NA vēlētāji balsoja par savas partijas pārstāvniecību EP – Dombrava mudina Melbārdi nolikt mandātu

Jānis Dombrava

No Nacionālās apvienības (NA) saraksta Eiropas Parlamentā (EP) ievēlētās deputāte Daces Melbārdes “pārlēkšana” uz “Jauno Vienotību” (JV) īsi pirms vēlēšanām ir ļoti nekorekta un nekoleģiāla rīcība, uzskata NA Saeimas frakcijas priekšsēdētājas vietnieks, NA valdes loceklis Jānis Dombrava (attēlā).

Politiķa ieskatā, Melbārdei šajā situācijā būtu “tikai korekti” nolikt EP deputātes mandātu, jo NA vēlētāji balsoja par savas partijas pārstāvniecību un nākamais kandidāts savulaik saņēmis līdzīgu atbalstu vēlēšanās. 2019. gada EP vēlēšanās Melbārde saņēma vairāk par 85 000 balsu, savukārt nākamais kandidāts, Saeimas deputāts Edvīns Šnore (NA) atpalika par aptuveni 2000 balsu.

Dombrava atzina, ka starp NA un Melbārdi bija izveidojusies zināma vērtību plaisa, ko iezīmēja arī domstarpības par atsevišķiem balsojumiem EP, piemēram, “politiķei neaizstāvot Latvijas ģeopolitisko partneri Poliju”. Tāpat arī citos jautājumos, par kuriem notika EP balsojums, abām pusēm bijuši atšķirīgi viedokļi, skaidroja NA politiķis.

Deputāts atzīmēja, ka Melbārde nevienu īsti neesot iepriekš informējusi par aiziešanu uz JV.

Kā ziņots, partiju apvienībai JV šodien pievienojusies EP deputāte Melbārde, informēja partiju apvienībā.

Melbārde EP 2019. gadā tika ievēlēta no NA saraksta. Melbārde pārstāvēja NA vairākās valdībās.

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Avots: Jauns.lv

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


6
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Turpat
Turpat

Dombrava var bekot iet. Un tad vēlreiz, lai pielec, ka viņu EP nekad neievēlēs.

paniņas
paniņas

sviestā galīgi sagājis – EP nav partiju pārstāvniecības. Kaut dažas rindiņas vajadzētu prast izlasīt. Bet citādi – ne grama te vairs neatpaliek ar IQ no petravičas

Stienis
Stienis

Nepiekasies kā vecmeita. Tu ļoti labi saprati, ko viņš gribēja teikt. Protams, ka EP nav LV partiju pārstāvniecības, bet taču labi zini no kāda saraksta viņa kandidēja.

Andris
Andris

L

pilnīgi piekrītu
pilnīgi piekrītu

Tā ir demokratijas perversija. Ja ievēlēts deputāts vēlas pārlekt no vienas partijas uz otru savu interešu dēļ, tad tam to ir jādara starp vēlēšanām, nevis ņemot silto amatiņu sev līdz.

Latvijas naudas atmazgātāju asociācija
Latvijas naudas atmazgātāju asociācija

Poļi nav mums nekādi draugi. Tie ir konkurenti, kas grib mums atņemt naudas tranzīta biznesu