Ministru prezidenta Kariņa uzruna sabiedrībai

Kariņš

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) 29.novembrī Latvijas Televīzijas (LTV) 1. programmā tiešraidē uzrunāja sabiedrību par Covid-19 izplatības situāciju Latvijā un pavēstīja par iecerētajiem rosinājumiem Covid-19 pandēmijas ierobežošanai.

Kopīgiem spēkiem jāstrādā, lai ierobežotu Covid-19 izplatību. Rādītāji Latvijā pārsniedz Vācijas rādītājus. Vienlaikus Vācijas veselības aprūpes sistēma ir krietni labāka un labāk tiek galā ar situāciju, uzrunā pauda Kariņš.

“Nepieciešams lauzt slimības izplatības ķēdes,” teica Kariņš. Vienlaikus viņš akcentēja, ka vīruss ir elpceļu infekcija, kurš mīl “pārlekt no cilvēka uz cilvēku”. Nepieciešams būt tālāk vienam no otra, lai vīruss beigtu izplatīties. 

Jānodrošina lielāka distance un jāsamazina savstarpējā kontaktēšanās, taču pašlaik tas nenes rezultātus – slimības izplatīšanās tupina notikt. Tas ir tāpēc, ka daļa sabiedrības visai vieglprātīgi attiecas pret noteiktajiem ierobežojumiem.

Viņš norādīja, ka rosinās ieviest stingrākus noteikumus, kā arī pagarināt ārkārtas situāciju.

Premjers pauda, ka nepieciešams sagaidīt, kad tiksim pie vakcīnas. “Līdz tam laikam ir sevi jāpasargā,” pauda Kariņš.

Premjers sabiedrību arī mudina neiet uz veikalu izklaides pēc, bet vien tad, kad tas patiesi ir nepieciešams. Tāpat darba devēji tiek mudināti pēc iespējas vairāk nodrošināt, ka iespējams strādāt no mājām.

Premjers arī norāda, ka tiek strādāts, lai cilvēki, kuriem ir grūtības nopelnīt, pieejami dīkstāves pabalsts. Tāpat tiek sniegta palīdzība tiem cilvēkiem, kuri bizness ir apstājies pandēmijas dēļ.

Valdība tiks arī skatīts jautājums par atbalstu mediķiem.

Visu uzrunu var noskatīties ŠEIT.

Portāla Puaro.lv ir sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


2
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Lapsa
Lapsa

Tukšmuldēšanas paraugs svētdienas vakarā !

Vilks
Vilks

Kaut ,kas bez satura.Ja tas bija domāts cilvēkiem,tad ir jādomā,ka Kariņam nav ko teikt un ar latviešu valodu ir lielas problēmas.