Nākamgad pieaugs cena degvielai

degvielas cena

Jaunajā gadā autovadītājus sagaida degvielas cenu pieaugums. Tas saistīts ar akcīzes nodokļa izmaiņām un klimatam draudzīgākas degvielas lietošanu, vēsta LTV “Panorāma”. 

Jau pēc dažām dienām – no 1. janvāra – šoferiem, lai uzpildītu automašīnas bāku, nāksies maksāt vairāk. Mainoties akcīzes nodokļa likmei naftas produktiem, benzīna cena varētu augt par četriem centiem litrā, dīzeļdegvielai – par pieciem, bet autogāzei – par trīs centiem litrā.

“Nodokļu politika šobrīd neko neietekmē, bet no 1. janvāra gan. Tirgotājiem 31. decembrī būs jāveic inventarizācija un jānomaksā nodoklis,” stāsta VID Akcīzes preču aprites daļas vadītāja Baiba-Šmite Roķe.

Turklāt jārēķinās, ka minētais pieaugums nākamgad nebūs vienīgais. Pieaugs maksa par obligātās biokomponentes pievienošanu, lai kļūtu tīrāks gaiss pilsētās un atbalstīta bioenerģija jeb, vienkārši sakot, degviela tiks atšķaidīta. Benzīnā 5% etanola vietā būs 10%. Dīzeļdegvielā 5% vietā 7%.

“1. janvārī ieraudzīsim pieaugumu benzīnam, bet dīzelim – 1. aprīlī,” norāda Latvijas Degvielas tirgotāju asociācijas padomes priekšsēdētājs Ojārs Karčevskis.

Kopumā Latvijas Degvielas tirgotāju asociācija prognozē, ka degvielai jaunajā gadā cena var pieaugt pat par 10 centiem litrā.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums Facebook ,Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


7
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Ku kū
Ku kū

Vai Latvijas sčalkātais ar cepameļļu 95 markas benzīns atbilst ES 95 markas benzīna kvalitātes prasībām , atbildi EM Ralfiņ ?

Laimīgais pilsonis
Laimīgais pilsonis

Jauki! Laimīgu Jauno gadu! Priekā!

Viktors
Viktors

Kāda diskusija pie kafijas .vajag tā kā Francijas pilsoņi iet uz ielas un tur prasīt savas tiesības uz normālu dzīve.bet mēs kā aitas pie gaļas kombināta

Imitācija
Imitācija

Pasliktinās degvielas kvalitāti ar cepameļļu un pacels cenu , tas tikai muļķu zemē iespējams !

Divi
Divi

Paldies jaukajai ZZS valdībai, reiznieces viedumam un zaļuma plānprātībai – aizviern sliktāku beznzīnu pirksim par aizvien dārgāku cenu. Vai tad nav īsi zaļzemnieciski? Zemnieki jau nemaksā akcīzi un tad laime jau pati skrēja te pakaļ. Būs garanteti dārgākā degviela visā reģionā (jo tikai pie mums ceļu nodoklis vēl papildus ir jāmaksā, nevis tā ir daļa no akcīzes maksājuma). Par to vismaz CSDS var gana tekni dzīvot un savākto naudiņu tatutas motormuzejā grozīt visiem par prieku, ne visi gan, jo vientiešiem ir jāpērk arī biļetes. Pārsteigumi jau vēl tikai nāks, jo tās jokdaru valdības darboņas drīz vien sāks apjaust, par cik… lasīt vēl »

Jāizgrozās
Jāizgrozās

Cerams, ka leiši cels tikai cenu, nevis šķaidīs. degalukainos.lt

Stienis
Stienis

Liels paldies… pēdiņās. uzlikt nodokļus ir viss, ko klimata histēriķu izcilais prāts spēj izdomāt. Augstāki nodokļi, šaurāki mājokļi utt. utt. līdz iestāsies laime pilnīga.