“Cepurītis gribēja panākt konkrētas firmas uzvaru konkursā” – Aļeksejenko Rīgas varai pārmet politisku izrēķināšanos

Aleksejenko, Cepurītis

No amata atstādinātais Rīgas domes Mājokļu un vides departamenta direktors Anatolijs Aļeksejenko (GKR) noliedz pārmetumus par iespējamu interešu konfliktu un tos saista ar politisku izrēķināšanos.

Jaunās Rīgas varas atlaistais domnieks Latvijas Televīzijas raidījumam “Panorāma” apgalvo, ka abas sievietes, par kuru nodarbināšanu kolēģiem domē radušās aizdomas, godprātīgi pildījušas savus pienākumus.

Aļeksejenko notiekošo dēvē par politisku izrēķināšanos no Mājokļu un vides komitejas priekšsēdētāja Edmunda Cepurīša (PP) puses, kurš iepriekš vēlējies panākt kādas konkrētas firmas uzvaru konkursā. Aļeksejenko esot ieteicis Cepurītim to nedarīt. “Nu viņš apvainojās,” uzskata atlaistais domnieks.

Sīkākas detaļas viņš neatklāja, tomēr atzina, ka arī tiesībsargājošajās iestādēs nav vērsies.

Savukārt, komentējot pieņemtos lēmumus par prēmēšanu, viņš teica, ka prēmijas vienu reizi gadā saņem visi darbinieki, tai skaitā arī viņš.

Jau ziņots, ka Rīgas domes priekšsēdētājs Mārtiņš Staķis (PP) atstādinājis no amata Aļeksejenko. Staķis paziņojis, ka Aļeksejenko no amata mēģinās atbrīvot ar tiesas lēmumu.

Viņš uzsvēra, ka amatpersonas atbrīvošana no amata nav pašmērķis. Taču, atklājot prettiesiskas darbības un savējo likšanu amatos, dome uz to reaģēs un šādas situācijas nepieļaus.

Kā preses konferencē informēja Mājokļu un vides komitejas priekšsēdētājs Edmunds Cepurītis (PP), pret Aļeksejenko ir sāktas divas disciplinārlietas.

Rīgas domes preses konference

Rīgas domes priekšsēdētājs Mārtiņš Staķis (AP/P) pieņēmis lēmumu no amata atstādināt Mājokļu un vides departamenta direktoru Anatoliju Aļeksejenko (GKR) un ir vērsies tiesā, lai ar viņu varētu izbeigt darba attiecības. https://www.lsm.lv/raksts/zinas/latvija/stakis-atbrivo-no-amata-rigas-domes-majoklu-un-vides-departamenta-direktoru-aleksejenko.a389442/ —————————— Plkst. 10.30 tiešraidē pieslēgsimies preses konferencei, kurā informēs par izmaiņām Rīgas domes Mājokļu un vides departamenta vadībā. Preses konferencē piedalīsies: 📍Rīgas domes priekšsēdētājs Mārtiņš Staķis 📍Rīgas domes Mājokļu un vides komitejas priekšsēdētājs Edmunds Cepurītis.

Posted by LTV Ziņu Dienests on Otrdiena, 2021. gada 19. janvāris

Pirmā lieta ir par ilgstošu interešu konfliktu, kurā viņš atradies, pieņemot lēmumus par savu bērnu māti. Tostarp pieņemtie lēmumi ir saistīti ar atalgojumu un prēmēšanu. Turklāt Aļeksejenko neesot veicis darbības, lai šo interešu konfliktu novērstu.

Otrā lieta saistīta ar Aļeksejenko bijušo sievu, kura tikusi algota departamentā. Šajā lietā esot saskatāmas fiktīvas nodarbinātības pazīmes. Ņemot vērā, ka šī lieta tiek izmeklēta, lai noskaidrotu visus apstākļus, Aleksejenko atstādināts no amata, lai netraucētu informācijas iegūšanai.

Kā preses konferencē teica Rīgas pilsētas izpilddirektora padomnieks juridiskajos jautājumos Māris Knoks, ja tiks gūts apliecinājums fiktīvai nodarbinātībai, dome vērsīsies tiesībsargājošajās iestādēs.

Viņš ne noliedza, ne apstiprināja, ka disciplinārlietas ir saistītas ar Aļeksejenko bijušo sievu Veru Bobrovu un bērnu māti Ilonu Dimanti.

Tikmēr Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) jau pērn decembrī sācis resorisko pārbaudi par Aļeksejenko iespējamo interešu konfliktu.

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


2
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Pupa
Pupa

Jaunie tīrītāji jau ir aptaisījušies līdz acīm. Vienīgais, ko spēj darīt, tīrīt vietu savējo ielikšanai amatos.
Toties Rīgas ielas nav kas tīra vispār. Ielas tik bēdīgā stāvoklī nav bijušas kopš 90.gadiem. Un nav, kas izved Ušakova atsāto sniegu.
Nekompetences uzvaras gājiens turpinās.

Poņa
Poņa

var nodomāt, ka tas ta nebija… bet tā politvertikāle taču ir jāievēro- kas te nesaprotams