Pārmetot Kariņam pakļaušanos NA spiedienam, Golubeva paziņo, ka ir atlaista no iekšlietu ministres amata

Ekrānuzņēmums no videokonferences

Iekšlietu ministre Marija Golubeva (AP) preses konferencē paziņoja, ka Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) pakļāvies Nacionālās apvienības spiedienam un nolēmis viņu atbrīvot no iekšlietu ministres amata.

Politiķe šodien uzzinājusi, ka, “nesagaidot Iekšlietu ministrijas analītisko ziņojumu par iekšlietu dienestu”, premjers ir pakļāvies Nacionālās apvienības (NA) spiedieniem un nav vairs gatavs atbalstīt viņas darbu. Šādos apstākļos viņa ir nolēmusi atgriezties Saeimā kā deputāte.

Tāpat viņa informēja, ka patlaban notiek sarunas par tālāko koalīcijas darbu, taču viņa neuzskata, ka apvienība “Attīstībai/Par!” (AP) tagad pieprasīs NA ministru demisiju, lai “apmierinātu atriebības kāri”.

“Kopā ar kolēģiem no “Attīstībai/Par” uzskatām, ka premjera piekāpšanās ultimātiem ir nepamatota un nevajadzīga. Tā ir valdību destabilizējoša un tā nav nacionālās drošības interesēs,” pauda Golubeva.

Iekšlietu ministres preses konference

Plkst. 12.30 tiešraidē pieslēgsimies iekšlietu ministres Marijas Golubevas (A/P) preses konferencei.

Posted by LTV Ziņu Dienests on Pirmdiena, 2022. gada 16. maijs

Nacionālās apvienības (NA) Saeimas frakcija un valde pagājušajā nedēļā pieprasīja premjeram Krišjānim Kariņam (JV) atbrīvot no amata Golubevu saistībā ar situāciju 9. un 10.maijā pie padomju pieminekļa Pārdaugavā, kur cita starpā tika pieļauta Krievijas agresiju atbalstošu cilvēku pulcēšanās.

NA paziņojumā uzsvēra – ja premjers un koalīcijas partneri šajā jautājumā neņems vērā NA viedokli, partijas valde neredz iespēju turpināt darbu šajā valdībā un lems par savu ministru atsaukšanu.

Golubevas demisiju pieprasīja arī daļa no opozīcijas deputātiem, izskatīšanai Saeimā iesniedzot divus lēmumprojektus par neuzticības izteikšanu iekšlietu ministrei.

Tikmēr šodien plkst.12 valdošās koalīcijas pulcējās uz ārkārtas sanāksmi, lai apspriestu NA prasīto Golubevas demisiju.

Piektdien notika Kariņa un Golubevas tikšanās, pēc kuras iekšlietu ministre apgalvoja, ka tās laikā premjers nav izteicis pārmetumus par viņas darbu.

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


7
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Rambo
Rambo

Marija, es tev varētu iedot tādu “spiedienu”, ka visa orientēšanās uzreiz ieietu pareizās sliedēs.

hmm
hmm

Kā vienmēr, ne par ko neatbildu.

Dominiks
Dominiks

Golubeva bija ministre Kariņa valdībā ar visaugstāko intelektuālo potenciālu. Izrādās, ka nebija ērta koalīcijas kartelī, neiesaistījās karteļa darījumos. Tad vajadzētu atkāpties, zemkopības ministram, satiksmes ministram, finanšu ministram un vēl dažam labam. Tikai jāorganizē kampaņa ar pareiziem akcentiem un tauta teiks jā, jā, jā.

Ome
Ome

Nu ko , bùs jāsauc atpakaļ Ģirğens , citu spējīgu tur nav !

kucins
kucins

Bondaru par iekšlietu ministru! Lai smerdeļi atbild par smerdeļu darbiem. Nevis tagad ieliks kraiņo, kuram pēc tam būs jāatbild par to, ka robeža nav izbūvēta un par to, ka valsts pilna ar naidīgiem ukrainas krieviem un jebrejiem

Stienis
Stienis

Kāda laba ziņa! Turklāt ir acīmredzams, ka viss tas Attīstībai/Par kantoris arī aizies pa skuju taku.

kucins
kucins

Tāpēc jau ir progresīvo deģenerātu – attīstības rezervistu partija