Smiltēns: Nedrīkst svarīgi jautājumi nogrimt mēģinājumā izveidot jaunu valdību

Esošās koalīcijas partijas – “Apvienotais saraksts” un Nacionālā apvienība – ir skeptiskas par iespējam strādāt jaunā pašreizējā premjera Krišjāņa Kariņa (JV) vadītā valdībā.

Saeimas priekšsēdētājs Edvards Smiltēns intervijā “900 sekundēs” apgalvoja, ka pašlaik Kariņš, sākot veidot jaunu valdību, nebeidzot esošās valdības darbību, pārkāpj Satversmi un likumus.

“Mums vajag skaidrību par procesu, tagad valdības darbā ir paralēlas līnijas. Ir ļoti nozīmīgas reformas, kam tūlīt jābūt prezentētām. Nedrīkst svarīgi jautājumi nogrimt mēģinājumā izveidot jaunu valdību,” sacīja
Saeimas priekšsēdētājs.

Pēc Smiltēna sacītā, esošās valdības ministri patlaban ir gatavi strādāt, kamēr Kariņš paziņo, ka veicos jaunu valdību, “kas ir rupjš Satversmes pārkāpums”.

Smiltēns atzina – Kariņa vadībā strādāt ir kļuvis ļoti grūti, tāpēc būtu ļoti grūti strādāt arī šī paša premjera vadītā jaunā valdībā.

AS lūgs iespēju tikties ar Valsts prezidentu Edgaru Rinkēviču, lai pārrunātu situāciju koalīcijā, kas radot neuzticības krīzi valsts pārvaldē un valdībā.

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


3
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
sardeļu krelles
sardeļu krelles

Ja viss notiks kā JV, ZZS, P plānojuši, LV hokeja godalgas gavenais ieguvējs varēs celties no jaukā Saeimas priekšsēža krēsla un izbrīvēto laiku veltīt mācoties slidot.

Ivo
Ivo

Skatos un domāju, ja es aizietu politikā, vai arī paliktu nesportisks?

paviāns
paviāns

Protams, nevar tā norakstīt pērienu tādam bijušam premjeram.