Medmāsas, jaunie ārsti un arodbiedrības pieprasa Saeimas atlaišanu

Latvijas Brīvo arodbiedrību savienība, tostarp medmāsu un jauno ārstu pārstāvji, atbalsta ierosinājumu rīkot tautas nobalsošanu par 13.Saeimas atsaukšanu.

Atbalstu rosinājumam par Saeimas atlaišanu pauda visa Brīvo arodbiedrību savienība, izņemot Latvijas Iekšlietu darbinieku arodbiedrību.

Iepriekš Jauno ārstu asociācija un Latvijas Māsu asociācija nesteidza piekrist šim rosinājumam, taču tagad ir arī viņu atbalsts.

Tāpat mediķu profesionālās organizācijas lēma prasīt arī finanšu ministra Jāņa Reira (“Jaunā Vienotība”) demisiju.

Paziņojumā medijiem viņi norāda uz “Finanšu ministrijas sagatavotā valsts budžeta likumprojekta zemo kvalitāti, necaurspīdīgumu un korupcijas pazīmēm”.

“Mēs uzskatām, ka process kādā tika izstrādāts un apstiprināts valsts budžets, ir nepieņemams un neatbilst labas valsts pārvaldes praksei. Tas neatspoguļo Latvijas valsts prioritātes un sabiedrības intereses un nav vērsts uz ilgtspējīgu attīstību. Vēl vairāk – tā necaurspīdīgums un daudzas izmaksu pozīcijas rada bažas, ka valstī joprojām pastāv plaša politiķu protekcionēta korupcija,” norāda Latvijas Ārstu biedrības prezidente Ilze Aizsilniece.

Ārstu biedrības, Jauno ārstu asociācijas un Māsu asociācijas valdes uzskata, ka politiskā atbildība par šāda budžeta izstrādi ir jāuzņemas finanšu ministram. Reiram politiskajā un publiskajā diskusijā neesot izrādījis vēlmi sadarboties ar veselības nozari.

Biedrības valde aicina premjeru Krišjāni Kariņu (“Jaunā Vienotība”) kā vērtēt Reira atbilstību ieņemamajam amatam.

Vairākas mediķu arodbiedrības ceturtdien, 28. novembrī, pie Saeimas ēkas rīko otro protesta akciju, lai paustu neapmierinātību ar nepietiekamo finansējumu veselības aprūpes nozarei un neizpildīto solījumu. Pēc tam uz Centrālo vēlēšanu komisiju kopīgi tiks nogādāts Latvijas Veselības un sociālās aprūpes darbinieku arodbiedrības (LVSADA) ierosinājums vākt parakstus, lai rosinātu tautas nobalsošanu par 13. Saeimas atsaukšanu.

Šobrīd portālā latvija.lv par Saeimas atsaukšanas ierosināšanu parakstījušies 39 398 cilvēki.

Kā jau būsit ievērojuši, portālā Puaro.lv ir jauna sadaļa “WHO IS WHO”, kur esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt arī šajā publikācijā minēto tautas kalpu izglītību, parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, “partiju tūrismu” un citus sasniegumus.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums Facebook ,Twitter,  Youtube un Instagram!

Avots: LTV

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


6
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Buture
Buture

Prsa gan…. bet neparakstās… tas viens tāds pīkstiens Nekā cita jau arīi nebūs. Bēl maršēs, pagrozīsies un viss vecajās sliedēs atpakaļ Kā tam ir arī jābūt

aaa
aaa

citējot Spriņģi “Kāda jēga, vienalga tos pašus ievēlēs, iztērēsim tikai naudu un laiku, labāk pagaidam 2.5 gadu”

Kristaps Ziemelis
Kristaps Ziemelis

Simts “kapostgalvas” spēlē “melnā bruņieka lomu”, lieliski…

Ēriks
Ēriks

Arodbiedrības bosi saņem tūkstošiem eiro mēnesī.

Joe
Joe

Keris jau ~ 20 gadus kā mazs bērns tikai māk bļaut ….naudu ,naudu !
NEVIENA reāla priekšlikuma ! Kad balsosim par viņa atlaišanu ?

alta
alta

Izvēle jau nav liela- ja šīs simts kāpostgalvas nevēlas ieklausīties un saprast cilvēkus, tad ir tā kā tas ir. Sen stāsts nav par mediķiem, bet gan par cilvēkiem, kas netiek uzklausīta, ne sadzirdēta, ne saprats…. par to ierēdniecība…. nu tas jau pavisam cits stāsts. Ja Saeima nav spējīga ietekmēt un nomainīt valdību … kādas ir citas iespējas demokratiskā valstī?