Ņenaševai nepatīk tautība, Zelderim atgādinājums par draudēšanu sievietei iemest klēpī Molotova kokteili – kādu informāciju politiķi dzēsuši par sevi Vikipēdijā

Mainoties valdībai, parlamenta sastāvam vai uzvirmojot kādam skandālam, kura centrā ir politiķis, pirmais, kur meklējam informāciju par šo personu, ir Vikipēdija.

Tā kā šajā brīvajā enciklopēdijā to gan papildināt, gan labot var ikviens, ir interesanti palūkoties, kādus faktus savā biogrāfijā politiķi negrib atgādināt tautai, un vai nu paši, vai viņu uzdevumā kāds no datora ar Saeimas IP adresi to dzēsis anonīmi no Vikipēdijas šķirkļa par šo personu.

Visi tālāk lasāmie labojumi veikti anonīmi no Saeimas IP adresēm.

ANTOŅINA ŅENAŠEVA (P) – 14. Saeimas deputāte, Saeimas sekretāra biedre

Antoņina Ņenaševa

Antoņina Ņenaševa : papildināta informācija par politisko darbību un noņemta informācija par tautību.

EDGARS ZELDERIS – 14. Saeimas deputāts, frakcija “Progresīvie”

Edgars Zelderis

Vikipēdijā pārrakstīta sadaļa par jurista darbību, kurā aprakstīts zaudējums Satversmes tiesā. Labojums nomaina tekstu “tiesā zaudējis” uz garāku aprakstu, kas parāda E. Zelderi labākā gaismā Vairāki labojumi, kas padara rakstu neobjektīvu.

Trīs reizes mēģināts dzēst paragrāfu par draudu izteikšanu Talsu novada domes sēdes laikā. Katru reizi Vikipēdijas redaktori to atgrieza atpakaļ, pēc tam paragrāfs pārfrāzēts (2022.gada jūlijā E.Zelderis kādā no Talsu novada domes sēdēm draudējis domes priekšsēdētājai, sakot, ka “Sandrai klēpī vajadzētu iemest Molotova kokteili”. Viņš pats gan iebilda, ka ticis izprovocēts un citāts izņemts no konteksta).

RINGOLDS BEINAROVIČS – 14.Saeimas sekretāra Edvarda Smiltēna biroja vadītājs

Ringolds Beinarovičs

Ringolds Beinarovičs nav gluži politiķis, taču ieņem pietiekami “politisku” amatu. Tādēļ mums šķita interesanti palūkoties, no kā kaunas E.Smiltēna biroja vadītājs.

Noņemta informācija, ka vadījis Ramonas Petravičas, kad viņa bija labklājības ministre, biroju. Noņemta arī fotogrāfija kopā ar Danu Reiznieci-Ozolu.

EVIKA SILIŅA – Ministru prezidente

Noņemts virsraksts “Atsauces” no atsauču saraksta.

EDGARS PUTRA – 14. Saeimas deputāts, “Apvienotā saraksta” frakcija

Edgars Putra

Labota informācija par piederību partijai un papildināta biogrāfija.

JĀNIS DOMBRAVA – 14. Saeimas deputāts, “Nacionālā apvienība”

Jānis Dombrava

Papildināta informācija par politisko darbību un noņemts teikums, par neveiksmīgu kandidatūru Rīgas Domes vēlēšanās, pievienoti 12. Saeimas vēlēšanu rezultāti.

INGA VANAGA – Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības (LIZDA) priekšsēdētāja

Inga Vanaga nav politiķe, bet arī ir pietiekami populāra persona, par kuru cilvēki meklē informāciju Vikipēdijā.

Noņemta informācija par darbības apturēšanu partijā “Reģionu alianse” pēc ievēlēšanas LIZDA priekšsēdētājas amatā.

VEIKO SPOLĪTIS – bijušais Saeimas deputāts no frakcijas “Vienotība”

Visā šķirklī nomainīts vārds “deputāts” uz “priekšstāvis”. Labojuma pavadteksts: “Ja Saeimas kārtības ruļļa 1 pants skaidri saka: “Saeima sastāv no 100 priekšstāvjiem”, tad kāpēc jālieto LSDSP iniciētais un no Franču Revolūcijas aizlienētais deputāta jēdziens, kuru neismanto nevienā Baltijas jūras reģiona valstī?”

ANDREJS KĻEMENTJEVS – bijušais Saeimas deputāts

Klementjevs deputātu kvotas

No dzimšanas vietas noņemts “PSRS”, noņemts paragrāfs par pāriešanu no “Līdztiesības” uz Tautas saskaņas partiju, noņemts virsraksts “Skandāli” ,
noņemts paragrāfs par balsu pirkšanu , veikti labojumi par izglītību.

LOLITA ČIGĀNE – bijusī Saeimas deputāte no frakcijas “Vienotība”

Lolita Čigāne

Noņemts paragrāfs par kontrabandas ievešanu.

Noņemts teksts “L. Čigāne bija trešā visvairāk svītrotā deputāta kandidāte 12. Saeimas vēlēšanās, taču saņēma arī sesto lielāko plusu skaitu starp kandidātiem savā sarakstā.”

Ja veicot izmaiņas Vikipēdijā lietotājs nav iegājis savā kontā, automātiski tiek saglabāta IP adrese, no kuras veikts šis labojums.

Šis saraksts ir nepilnīgs uzskaitījums labojumiem Vikipēdijā, kas veikti no IP adrešu diapazona, kas piesaistīts Saeimai. Pilns saraksts: šeit.

Saitē https://www.nic.lv/lix atrodams saraksts ar IP adresēm, kas Latvijā piešķirtas dažādām organizācijām.

Avots: Vikipēdija

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


Lasītāju viedokļi

avatar