Ošlejs: KNAB uz trim mēnešiem ir jāaizvāc – jāglābj nauda, cilvēki un ekonomika

Ošlejs

“No uzņēmēju viedokļa, man ir pilnīgi skaidrs, ka valdībai būtu jāpalielina šobrīd naudas resurss, kas ir pieejams mediķiem un jāatļauj pirkt [aizsarglīdzekļi] par jebkādiem līdzekļiem, absolūti  neskatoties uz izdevīgumu,” TV24 raidījumā “Kārtības rullis” pirmdien teica ekonomists Jānis Ošlejs, uzņēmuma “Primekss Group” izveidotājs un vadītājs.

“Piemēram, es savā uzņēmumā arī iepērku maskas Ķīnā un dezinfekcijas līdzekļus un mēs vispār neskatāmies uz cenu, mēs noteikti pārmaksājam daudzkārt. Un tas, ko mums visvairāk valstī vajag šobrīd – panākt situāciju, ka mēs varam nodrošināt ar maskām mediķus, visus tos, kas strādā “frontes līnijā”. Un arī pārējos, tāpēc, ka mūsu uzdevums ir samazināt infekcijas apjomu kopumā visā valstī,” klāstīja ekonomists.

“Līdz ar to, es uzskatu, ka valstij šobrīd ir jātērē ļoti ļoti daudz, maksimums naudas, pilnībā neskatoties [ne uz ko]. Un es vēlos, lai KNAB aizvācas projām šobrīd uz trim mēnešiem un neskatās uz šiem darījumiem, [ir jāizmaksā] arī dīkstāves pabalsts KNABam, un mēs trīs mēnešus vienkārši skatāmies, ka nopērkam to, kas mums ir vajadzīgs, tāpēc ka mums šeit ir jāizglābj nauda, jāizglābj cilvēki, jāizglābj visa ekonomika.

Mani uztrauc šobrīd tas, ka esam spiesti piebremzēt ekonomiku, daudz cilvēku ir bezdarbā – es domāju, ka tā ir ļoti smaga situācija ļoti daudziem cilvēkiem. Mums ir nepieciešams atrast veidu, kā mēs viņus atgriežam atpakaļ, kā atjaunojam ekonomiku, un tam mums ir vajadzīgs pieslāpēt vīrusu. Tāpēc viss, ko mēs tērējam vīrusam, desmitreiz atmaksāsies,” savu viedokli pamato Ošlejs.

Kā jau būsit ievērojuši, portālā Puaro.lv ir sadaļa “WHO IS WHO”, kur esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un ministri, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Avots: TV24 raidījums Kārtības rullis ( ŠEIT).  

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


3
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
zinātāja
zinātāja

Vai tikai nav saslimis ar Ķīnas vīrusu Ošlejs ??? Vai ar galviņu kaut kas nav kātībā ???

Bijušais zemessargs
Bijušais zemessargs

Ošlejs ir stulbs un neārstējās, jo smadzenes jau sāk pūt un smirdēt.

ko nu
ko nu

Pilnīgs čau