PSRS militāro svētku reklāmas dēļ atsauc airBaltic padomes locekli Kasparu Briškenu

Kaspars Briškens
Satiksmes ministrs Kaspars Briškens (P)

Satiksmes ministrs Aivis Ronis ir atsaucis no nacionālās lidsabiedrības  airBaltic uzņēmuma padomes Satiksmes ministrijas pārstāvi Kasparu Briškenu, kurš, pēc ministra domām, nav pienācīgā līmenī kontrolējis uzņēmuma darbu, pieļaujot, ka airBaltic ar savu reklāmas kampaņu popularizē PSRS militāros svētkus – Padomju armijas un Jūras kara flotes dienu.

K. Briškens šo lēmumu raksturoja kā politizētu un nepamatotu, jo šādu uzņēmuma darbības aspektu pārraudzība nav uzņēmuma padomes pamatuzdevums.

«Es ļoti labi saprotu emocijas, kas ir uzvirmojušas ap šo kampaņu, un neslēpju, ka kampaņa sarūgtināja arī mani. Tajā pašā laikā vēlos uzsvērt, ka padomes uzdevums ir uzraudzīt uzņēmuma stratēģiskā līmeņa pārvaldi,» sarunā ar Dienu skaidroja K. Briškens.

Viņš arī norādīja, ka lēmums par padomes locekļu maiņu ir jāpieņem uzņēmuma akcionāru sapulcē, kas airBaltic gadījumā notiktu pēc mēneša – laikā, kad darbu būs sācis jau cits ministrs. K. Briškens ir pārliecināts, ka savus tiešos padomes locekļa pienākumus ir pildījis pietiekami labi. Patlaban samērā sarežģītos apstākļos padomes darba prioritāte ir tādi jautājumi kā kompānijas stratēģisko investoru meklēšana, flotes atjaunošana, kā arī aktīvākas lidsabiedrības sadarbības ar lidostu Rīga veicināšana, skaidro K. Briškens.

Arī aviācijas eksperts Tālis Linkaits uzskata, ka minētā reklāma nenoliedzami ir bijis kļūmīgs solis, tomēr visu uzņēmuma reklāmas tekstu pārbaude neietilpst padomes locekļu pienākumos.

«Padomes uzdevums ir nodrošināt kompānijas mērķim atbilstošu mārketinga un reklāmas stratēģiju. Šajā nozīmē satiksmes ministra solis atsaukt padomes locekli Briškenu par to, ka viņš nav sekojis konkrētai reklāmai konkrētā medijā vai elektroniskajā telpā, ir nenopietns un nepārdomāts,» portālam Diena.lv sacīja T. Linkaits.

Baltijas Korporatīvā pārvaldības institūta valdes priekšsēdētāja Daiga Auziņa-Melalksne A. Roņa rīcību raksturojusi vēl kritiskāk, nosaucot to par kaitniecisku uzņēmuma reputācijai un stratēģiskajai darbībai.

«Tas neatbilst ne valsts kā akcionāra interesēm ilgtermiņā, ne arī labas pārvaldības principiem,» portālam Nozare.lv teikusi D. Auziņa-Melalksne, norādot, ka ir jānodala uzņēmuma padomes, valdes un uzņēmuma speciālistu profesionālā atbildība.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Avots: Diena.lv

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


Lasītāju viedokļi

avatar