Šuplinsku aicina atmaksāt tiesāšanas izdevumus saistībā Muižnieka apstiprināšanu amatā

Ilga Šuplinska

Izglītības un zinātnes ministrei Ilgai Šuplinskai (JKP) būtu jāatmaksā līdzekļi, kas iztērēti tiesājoties ar Indriķi Muižnieku par viņa apstiprināšanu Latvijas Universitātes (LU) rektora amatā, uzskata Latvijas Zemnieku savienības (LZS) valde.

LZS valde pauž, ka Šuplinskai tādējādi jāuzņemas atbildība par teju gadu ilgstošo neskaidrību ap Latvijas lielākās augstskolas vadību.

Partijā uzskata, ka kopš pērnā gada 24.maija, kad notika LU rektora vēlēšanas, izglītības un zinātnes ministre Šiplinska dažādos veidos kavēja valdības lēmumu par Muižnieka apstiprināšanu amatā, kas rezultējās ar tiesvedību. 10.februārī tiesa apmierināja Muižnieka pieteikumu un atzina par prettiesisku, kā arī atcēla Ministru kabineta rīkojumu, ar kuru Muižnieks netika apstiprināts LU rektora amatā.

“Šuplinskas rīcība un publiskie izteikumi radīja reputācijas riskus universitātei, kas nav novērtējami finansiāli. Savukārt tiesvedības izdevumi ir skaidri zināmi un ministrei būtu tie jāatmaksā, jo valstij – visiem nodokļu maksātājiem – nav jācieš no vienas amatpersonas nepārdomātas rīcības,” uzsver LZS priekšsēdētājs Armands Krauze.

LZS valde aicina arī Ministru prezidentu Krišjāni Kariņu (JV) izvērtēt Šuplinskas atbildību.

Kā ziņots, valdība ceturtdien attālinātajā ārkārtas sēdē bez diskusijām apstiprināja Muižnieku LU rektora amatā (par to vairāk ŠEIT).

Kā jau būsit ievērojuši, portālā Puaro.lv ir jauna sadaļa “WHO IS WHO”, kur esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti  un ministri, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus. 

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


7
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
shēminas
shēminas

53 taukšķus ievilka nāsīs četrumēnešukompensācija ar atgriešanos siltā naudas ligzdā vienotības eihmane

Klata
Klata

Ko tur tiesāties vairs- rektoram jau te loma tāda pakārtota, ir lietu noteicēji LU un tie jau klāt

vcb
vcb

Nevēlos aizstāvēt Šuplinsku, bet šādi piemēri ir vairāki. Atcerēsimies kaut vai Grinberga lietu Kariņa izpildījumā – cik tiesu varas resursi visās instancēs tika izpļurināti Kariņa bērnišķīgās spītības dēļ. Šādu murgu dēļ tiek izšķērdēti valsts līdzekļi un arī kavēta arī citu lietu virzība.

Kasiņš
Kasiņš

Kāds drausmīgs vieplis!

Eva
Eva

Šuplinska izliekas , ka nesaprot ! Muļķis jau nezina , ka ir muļķis !

Vika
Vika

LZS ir tie, kas var uzskatīt cik vēlas, bet lai sāk ar sevi un savu karantīnu neievērojošo bij. premjeru.

cirks
cirks

pensionārs lembis 5000,00 eur noshēmoto pensiju ziedo korona vīrusa likvidācijai