Valdība maksās 20 miljonu kompensāciju par vienas ūdeļu fermas likvidēšanu

nauda

Rūpējoties par sabiedrības veselību un reaģējot uz Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) riska novērtējuma ziņojumu, Zemkopības ministrija (ZM) gatavo Ministru kabineta (MK) lēmuma projektu par SIA “Baltic Devon Mink” ūdeļu novietnē esošo dzīvnieku likvidāciju.

Pašlaik lēmuma projekts par ūdeļu novietnē esošo dzīvnieku likvidāciju vispirms būs jāapstiprina Operatīvās vadības grupā (OVG), kas notiks 16. decembrī. Ja OVG to saskaņos, lēmumprojektu paredzēts virzīt izskatīšanai un apstiprināšanai šāgada pēdējā MK sēdē 21. decembrī. Šāds lēmuma projekts tiek gatavos ārkārtas situācijas ietvaros.

“Sabiedrības veselība ir mūsu prioritāte, tāpēc pašlaik, tostarp arī ar Veselības ministrijas atbalstu, no Zemkopības ministrijas puses tiek sperti visi nepieciešamie soļi, lai sabiedrības veselības riskus iespējami mazinātu,” uzsver zemkopības ministra biroja vadītājs Jānis Eglīts.

Lēmumprojekts tiek gatavots, pamatojoties uz SPKC riska novērtējuma ziņojumu Operatīvās vadības grupā. Atbilstoši tam skartajā ūdeļu novietnē pastāv riski turpmākai SARS-CoV-2 vīrusa mutācijas varbūtībai un cilvēku inficēšanās iespējām. Par to liecina periodiski notikušie darbinieku inficēšanās gadījumi ar tiem sekojošo potenciālo iespēju izplatīties iedzīvotāju vidū.

Saskaņā ar provizoriskām aplēsēm, dzīvnieku izkaušana un novietnes slēgšana varētu izmaksāt ap 20 miljoniem eiro, kas būtu kompensācija par nogalinātajiem vaislas dzīvniekiem, izmaksas par dzīvnieku nogalināšanu, dzīvnieku līķu savākšanu, transportēšanu un iznīcināšanu, izmaksas par dzīvnieku barības iznīcināšanu, dezinfekciju u.c. izdevumiem, kas var rasties darbības procesā. ZM aicinās Finanšu ministriju rast šim mērķim nepieciešamo finansējumu.

ZM pirmo reizi jautājumu par SIA “Devon Baltic Mink” ūdeļu novietnē esošo dzīvnieku likvidāciju OVG virzīja, tiklīdz tika saņemts SPKC riska novērtējums, proti, 15. novembrī. Jautājums OVG tika skatīts 13. decembrī.

Pārtikas un veterinārais dienests ir veicis apsekojumus arī citās kažokzvēru audzētavās, apdraudējums sabiedrības drošībai nav konstatēts.

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Avots: Zemkopības ministrijas mājaslapa

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


12
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Pupa
Pupa

Interesanti, kur būs tas slieksnis, kad šos apturēs?
Pilsētā jau ilgi cilvēki runā – aiz šitā atkal stāv izveicīgais mahinators Kosevics.
Cik veikli ar nodokļiem un pabalstiem viņš izkombinējās! Un nekādi jautājumi?
Visi šie pavļuti, pūces, bordāni, kosoviči, kaimiņi, bondari u.c. ….
Kad būs gana?

SPKC
SPKC

Zajebis…te ir pamācība kā nozagt 20 milj un uzreiz atmazgāt !

Erna
Erna

Vajag palūkoties kam tā ferma pieder un kam viņš rados. Viss taps skaidrs kā uz burvju mājienu.

NOKIA
NOKIA

Latvija ir īsta iespēju zeme! ASV atpūšas. Kā jūs domājat, vai šādā valsts jebkad būs spējīga sasniegt kaut minimālo labklājības līmeni…Tā kā zog tagad, nav zagts nekad visā Latvijas vēsturē! Valsts var saņemt kaut vai triljonu nodokļos un ES atbalstos> tas viss tiks izmīsts tādos pasākumos un līdz iedzīvotājiem nenonāks. Cilvēki, nākat pie prāta, drāžat valsti kur un kā vien iespējams, jo tieši to valsts dara ar jums!

motorhead 1916
motorhead 1916

Neticams stulbums. Kaarteeja afeera, protams. Vells zina, kuram maitam to ievajadzeejaas. Uudele, protams, nav taads iisti nopietns dziivnieks. BET… kas notiks, ja kaads muujaabelis izgudros, ka slimo arii ZIRGI? Vai zinaat, cik maksaa vaislas eerzelis? Ja ne, paskatietieties, tas izgliitojoshi. Ir jau arii vaislas sunji, tomeer tie tomeer leetaaki

Dējamcaurums
Dējamcaurums

Līdz šim brīdim tajā fermā NEVIENS nav testējis, vai tām ūdelēm ir kāda kaite. Līdz 21.12.16. 14:49 NEVIENS!!!

Vāvere
Vāvere

Es tikai vienu nesapratu, ja mans bizness rada draudus sabiedrībai, tad kāpēc sabiedrība man apmaksā biznesa slēgšanu, piemēram, cik man gatava maksāt sabiedrība par to, ka es piemājas mežiņā neierīkošu kodolsintēzes atkritumu mēslaini? Domu sapratāt.

Nē nesapratu domu
Nē nesapratu domu

Ja Tu investēsi visus savus līdzekļus, ieķīlāsi visus savus īpašumus, lai izvedotu savu uzņēmumu atbilstošu visām prasībām (Tātad Tavā gadījumā kodolsintēzes atkritumu mēslaini) atbilstošu ES, Latvijas, un Starptautiskajiem normatīviem un drošības prasībām, ar visiem mūsdienu drošības aprīkojumiem. Nodrabināsi cilvēkus, maksāsi nodokļus. Un tad valdība pēkšņi izlems likvidēt Tavu uzņēmumu, kam Tu esi veltījusi, iespējams, visu savu dzīvi, arī gribēsi, lai vismaz tādā gadījumā Tu bankai nepaliktu parādā. Tu laikam domāji ka vienkārši vai nu izgāzīsi atkritumus mežā vai arī sabiedrība Tev maksās? Tas nav bizness, tās ir nesalīdzināmas lietas.

Diogens
Diogens

Summa izskatās uzpūsta. Cik tika maksāts Dānijā?

Vāvere
Vāvere

Es pat teiktu tā, ka lētāk bija vienkārši nopirkt visas ūdeles. Un ja vēl rēķina, ka tādā gadījumā ūdeles nav jābaro, jādedzina elektrība, nav jāražo tas “kažoks” utt, tad pavisam glauni sanāk.

Nē nesapratu domu
Nē nesapratu domu

Tu zini cik lopkopim izmaksā oficiāli utilizēt vienu nosprāgušu govi? Un kādiem birokrātijas kalniem jāiziet cauri, ka govs vienkārši apēdusi naglu, nevis ar kaut ko lipīgu nobeigusies. Parasti visi sadala gabalos un izdala visiem kaimiņiem, priekš suņu barības. Nejau tas īpašnieks uzpūš summu, utilizētāji ir uzpūtuši summas.

aptiekas iela
aptiekas iela

ja reizhistēriškas sektantes kāds vispār ņem galvā – tad tas to maksā no nodokļu maksātāju maka. T;as īpašās damītes ir ar vakcinētas, vai tikai tā mirkļa pašizpausems lēkme