Šlesers nodibinājis partiju «Latvija pirmajā vietā» un nosaucis valsts augstāko amatpersonu amata kandidātus

Partijas “Latvija pirmajā vietā” (LPV) Valsts prezidenta amata kandidāte būs Saeimas deputāte Jūlija Stepaņenko, šodien LPV dibināšanas pasākumā paziņoja politiķis, bijušais satiksmes ministrs Ainārs Šlesers.

Stepaņenko arī būs LPV valdes priekšsēdētāja.

Šlesers arī informēja, ka būs partijas Ministru prezidenta amata kandidāts, savukārt finanšu ministra amata kandidāts būs bijušais premjers Vilis Krištopans, bet bijušais Centrālās vēlēšanu komisijas priekšsēdētājs Arnis Cimdars – LPV ģenerālsekretārs.

Savukārt par sporta un jauniešu jomu galvenais atbildīgais partijā būs svarcelšanas treneris un bijušais Saeimas deputāts Viktors Ščerbatihs.

Kā viens no partijas biedriem ar runu uzstājās arī Sandris Točs, kurš iepriekš bija partijā “Likums un kārtība”.

Kā kultūras ministra amata kandidāti politiķis pieteica bijušo Valsts kontroles komunikācijas daļas vadītāju Līgu Krapāni.

Bijusī Saeimas deputāte Linda Liepiņa būs Saeimas priekšsēdētāja amata kandidāte, pavēstīja Šlesers.

Topošā partija iestāsies par to, ka Valsts prezidentu ievēlē tauta. Šlesers asi kritizēja pašreizējo Valsts prezidentu Egilu Levitu, kurš atbalstot tik sliktu valdību, kādu vada Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

Šlesers teica, ka Levits neizprot tautas problēmas un ar savu zemo reitingu esot spiests atbalstīt Kariņa valdību, lai tiktu pārvēlēts Valsts prezidenta amatā.

LPV dibināšanas pasākumā bijusī Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja priekšnieka vietniece Ilze Jurča paziņoja, ka būs partijas tieslietu ministra amata kandidāte.

Kā satiksmes ministra amata kandidātu Šlesers pieteica bijušo Ceļu policijas priekšnieku un bijušo pašvaldības SIA “Rīgas satiksme” valdes locekli Edmundu Zivtiņu.

Paredzēts, ka 2022. gada rudenī paredzētajās Saeimas vēlēšanās Rīgas vēlēšanu apgabalā ar pirmo numuru startēs Stepaņenko, savukārt Šlesers kandidēs ar pēdējo numuru.

Vēlēšanu saraksta līdere Kurzemē būs Jurča, Zemgalē Zivtiņš, Latgalē Krištopans un Vidzemē Liepiņa. Paredzēts, ka viņi būs arī partijas līdzpriekšsēdētāji.

Šlesers arī pavēstīja, ka piedāvās pāriet uz jaukto vēlēšanu sistēmu, kur pusi no deputātiem joprojām ievēlēs no partijām un pusi mažoritārajā sistēmā, kur cilvēki varēs kandidēt bez piederības partijai.

Partijā informēja, ka tās dibinātāju vidū ir dažādu jomu profesionāļi un sabiedrībā pazīstami cilvēki, piemēram, Arnis Gromovs, Aija Krištopane, Maija Armaņeva, Jolanta Gulbe, Deniss Paškevičs, Elīna Didrihsone, Jānis Geduševs, Sandris Točs, Ritvars Tauriņš, Guntis Šenhofs, Ilmārs Vecvanags, Leontijs Morozs, Kristofers Pone, Mārtiņš Donga, Mārcis Jencītis un Roberts Žemaitis.

Par partijas dibināšanu parakstījušās 499 personas. Partijas dibināšanas kongress notika 14. augustā, kurā partijas iniciators un līderis Šlesers ar domubiedru komandu prezentēja partijas 50 punktu programmu un redzējumu, kā valsti izvest no cilvēciskās, politiskās un ekonomiskās krīzes.

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


11
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
***
***

Vēl viens cirks atbraucis ar klaunu parādi :)

Zigdevs
Zigdevs

Kungam, acīmredzot, ir naudas problēmas, tāpēc izdomāja atgriezties politikā.

Janis
Janis

Šausmas. Noslēpt pases muļķiem! Nebalsot par šiem nekad.

kalašnikovs
kalašnikovs

Nu stipri interesants kadrs tā Stepanenko.Sākumā draudzējās ar saskaniešiem, vēlāk pie Gobzema līda, tagad Šleseram atdevās! Nu varens prezis būs!

Uzmanība
Uzmanība

Stepanenko NEKAD NEVIENU DIENU nav bijusi Saskaņā. Viņa bija GKR.

Temida
Temida

Šleser , ierosini , beidzot , aizliegt Latvijas valsts pārvaldē darboties dubultpilsoņiem , tikai Latvijas Pilsoņiem !

Demokrāts
Demokrāts

Ļ. Švecova pimērota Iekšlietu ministram , vismaz nedauzīsies pa praidiem , kā Golubaja !

Lui
Lui

Varētu padomāt ja nebūtu praida, pie mums sāktos zelta dzīve.

šina
šina

Te vajadzēja arī divisau kritiskos – izglītības un veselības ministru kandidātus nosaukt– tas pusi veētāju padzītu, vai arī stabils atbalsts nodrošināts

Uzmanība
Uzmanība

Feisbukā bija pilns saraksts. Uz izglītības krēslu pretendē Ilze Stobova 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️. Paguglējiet par vinu.

Rupeklis
Rupeklis

Ups! Bet kur tad ģenerāllisimusa un pāvesta amata kandidāti?