Rīgas dome zaudē arī apelācijas instancē par Aļeksejenko atbrīvošanu no departamenta direktora amata

Anatolijs Aļeksejenko

Rīgas apgabaltiesa 25. aprīlī apmierinājusi no amata atstādinātā Rīgas domes Mājokļu un vides departamenta direktora Anatolija Aļeksejenko prasību atzīt par spēkā neesošu Rīgas pilsētas pašvaldības 2021. gada 16. aprīļa rīkojumu, ar kuru viņš tika atstādināts no amata pienākumiem uz laiku, kamēr tiesvedības procesā tiek izvērtēti Rīgas pilsētas pašvaldības iesniegtie prasības pieteikumi par darba līguma izbeigšanu ar darbinieku.

Tiesā informēja, ka apelācijas instance lēma no pašvaldības par labu Aļeksejenko piedzīt vidējo izpeļņu par darba piespiedu kavējumu laiku.

Spriedums ir analogs pirmās instances tiesas spriedumam, taču šādos gadījumos civillietās apelācijas instances tiesa taisa jaunu spriedumu, prasību apmierinot.

Spriedums gan vēl nav stājies spēkā, jo 30 dienu laikā ir pārsūdzams kasācijas kārtībā Augstākajā tiesā.

Arī iepriekš Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa lēma apmierināt no amata atbrīvotā Rīgas domes Mājokļu un vides departamenta direktora Aļeksejenko prasību atcelt Rīgas pilsētas pašvaldības lēmumu, ar kuru viņš tika atstādināts no amata pienākumiem.

Tiesa no pašvaldības par labu Aļeksejenko lēma piedzīt vidējo izpeļņu par darba piespiedu kavējumu laiku.

Kā zināms, Rīgas dome 2021.gada 28.aprīlī atbalstīja Aļeksejenko atbrīvošanu no Rīgas domes Mājokļu un vides departamenta direktora amata.

Aļeksejenko bija paredzēts atbrīvot no departamenta direktora amata, ja saistībā ar vienu no Rīgas pašvaldības iesniegtajiem prasības pieteikumiem tiesa pieņems spriedumu par darba līguma izbeigšanu. Attiecīgajam spriedumam, lai amatpersonu atbrīvotu no amata, ir arī jāstājas spēkā.

Pret Aļeksejenko bija sāktas divas disciplinārlietas. Pirmā lieta bija par ilgstošu interešu konfliktu, kurā viņš atradies, pieņemot lēmumus par savu bērnu māti. Tostarp pieņemtie lēmumi ir saistīti ar atalgojumu un prēmēšanu. Turklāt Aļeksejenko neesot veicis darbības, lai šo interešu konfliktu novērstu.

Otrā lieta bija saistīta ar Aļeksejenko bijušo sievu, kura tikusi algota departamentā. Šajā lietā esot saskatāmas fiktīvas nodarbinātības pazīmes. Ņemot vērā, ka šī lieta tiek izmeklēta, lai noskaidrotu visus apstākļus, Aļeksejenko tika atstādināts no amata, lai netraucētu informācijas iegūšanai.

Ņemot vērā, ka Aļeksejenko atbrīvošanai no amata nepiekrita arodbiedrība, Rīgas dome vērsās tiesā.

KNAB jau iepriekš bija sācis resorisko pārbaudi par Aļeksejenko iespējamo interešu konfliktu.

Likums par amatpersonām noteikto ierobežojumu un aizliegumu pārkāpšanu, kā arī par valsts amatpersonas funkciju veikšanu interešu konflikta situācijā paredz 70 līdz 700 eiro lielu naudas sodu, kā arī valsts amatpersonas tiesību izmantošanas aizliegumu līdz diviem gadiem.

Iepriekš ar Rīgas domes priekšsēdētāja Mārtiņa Staķa rīkojumu par Mājokļu un vides departamenta direktora pienākumu izpildītāju iecelts Rīgas Ziemeļu izpilddirekcijas vadītājs Edijs Pelšs.

Par šo tēmu rakstījām:

Rīgas dome zaudē tiesā par Anatolija Aļeksejenko atbrīvošanu no departamenta direktora amata – Puaro.lv

“Cepurītis gribēja panākt konkrētas firmas uzvaru konkursā” – Aļeksejenko Rīgas varai pārmet politisku izrēķināšanos – Puaro.lv

Staķis atbrīvo no amata RD Mājokļu un vides departamenta direktoru Aļeksejenko, kurš domē algojis gan bijušo, gan esošo dzīvesbiedri – Puaro.lv

“Pārmaiņu koalīcija” likvidēs un pārveidos – Puaro.lv

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Avots

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


4
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
sīkais smerdelis pļešs
sīkais smerdelis pļešs

Mož viņś zem zuzāna

ST rulllllēēē
ST rulllllēēē

Nekādi netiek no viņa vaļā. Taču tiesas jau pasen ir vājais posms valsts varas sistēmā. Cik nav “dīvainu” tiesas spriedumu. Kronis visam – ST nolemtais , ka bērna tēva atvaļinājums pienākas ……………sievietei. Kur vēl tālāk?

progresīvie deģenerāti
progresīvie deģenerāti

jo sliktāk, jo labāk

Lempa
Lempa

Vajag domāt positīvi– par to neviens neapturēs kārtejos debilitātes uzliesmojumus staķīšu spraušanā un transporta sačakarēšanā. Arī visa veida rūcekļi un veļuki jau izpaužas uz gājēji ietvem un arī nevajag satraukties – covid gultas atbrīvojas traimētajiem gājējiem Var taču vēl vairāk notriekt visatļautībā un cīņā par rīgu kā bīstamāko pilsētu Eiropā. Marģināļu politiķi ne tikai to ven var pielemt