Veikala apsargam – šobrīd bezdarbniekam – par Kariņa fotogrāfijas publicēšanu jāmaksā 500 eiro sods

Foto: Saeima.lv

Datu valsts inspekcija atrada un sodīja cilvēku, kurš sociālajos tīklos publicēja Ministru prezidenta Krišjāņa Kariņa (“Jaunā Vienotība”) fotogrāfijas, kurās viņš redzams alkoholisko dzērienu veikalā bez sejas maskas laikā, kad masku valkāšana it kā jau bijusi obligāta. Šīs fotogrāfijas izraisīja plašu rezonansi sabiedrībā.

Līdz pagājušā gada pirmajam oktobrim Oļegs Baikovs strādāja par apsargu alkoholisko dzērienu veikalā. Kopš tā laika viņš ir bezdarbnieks. “Man ir trīs bērni. Šobrīd esmu bezdarbnieks. Tas ir nepaceļams sods. Pagaidām esmu biržā,” skaidroja Baikovs, kurš sodīts par fotogrāfiju publicēšanu.

Nepatīkamo vēsti par piespriesto sodu Baikovs saņēma vairāk nekā pusgadu pēc notikušā. Datu valsts inspekcija vīrietim piemēroja 500 eiro sodu par to, ka viņš sociālajos tīklos publicējis Ministru prezidenta Kariņa fotogrāfijas.

Inspekcijā skaidroja, ka tā ir nelikumīga personas datu izmantošana, jo premjera fotogrāfijas ņemtas no veikala videonovērošanas kamerām. Fotogrāfijās Kariņš redzams bez sejas maskas.

“Es dalījos ar bildēm sava grupā. Nu, man atsūtīja, es padalījos grupā. Tas bija ap Jaunogadu. Es viņiem uzrakstīju, kā viss notika. Es jau sen tur nestrādāju,” norādīja Baikovs.

Bildes vīrietis publicējis pagājušā gada novembra beigās. Viņš apgalvoja, ka tobrīd veikalā vairs nav strādājis. “Vienkārši izdzēsu, kad piezvanīja bijušais priekšnieks un pateica, ka bildes parādījās [internetā]. Man darbojas automātiskā piekrišana grupā.”

Datu valsts inspekcijai cita informācija

Taču Datu valsts inspekcijas izmeklēšana liecina par ko citu. Fotogrāfijas parādījās dažādos sociālo tīklu profilos, taču tie bija viens ar otru saistīti.  

Inspekcijas direktores vietniece Lāsma Dilba norādīja: “Mums tika sniegta informācija arī par vairākām citām epizodēm, kad šī te prettiesiski iegūtā informācija tika publicēta sociālās tīklošanas vietnēs. Informācija tika publicēta no diviem vai trim it kā dažādiem [profiliem], bet arī inspekcijas rīcībā bija informācija par to, ka šo profilu īstais lietotājs ir viena persona.”

Premjers sociālajos tīklos nonākušos attēlus skaidroja šādi: bildes bija uzņemtas vasarā, kad sejas masku valkāšana vēl nav bijusi obligāta.

To apstiprināja arī Datu valsts inspekcijas veiktā izmeklēšana. Inspekcijā norādīja, ka diena, kad tika uzņemtas šīs bildes, sakrita ar Baikova maiņas dienu.

Vīrietim gan ir tiesības apstrīdēt lēmumu par administratīvā soda piemērošanu.  

“Šis lēmums ir sākotnējais, ko pieņēma Datu valsts inspekcijas amatpersona. Un šai pie administratīvas atbildības saucamajai personai ir tiesības apstrīdēt vai, sakot administratīvo sodu likuma terminos, pārsūdzēt šo sākotnējo lēmumu Datu valsts inspekcijas direktoram,” skaidroja Dilba.

Latvijas Televīzija vēstīja – visi veikala apsargi pirms maiņas sākuma paraksta dokumentu par datu aizsardzību un apņemas neizplatīt tālāk videonovērošanas kameru ierakstus.

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Avots: lsm.lv

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


8
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Juris
Juris

Kariņa divkosībai nav robežu. Tipa- šamējam nav jānēsā, bet viņam blakus esošai sievietei tā bija uzlikta. TĀTAD BIJA JĀNĒSĀ. Varbūt vajag Kariņu sodīt par epidemioloģisko prasību pārkāpšanu. Es atceros, ka policija ļoti aktīvi sodīja pārkāpējus. Bet šamējais Kariņš – vai saņems sodu??

Pēteris
Pēteris

Datu valsts inspekcija lien valdībai ( Kariņam) pakaļā pat bez ziepēm. Rosinātu disciplinārlietu pret Datu valsts inspekcijas vadību vai pat nomaiņu par KARIŅA disciplināro pārkāpumu slēpšanu un vēršanos pret trauksmes cēlāju. Policija arī publicē attēlus no sabiedrisko vietu novērošanas kamerām, lai sabiedrība palīdzētu atpazīt iespējamo likuma pārkāpēju. Kariņa goda jautājums ir samaksāt Datu valsts inspekcijas uzlikto sodu 500 eiro trauksmes cēlāja vietā.

gf..
gf..

kādu sodu saņēma kariņš bīdot ķirsi Rīgas domē, pārkāpjot likumu?

Andis
Andis

Jūlijā maskas nebija jānēsā, bet kādēļ Kariņam blakus esošajai sievietei bija maska tikai slikti uzlikta?

jibiorio
jibiorio

Jūlijā bija aizliegts tā nēsāt masku?

neviens
neviens

nu redz cik interesanti, cilvēks, kurš uzrāda likumpārkāpēju, šajā valstī tiek sodīts, bet likumpārkāpējam pat ar pirkstu nepakratam… iesaku šim gadījumam pievērst uzmanību visiem tiem, kas atbalstot valdības aicinājumu, grib ierakstīties oficiālajos stukačos… arī jūs stukaču likums nepasargās, tāpat kā visa pārējā muļķu zemes likumdošana…

tuta
tuta

Smejies? Za čto borolsja, na to i naporolsja. Mudaks konkrētais…

ezītis
ezītis

Kas tur interesants. Kliķei ir sava darīšana, neaizskarami, kamēr tik pilda plānu un rīkojumus, likumi ir pārējiem|!