“Tas bija kā šķirt laulību ar īsziņas palīdzību” – Petraviča par labklājības ministra dīvaino nomaiņas veidu

Ramona Petraviča

To, ka viņu labklājības ministra amatā nomainīs deputāts Gatis Eglītis, premjers Krišjānis Kariņš Petravičai paziņojis telefonsarunā. «Tas bija kā šķirt laulību ar īsziņas palīdzību,» rūgti pasmaida viņa.

«Atpūsties nesanāks nemaz. Laikam darbaholisms ir mans trūkums – to man vienmēr pārmet,» žurnālam “Privātā Dzīve” saka nu jau bijusī labklājības ministre Ramona Petraviča.

Janvārī viņa uz ministres pienākumu pildīšanas laiku nolika Saeimas deputātes mandātu. Tagad Petraviča atgriezusies Saeimas deputātes krēslā. Tiesa, strādāt atlicis vairs tikai līdz Jāņiem, tad deputāti varēs baudīt atvaļinājumu.

Tas, ka pēc divarpus gadiem pēkšņi jāpamet ministres krēsls, viņai bijis pārsteigums. Turklāt šis lēmums Ramonai paziņots telefonsarunā.

«Protams, gaisā virmoja dažādas runas, arī par to, ka notikušas slepenas tikšanās. Kolēģi gan ar naiviem skatieniem apliecināja, ka nekas tāds nenotiekot. Vēl otrdien klātienē notika Ministru kabineta sēde, it kā nekas nebūtu noticis. Bet jau trešdienas rītā saņēmu zvanu no premjera. Viņš pateicās man par darbu, sakot – ar mani bijis patīkami strādāt, bet mūsu ceļi šķiras. Tas bija kā šķirt laulību ar īsziņas palīdzību.»

Viņa uzskata – savu misiju šajā amatā esot izpildījusi.

«Nenožēloju nevienu mirkli. Šis ir īstais laiks, lai aizietu ar paceltu galvu, nevis kļūt par grīdas lupatu. Saprotu, ka es biju dārga un neērta ministre. Dārga, jo prasīju pensiju pielikumu, un tas izmaksāja daudz. Neērta, jo novembrī iebildu pret nenopērkamām preču kategorijām veikalos aiz lentēm. Biju neērta, arī runājot par Covid-19 testu nesakritībām sociālās aprūpes centros.»

Kā ministre pērn Petraviča nopelnīja vairāk nekā 68 tūkstošus eiro. Pildot tikai Saeimas deputātes pienākumus, ienākumi saruks, bet tas viņu neuztraucot.

«Jā, mana alga būs mazāka, bet tā ir pietiekama. Noteikti nedzīvošu no rokas mutē,» saka viņa un uzsver – nekādas pārmērības iepriekš nav atļāvusies.

«Arī mani ceļojumi neizmaksā nemaz tik daudz. Piemēram, daudz apspriestais brauciens ar jahtu toreiz maksāja 45 ASV dolārus,» piebilst viņa.

Būdama ministre, Petraviča allaž izcēlās ar pamanāmiem, dizaineres Annas Osmuškinas šūdinātiem tērpiem. Vai turpinās tikpat cītīgi atjaunot savu nu jau deputātes garderobi? 

«Problēma tāda, ka man būs mazāk gadījumu, kur šie tērpi būtu nepieciešami. Sevišķi tagad, kad Saeimas sēdes notiek attālināti. Tas mani uztrauc vairāk – attālinātā strādāšana ir muļļāšanās, ne darbs.

Mans vislielākais atalgojums ir cilvēku paldies, un tam varbūt ir grūti noticēt. Tomēr neesmu tāds cilvēks, kas varētu pazemoties kā Jānis Vitenbergs, lai tikai turētos pie sava krēsla un amata,» skarba ir Petraviča, izsakoties par politiķi, kurš nupat atjaunots ekonomikas ministra amatā.

«Labi, ka savā politiskajā partijā esam atsijājuši graudus no pelavām, arī maskas ir kritušas,» viņa piebilst .

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Avots: Santa.lv

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


8
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
zilbes
zilbes

Ko padarīsi, ja garākus tekstus dāmīte nespēj izlasīt- nākas vien sūtīt īsziņas

Rambo
Rambo

Dāmīte nekas, vai ziniet.

Žūra
Žūra

dāmīte atkal sapinusies bērnības atmiņās– tagad jau tās laulības citādas Labāk pārjautāt kādai draudzenei, pirms te mesties uz ambrazūrām Paliec vien pati ar sevi

Kaspars
Kaspars

Ko, gan darīt, ja Kariņam ir bail kaut ko pateikt acīs, tāpēc atlaiž ar sms starpniecību, tā pat tas bija arī ar Viqņķel !

deputāts
deputāts

Uz neredzēšanos, Pārpratuma kundze!

mimoza
mimoza

Bet vai tad garāku teikumu dāma ir spējīga izlasīt pati? kaut kā nevar izlasīt pateicības vārdus bordānam, nevajag piemirst varoņus

Stienis
Stienis

Laimīgu taciņu! Un tāpat, cerams, arī no Saeimas vēlētāji viņu (un visu pašreizējo varzu) izmetīs!

taurupnieks
taurupnieks

Bija arī graudi???