Valdības rīcību Covid-19 krīzes pārvarēšanā vētīs izmeklēšanas komisija koalīcijas deputāta Kozlovska vadībā

“Degradē parlamentārās izmeklēšanas jēgu,” tā opozīcijā raksturo to, ka Covid-19 kļūdu izmeklēšanas komisiju vadīs koalīcijas deputāts Rihards Kozlovskis. Viņš pats gan sola strādāt objektīvi, vēsta TV3 Ziņas.

Aprīļa sākumā Saeima lēma izveidot jaunu parlamentārās izmeklēšanās komisiju. Tas tāpēc, ka opozīcijai bija izdevies savākt nepieciešamos vismaz trešdaļas deputātu parakstu, lai konkrētajā formātā padziļināti pētītu valdības kļūdas Covid-19 krīzes pārvarēšanā – no iepirkumiem līdz ierobežojumiem. Tagad arī zināms, kuri deputāti darbosies jaunajā komisijā.

Uzreiz pēc komisijas sastāvā apstiprināšanas tā sanāca, lai izraudzītos priekšsēdētāju un galveno darba organizētāju. Kandidāti šim amatam divi. Zaļzemnieks Viktors Valainis, kurš arī šīs komisijas iniciators, un Rihards Kozlovskis no “Jaunās Vienotības”. Vēlējot balsis krita par labu Kozlovskim, kas nozīmē, ka toni jaunajā komisijā noteikts koalīcija.

Valainis par to pikts. Uzsver, ka, koalīcija pārņemot vadību opozīcijas instrumentam, degradē izmeklēšanas komisijas jēgu, turklāt esot jau redzēts, kā koalīcijai sokas ar savu darbu izmeklēšanu valdības līmenī.

“Beigās nonāk pie secinājuma, ka neviens nav vainīgs. Tas tagad pārnesās arī uz parlamentu. Koalīcija ir uzņēmusies arī izmeklēt parlamentā paši savu darbu, kas ir dīvaini! Rihardam Kozlovskim būs jāpierāda, vai viņš strādā sabiedrības interesēs vai mēģina piesegt koalīciju,” saka Valainis.

Savukārt Kozlovskis norāda: “Protams, Ministru prezidents ir “Jaunās Vienotības” biedrs, taču būsim reāli, – ļoti daudz sfēru iesaistīts šīs pandēmijas pārvarēšanas procesā. Nav tā, ka redzam, ka viens vainīgais ir valdības vadītājs, tāpēc mēs viņu tagad manis vadītājā komisijā piesegsim.”

Kozlovskis sola strādāt koleģiāli un objektīvi. Viņš uzsver, ka darba apjoms ļoti liels, praktiski pētot visu pandēmijas posmu. “Es atturētos pateikt, kas mēs nosauksim visos vainīgos, bet, manuprāt, mērķis komisijai ir izvērtēt visu procesu un to, kur ir bijušas kļūdas. Vai tās radās, tāpēc mēs, paldies Dievam, neesam gājuši cauri šādai pandēmijai, vai tiešām ir bijusi konkrētu personu nolaidība vai acīmredzama neizdarība,” norāda Kozlovskis.

Jaunā izmeklēšanas komisija pie darba ķersies uzreiz pēc valsts svētkiem.

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Avots: TV3 Ziņas

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


Lasītāju viedokļi

avatar