Politiķiem patīk draudzeņu sitēja ne-atvainošanās

Inese Andersone

Svētku brīvdienās vēl mierpilni laiskojošos Latvijas sabiedrību svētdien kā šāviens pamodināja ieraksts “Facebook” – Kates Gecēvičas publicētais šokējošais stāsts bijušā drauga – mākslas kritiķa Tomasa Pārupa (21), vardarbību pret viņu. Pēc tam, Kates iedrošinātas, savu drausmo pieredzi attiecībās ar Pārupu atklāja vēl vairākas sievietes.

Komentējot pārmetumus par sieviešu sišanu, Tomass Pārups “Facebook” publicēja garu komentāru, kur notikušajā vaino tādus apstākļus, kā mātes nāvi, savu alkoholismu un tabletes.

Skaidrojumu, no kura izriet, ka vecāku nāve vai alkoholisms ir attaisnojums vardarbībai, ar “patīk” jeb “like” novērtējuši daudzi, tostarp arī vairki politiķi – veselības ministrs Daniels Pavļuts (A/PAR) un Rīgas domes deputāte Inese Andersone (Vienotība).

Tāpat draudzeņu sitējam Pārupam “uz pleca uzsit” bijusī Saeimas deputāte, tagadējā Šlesera partijas “Latvija pirmajā vietā!” potenciālā Saeimas spīkere Linda Liepiņa (LPV).

Veselības ministrs Pavļuts gan pēc tam ietvītoja, ka neatbalstot vardarbību un “patīk” reakcija viņa vārdā esot administratora kļūda. Te nu ir jāvaicā – vai Pavļuts savā vārdā izteikties ir pilnvarojis varmācību atbalstošas personas?

Arī Linda Liepiņa nākamajā dienā publicējusi skaidrojumu savam “īkšķītim”, ka ne jau patīkot viņai tas, bet “like” esot domāts “runā, runā…”. Nu, šķiet, īstais brīdis vērsties ar ierosinājumu sociālajā medijā papildināt emocijzīmju klāstu.

Cienījamie un necienījamie žurnālisti! Pirms publicējat savus kārtējos murgus, ko dēvējat par "pētniecisko žurnālistiku"…

Posted by Linda Liepina on Trešdiena, 2021. gada 29. decembris

Pēc Pārupa savas rīcības skaidrojošā ieraksta Kate nāca klajā ar vēl vienu ierakstu, kurā norāda, ka Tomass ir melis. Pie šī ieraksta gan neredz ne Pavļuta, ne Andersones, ne Liepiņas “like” jeb “patīk” reakciju:

Policija sākusi pārbaudi saistībā ar Pārupa vardarbību pret sievietēm

Valsts policija ierakstā Twitter informē, ka, reaģējot uz publiskajā telpā izskanējušo informāciju saistībā ar iespējamo vardarbību partnerattiecībās, pēc savas iniciatīvas sākusi resorisko pārbaudi.

“Aicinām personas, kas cietušas no vardarbības, jebkurā gadījumā vērsties policijā,” teikts VP ierakstā.

Kur meklēt palīdzību?

Ja esi vardarbības upuris, vērsies pēc palīdzības un atbalsta, zvanot kādai no šajā sarakstā norādītajām organizācijām: 

Centrs „MARTA””

Sociālā darbinieka, psihologa, psihoterapeita,
jurista un citu speciālistu konsultācijas.

Bezmaksas tālrunis 67378539; e-pasts: [email protected]

Matīsa iela 49-3, Rīga, LV-1009. Mājaslapa: www.marta.lv

Biedrība „Skalbes”

Diennakts krīzes tālruņa pakalpojumi krīzes situācijā nonākušām personām, atbalsta grupas, psihologa, psihoterapeita un juridiskās konsultācijas.

Diennakts krīzes tālrunis 67222922 vai 27722292; e-pasts: [email protected]

Tērbatas iela 69, Rīga, LV1001. Mājaslapa: www.skalbes.lv.

Nodibinājums „Centrs Dardedze”

Individuālās speciālistu konsultācijas bērniem un viņu ģimenēm, kas cietuši no vardarbības. Tālrunis 67600685 vai 29556680; e-pasts: [email protected] .

Cieceres iela 3a, Rīga, LV-1002. Mājaslapa: www.centrsdardedze.lv.

Kā atpazīt vardarbību, lasi ŠEIT.

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


4
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
kompa
kompa

lindiņa savā elementā kūdīšana, šantāzā, aprunāsāna… pēc pilnas komplektācijas

Bumbum
Bumbum

Vienkārši ir uz durvīm jāuzraksta – šeit dzīvo 5,3 cm erektētā stāvoklī.

kunkulīte
kunkulīte

klimpiņu atklāsmes laiks…. pārejas vecums katras sievietes mūžā pienāk tāds laiks

nav viegli
nav viegli

S;aksuies atkal mērīšanās, kuras ka te ticis un … it ka pasaules jau pirms paris gadiem beidzās amerika ar simtiem klusu tiesvedību par apmelošanu, tsk. publiskjā telpā. Tikai notiesāti arī patiešām daži varmākas, lai gan vairums starp šīm varmākām izra’dījas sievietes. Nu tad nomalē te sāk šūmēties un burbuļot… Šogad jau izgāzās nožēlējamās klačas un melu sērijas par piromānu pašnāvnieku, kur drostaliņas par sacerēto stāstu tā arī palika bez pārdomu gadiem aiz restēm… te jauns vilnis pasizpausties un kādam taču jāatrāda jaunākaās bildes- cilvēkos jau nevar atra’dīties kam tagad viegli. bet parups ar isu kranu