Svarīgās personas vispirms – piektdien vakcinē ministrus, Saeimas komisiju priekšsēdētājus un eksprezidentu Vējoni

Petraviča
Labklājības ministre Ramona Petraviča (KPV LV)

Piektdien Latvijā turpināsies brīvprātīga valsts augstāko amatpersonu vakcinācija pret Covid-19. Vakcinētas amatpersonas, kuru pienākumi saistīti ar nacionālās drošības un valsts pamatfunkciju nepārtrauktības nodrošināšanu.

Vakcinācijas projekta birojs norādīja, ka nelielais amatpersonu loks, kurām šobrīd tiek dota iespēja vakcinēties, ir stingri izvērtēts, ņemot vērā to pienākumus un lomu valsts procesu vadībā.

Šodien saņēmu “Astra Zeneca” vakcīnas pirmo poti pret Covid-19. Esmu pārliecināta, ka vakcīna ir droša. Atbildīgi izturoties pret vakcinēšanu, visiem kopā mums izdosies uzvarēt vīrusu.

Posted by Ramona Petraviča on Piektdiena, 2021. gada 12. februāris

Piektdien vakcīnu pret Covid-19 saņēma: 

  • Saeimas Nacionālās drošības komisijas priekšsēdētājs Māris Kučinskis (Zaļo un Zemnieku savienība),
  • Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas priekšsēdētājs Juris Rancāns (Jaunā konservatīvā partija,
  • aizsardzības ministrs Artis Pabriks (“Attīstībai/Par!”),
  • iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens (“KPV LV”),
  • ģenerālprokurors Juris Stukāns,
  • ekonomikas ministrs Jānis Vitenbergs (“KPV LV”),
  • finanšu ministrs Jānis Reirs (“Jaunā Vienotība”),
  • kultūras ministrs Nauris Puntulis (Nacionālā apvienība),
  • labklājības ministre Ramona Petraviča (“KPV LV”),
  • veselības ministrs Daniels Pavļuts (“Attīstībai/Par!”),
  • vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Artūrs Toms Plešs (“Attīstībai/Par!”).
  • Valsts prezidents Egils Levits,
  • premjers Krišjānis Kariņš (“Jaunā Vienotība”),
  • Saeimas priekšsēdētājas biedre Dagmāra Beitnere-Le Galla (Jaunā konservatīvā partija)
  • Inese Lībiņa-Egnere (“Jaunā Vienotība”),
  • ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (“Jaunā Vienotība”),
  • Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētājs Rihards Kols (Nacionālā apvienība)
  • Saeimas spīkere Ināra Mūrniece (Nacionālā apvienība) veselības stāvokļa dēļ vakcināciju plāno nākamajā nedēļā.

Vakcīnas pret Covid-19 tuvākajās dienās saņem arī bijušie Valsts prezidenti: Guntis Ulmanis, Vaira Vīķe-Freiberga, Andris Bērziņš, Valdis Zatlers, Raimonds Vējonis.

Birojs informēja: socioloģiskās aptaujas liecina, ka lielākā daļa iedzīvotāju uzskata – valsts augstākajām amatpersonām jāparedz iespēja vakcinēties vakcinācijas procesa agrīnajā fāzē, lai rādītu piemēru pārējai sabiedrībai.

Amatpersonu vienbalsīga gatavība vakcinēties līdz ar to ir uzticēšanās apliecinājums vakcīnu drošumam un efektivitātei, kā arī kalpos kā nozīmīgs pamudinājums iedzīvotājiem vakcinēties kopējas kolektīvās imunitātes iegūšanai. 

🔷 Vietnē www.manavakcina.lv un pa tālruņa līniju 8989 šodien uz plkst. 17.00 kopā pieteikušies jau vairāk nekā 90 000…

Posted by Veselības ministrija on Ceturtdiena, 2021. gada 11. februāris

Latvijā decembra beigās ir sākta mediķu vakcinācija pret Covid-19, taču vakcīnu daudzums Latvijā ir neliels, un vakcinācija norit lēnāk, nekā iepriekš cerēts.

Latvijā turpinot sabiedrības vakcināciju pret Covid-19, plānots vispirms vakcinēt astoņas prioritārās grupas, tostarp valstij svarīgas amatpersonas. 

Amatpersonu vakcinācija notiek saskaņā ar Ministru kabineta 9. februāra lēmumu. Tā sākās 11. februārī, kad pirmie tika vakcinēti vairāki bijušie prezidenti, kā arī pašreizējais Valsts prezidents Egils Levits un premjers Krišjānis Kariņš (“Jaunā Vienotība”). 

Veselības ministrijas mājaslapā publicēts grafiks, kad kura sabiedrības daļa tiks vakcinēta. To varat izlasīt arī šeit:

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


6
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Milda
Milda

Ramonai derēja pēc vecuma līdz 55 gadiem Astra Zeneca vakcīna !

Skolnieciņš no svētezera
Skolnieciņš no svētezera

Saltā ziema rit savā krāšņumā. Zemi klāj balts sniegs. Aukstās naktis ir kļuvušas par ikdienu. Visapkārt valda ziemas burvība. Tik par nelaimi, šo pasakaino skatu aizsedz kovid-19 (covid-19) pandēmija. SARS-CoV-2 vīruss negrib atkāpties. Kovid-19 sērga ir negatīvi ietekmējusi mūsu dzīves. Tomēr nevajag skumt un bēdāties, jo pavisam drīz sāksies vakcinācija pret SARS-CoV-2 vīrusu. Lai gan pašlaik vakcinācija ar tādu ražotāju vakcīnām kā Pfizer-BioNTech, AstraZeneca un Moderna ir nedaudz aizkavējusies, taču pēc brīža vīruss taps uzveikts. Vakcinācija ļaus mums uzvarēt kovid-19 sērgu, tāpēc, mani mīļie tautieši, vakcinēsimies! Rindā uz vakcināciju var pieteikties gan elektroniski mājaslapā manavakcina.lv, gan telefoniski zvanot uz 8989… lasīt vēl »

Blera
Blera

Vai te kādam ir ilūzijas, ka tādai kā petravičai tas palīdzēs? Nevajadzētu te būt liekām ilūzijām. Šuplinska atkal ir uz barikadēm ar lozungiem un demagoģiju- kurš tad potējas frontes līnijā? Ja nu vēl kaut ko var pasēt sagraut… Nav pat smieklīgi,bet jau nožēlojams ir tas vakcinēšanas sabiedrisko pasākumu organizēšanas štābiņš- pr kampaņu becerigiem politiķiem sašņorēja un te viss tvaiks arī aizgājis… nozēlojamākā daļa te tipiskā dzeltenās preses demagoģijā: “..Birojs informēja: socioloģiskās aptaujas liecina…”Štābiņš apzvanījis draudzenes rindā pēc ataidītēm…. Sen nebija vadoņu atjaunotas bildes soctīklos bijušas, var papriecāties apar vairiņas frzūru un apmatojušos bērziņa vederu….Tik patīkami dzelteni … Iztrūka vēl tikai… lasīt vēl »

Dobre
Dobre

Klaunāde. Mēs ikviens esam brīvi cilvēki un katrs (arī valsts amatpersona) pats var izvēlēties, potēties vai nē. Es un mana ģimene izvēlamies nepotēties ar šo eksperimentālo šķīdumu.
Vai tad arī paši epidemiologi nesaka, ka, jā – arī potējies cilvēks var inficēties, var aplipināt citus? Potēta cilvēka vienīgā cerība ir, ka pote būs stiprinājusi ķermeņa spēju pretoties vīrusam un tādēļ potētais to vieglāk izslimos.

kalašnikovs
kalašnikovs

Kā vienmēr! По просьбе трудящихся!

reņģe
reņģe

To vai viņiem tiešām injecē vakcīnu vai saldu ūdenīti mēs, protams, neuzzināsim. Varbūtība nav lielāka par 20%. Un tieši tāpēc ir pamats apgalvot ka tas viss ir, latviski izskatoties, očkovķitareļstvo.