits, ko restorāns varēja iegūt, bija 200 punkti – 80 punktus par ēdienu; 50 punktus par apkalpošanu; 40 punktus par dzērieniem un 30 punktus par atmosfēru restorānā.

Salīdzinot ar iepriekšējo gadu, „Ekselence labākie restorāni Latvijā 2015” sarakstā iekļuvuši 10 jaunpienācēji. „Tā ir trešā daļa no labāko saraksta, kas liecina par veselīgu nozares attīstību, tādēļ svarīgi ir nestāvēt uz vietas, bet turpināt iesākto”, gandarījumu pauž projekta iniciators Normunds Norenbergs.

Starptautiskajā žūrijā darbojās Jouni Toivanen (Michelin šefpavārs, Somija), Sonja Fruhsammer (Michelin restorāna „Fruhsammer” šefpavāre, Vācija), Pelle Andersen (The Food Organisation of Denmark direktors, Dānija), Sampo Kantele (šefpavārs, Helsinku kulinārijas akadēmijas pasniedzējs, Somija), Tonis Siigur (restorāna „NOA” šefpavārs, Igaunija), Terje Ommundsen (restorāna „Plah” šefpavārs, Norvēģija), Antonio Colaianni (Michelin restorāna „Mesa” šefpavārs, Šveice), Charlotte Stougaard Negendahl (Michelin šefpavāre, Dānija), Arto Koskelo (restorānu kritiķis, Somija), Anton Bjurh (Michelin restorāna „Gastrologik” šefpavārs, Zviedrija), Per Mandrup (Pasaules šefpavāru asociācijas, kulinārijas sacensību komitejas viceprezidents, A līmeņa konkursu tiesnesis, Dānija), Martti Siimann (restorānu „Oko”, „Noa”, „Tuljak” īpašnieks, Igaunija), Peter Fruhsammer, šefpavārs, vīnzinis, Vācija), Tommy Raanti (šefpavārs, Norvēģijas kulinārijas institūts, Norvēģija).

Labākie restorāni Latvijā 2015.gadā

1. Vincents
2. Bibliotēka No. 1 restorāns
3. Muusu
4. 3 pavāru restorāns „Tam labam būs augt”
5. Riviera
6. Kaļķu vārti
7. 36. līnija
8. Ostas skati
9. Koya
10. Vīna studijas restorāns
11. Le Dome
12. Kolonāde. Mūsu stāsti…
13. Valtera restorāns
14. Locale
15. Bergs
16. International
17. Portofino
18. Valmiermuižas vēstniecība
19. Kilimanjaro
20. Goldingen room
21. Elements
22. Dikļu pils
23. Monterosso
24. Neiburgs

25. Tinto
26. Mercato
27. Zoste
28. Kasha gourmet
29. Mute
30. Olive Oil Trading co.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums Facebook un Twitter!

Jūs varētu interesēt

Populārākie raksti

Lasītāju viedokļi

Ierakstiet pirmo komentāru!

avatar
wpDiscuz