Slakteris ir pārliecināts – Latvija piedzīvos vēl vienu finanšu krīzi

Kādreizējais politiķis no Tautas partijas, krīzes laika finanšu ministrs Atis Slakteris raizējas, ka pārāk straujš algu kāpums tuvina Latviju nākamajai ekonomikas krīzei. Par to, ka tiks piedzīvota vēl viena krīze, viņš nešaubās.

Slakteris Latvijas Radio raidījuma “Krustpunktā” pirmdien pauda, ka ir nobažījies, skatoties uz amatpersonu deklarācijām, kur valsts sektorā un valsts kapitālsabiedrībās ir liels algu pieaugums, kas pārsniedz darba ražīguma kāpumu.

Slakteris uzskata, ka algu kāpums valsts sektorā rada spiedienu uz privāto sektoru un “tuvina mūs nākamajai krīzei”.

Ja algas augs tāpat vien, bez darba ražīguma kāpuma, krīze būs, brīdina eksministrs. Viņš gan atturas prognozēt, kad tā varētu notikt, bet domā, ka viņš to piedzīvos.

Tomēr Slakteris novēl valstij un sabiedrībai, lai viņa bažas nepiepildītos, jo tas ir sāpīgs process, bet valstij un sabiedrībai arī ir jāmāk izdzīvot kritiena brīdī, un viņš aicinātu “pirms dārgiem lēmumiem padomāt”.

Slakteris aicināja valstsvīrus “mazliet piebremzēt”, paskatīties valsts sektorā un neaizrauties ar algu celšanu, izņemot zemo algu sektoru. “Esmu bažīgs,” atzina eksministrs.

Viņš gan sprieda, ka sabiedrība ir mācījusies no iepriekšējās krīzes, bet “cik ļoti – to mēs redzēsim””.

 

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums Facebook un Twitter!

Avots: Latvijas Radio

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


2
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Simbis
Simbis

Slakteris galīgi …!
Pēc viņa sapratnes klerkiem ir darba ražīguma pieaugums?

Janka
Janka

Latvija sanems to, ko būs nopelnījusi…kas galvā, tas arī dzīvē…