“Mana stratēģiska, politiska un cilvēcīga kļūda”- Viņķele atvainojas pēc tam, kad prokuratūra uzsākusi pārbaudi par vakcīnām

politika

Ģenerālprokurors Juris Stukāns ceturtdien, realizējot savas pilnvaras, atzinis par nepieciešamu Personu un valsts tiesību aizsardzības departamenta prokuroram veikt pārbaudi par Covid-19 vakcīnu iepirkumu.

Ģenerālprokurors ir nolēmis sākt pilnu pārbaudi par vakcīnu iepirkšanas lēmumiem Veselības ministrijā.

Prokurora pārbaudes gaitā tiks vērtēti visi apstākļi, kas saistīti ar vakcīnu iegādi un tās rezultātā radušos situāciju. Tāpat pārbaudē vērtēs arī 9.marta Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja lēmumu par atteikšanos sākt kriminālprocesu saistībā par Covid-19 vakcīnu iepirkumu.

Savukārt bijusī veselības ministre Ilze Viņķele (LA) pēc tam publicējusi ierakstu “Twitter”, kurā norāda: “es apsveicu šo lēmumu un esmu vērsusies ar iesniegumu Ģenerālprokuratūrā, lai nekavējoties sniegtu visu informāciju, ko zinu par tiem”.

Piedāvāt valdībai tādu vakcīnu pret Covid-19 iepirkumu, kurā no tobrīd pieejamajām vakcīnām lielāko daļu veidoja “AstraZeneca” un “Johnson&Johnson” vakcīnas, bija “mana stratēģiska, politiska un cilvēcīga kļūda”, iesniegumā Ģenerālprokuratūrai norāda Viņķele.

Vienlaikus Viņķele atzīmē, ka šodien lūgusi Valsts prezidentu Egilu Levitu un Ministru prezidentu Krišjāni Kariņu (JV) “neturpināt paštaisnu “tiesas spriešanu” par Imunizācijas valsts padomes, Slimību profilakses un kontroles centra, Zāļu valsts aģentūras, Nacionālā veselības dienesta un Veselības ministrijas speciālistu ieteikumiem un lēmumiem, kurus tie izdarīja pēc labākās zināšanas, tobrīd pieejamās informācijas, tiesiskuma, lietderības un pienākuma apziņas”. Bijusī ministre aicina sagaidīt visu rosināto pārbaužu rezultātus, pirms izdarīt galīgus spriedumus par vakcīnu portfeļa tapšanu.

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


7
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
kalašnikovs
kalašnikovs

Tesmenis mollīgs, bet prātiņa tā pamazāk!

Marchello
Marchello

Ka tikai beigās nav jāsaka, Paldies!

Vāciets
Vāciets

Maita!

Māra
Māra

Priestera Bezdelìgas un daudzu cilvēku nāves ir uz Viņķeles sirdsapziņas !

Jab
Jab

izliks Henkūzi, VM valsts sekretāru un citas bonzas no amatiem, tad arī šādas t.s. kļūdas arī neakārtosies. Kā var atbildīgas amatpersonas nesaprast, ka šķidrā slāpekļa temperatūra nav nekāds pasaules brīnums.Lai pirms stājas amatos ierēdņa darbā sekmīgi nokārto inteliģences un loģikas testus kā Briseles ierēdņi, tad varbūt labāk sapratīs.

Temīda
Temīda

Par VM Viņķeles amata pienākumu nolaidīgu pildīšanu , kā rezultātā ir iestājusies daudzu cilvēku nāve , jābūt ir kriminālizmeklēšanai , sekosim ĢP Stukāna rīcībai .

Derdz
Derdz

Laikam jau tā uzreiz vajadzēja ieminēties par iespējamu covid psihozi un pārbaudīties, ka varbut arī covid simptomi ir psihoze