Smiltēns īslaicīgi pildīs Valsts prezidenta pienākumus

Smiltēns

Valsts prezidents Egils Levits 7.novembrī un 8.novembrī piedalīsies ANO Vispārējās Konvencijas par klimata pārmaiņām konferences 27.sesijas (COP27) atklāšanā, un viņa pienākumus prombūtnes laikā pirmo reizi pildīs Saeimas priekšsēdētājs Edvards Smiltēns (AS).

Kā informēja Valsts prezidenta kancelejas Mediju centra vadītāja Justīne Deičmane, COP27 Levits aicinās dalībvalstis mērķtiecīgāk plānot un ieviest pasākumus, kas ļautu savlaicīgi izpildīt Parīzes nolīgumā paredzētās saistības – ierobežot globālo sasilšanu zem 2 grādiem pēc Celsija un īpaši ģeopolitisko notikumu kontekstā paātrināt atteikšanos no dabasgāzes, pārejot uz atjaunīgajiem resursiem.

COP27 laikā Valsts prezidents arī piedalīsies diskusijā par enerģētikas nākotni un klimata izglītību, kā arī aizvadīs vairākas divpusējas tikšanās.

Šarm eš Šeihā, Ēģiptē, no 6.novembra līdz 18.novembrim notiek COP27, kas pulcē ANO Vispārējās konvencijas par klimata pārmaiņām 197 puses, starp tām – Eiropas Savienība (ES) un visas ES dalībvalstis.

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


7
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Priekulis
Priekulis

Īsts laucinieks.

Beidz
Beidz

nu kā tik prasti par VILTVĀRDI ?

labākais prezidents kopš Ulmaņa
labākais prezidents kopš Ulmaņa

Tāpēc jau tie Maskavas kalpi Latvijā tā ārdās.

debīls levits
debīls levits

Jūrmalā tik karsti, ka gribas par 2 grādiem vēsāku. Tāpēc jābrauc uz Ēģipti.

Jānītis
Jānītis

Vai tad uz KOSIGINA villu neattiecās t* samazinājums , vai večukam salst ?

Valdis Placebo Zatlers
Valdis Placebo Zatlers

Smiltēns varēs pārgulēt vienu nakti prezidenta rezidencē Jūrmalā. Kas kaimiņos krievu bandītam šepleram. (Nez, vai viņš joprojām meklēšanā Krievijā?) Tas liels gods. Pačots.

antilevits
antilevits

Egīl, paliec Śarm el Šeihā. Nebrauc atpakaļ. Mums tevis nepietrūks.