Levits paziņo, ka kandidēs uz otru termiņu Valsts prezidenta amatā

“Es domāju, ka Valsts prezidenta ievēlēšana ar vairākumu, kur izšķirošo lomu spēlē prokremliskas partijas, šajā situācijā nav pieļaujama, jo tas būtu pilnīgi nepareizs signāls, tas būtu bīstams signāls, gan mūsu sabiedrībai, gan mūsu sabiedrotajiem, tādēļ es šajā situācijā būtu gatavs kandidēt nākamajiem četriem gadiem” teica pašreizējais Valsts prezidents Egils Levits preses konferencē pēc tikšanās ar premjeru K. Kariņu.

Pēc viņa teiktā, Valsts prezidents ir jāievēlē “nevis ar aritmētisku vairākumu, bet gan ar politisku vairākumu, kurā neietilpst prokremliskās partijas”. “Tādēļ es aicinu koalīciju būt vienotai un atbildīgai šajā jautājumā,” teica Levits.

Savukārt Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) izteica Levitam savā un savas partijas vārdā atzinību par Levita darbu šajos četros gados.

“Nacionālā apvienība viņu izvirzīja, Egils Levits arī tikko teica, ka būtu gatavs un viņš var rēķināties arī ar Jaunas Vienotības atbalstu,” teica premjers.

“Mūsu valsts atrodas situācijā, kur iekšzemē, paldies, Dievam, ir tāds miers, ka mēs jau varam atļauties strīdēties par ikdienišķām lietām – par algām, par to, lai ceļi būtu labāki, utt. Mums ir privilēģija to darīt, jo mēs šobrīd esam lielā drošībā – Eiropas Savienībā, NATO aliansē, mums ir ļoti spēcīgi partneri. Taču tas nekrīt pats no sevis – tas ir ilgu gadu darbs gan no valdībām, gan no mūsu valsts prezidentiem. Un mums būtu ļoti svarīgi, ka mēs šo stabilo, uz Rietumiem, uz demokrātiju vērsto kursu šajos laikos noturam. Un tas nozīmē, ka

ir ļoti svarīgi, ka mēs valstij izvēlamies prezidentu, kurš pārstāv vērtības, nevis tikai spēj salasīt pa malu malām jebkādas balsis.

Mums šobrīd ir minēti divi kandidāti – Egils Levits un Uldis Pīlēns, viens no kuriem pārstāv manis minētās Rietumu vērtības, otrs, es nezinu par viņa iekšējo vērtību skalu, bet kurš ir absolūti gatavs rēķināties arī uz balsīm, kas diemžēl ir prokremliskas.

Tas, kam es tagad veltīšu savu laiku – es strādāšu ar saviem koalīcijas partneriem, pirmkārt, lai mums būtu vienots kandidāts, lai mēs noturam šo ļoti skaidro ģeopolitisko kursu un nepieļaujam nekādas novirzes no savas drošības, kāda mums šobrīd ir sasniegta. Es darīšu visu, lai mēs noturam šo kursu un lai mēs vienojamies par vienu kandidātu, ” uzsvēra Kariņš.

“Egils Levits ir godam nostrādājis šos četrus gadus ļoti grūtos apstākļos, kad mums ir bijusi krīze pēc krīzes, un viņš ir bijis viens no faktoriem, kas palīdzējis noturēt kuģi uz taisnā kursa,” teica premjers.

Tikmēr “Apvienotā saraksta” trešdien izplatītais paziņojums medijiem, kurā tas uzsver, ka “koalīcijas vienošanās rezultātā ievēlēts prezidents nevar būt pašmērķis”, liecina, ka Kariņam var neizdoties vienoties ar visiem partneriem.  

“Apvienotais saraksts” uzskata, ka tagad, kad ir divi kandidāti, “pienācis laiks to demokrātiskai un atklātai sacensībai”.

Savukārt par to, pie kā var novest koalīcijas vienošanās par vienu prezidentu, liecinot “kritiski zemais sabiedrības atbalsta līmenis esošajam prezidentam”, teikts “Apvienotā saraksta” paziņojumā.

Kā zināms, Nacionālā apvienība (NA) 17. aprīlī nolēma, ka ir gatava pašreizējo Valsts prezidentu atkārtoti virzīt uz amatu, bet tika gaidīts paša Levita lēmums. Balsojumā par Levita virzīšanu amatam NA domē nobalsojis absolūtais vairākums, pēc partijas sēdes norādīja NA līderis Raivis Dzintars. Šī būs jau trešā reize, kad NA viņu virza augstajam amatam. 2015.gadā Levits sasniedza vēlēšanu pēdējo kārtu, bet zaudēja Zaļo un zemnieku savienības virzītajam Raimondam Vējonim.

Jums būs interesanti izlasīt:

“Valstsgribis”: Levits prezidenta kanceleju pārvērtis par padomju okupācijas varas kolaborantu midzeni – Puaro.lv

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


25
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Bruno
Bruno

Tad gaidām kandidātu publiskas diskusijas TV , aizdomas , ka Levit nobīsies no Ulda Pīlēna , un neieradīsies !

cars
cars

Kādam taču ir jāgarantē atpalicības stingrais kurss Te ir tas balsts un garantija no visaugstākā līmeņa.
Rajonā runā, ka līdz jāņiem būšot jauns iesaukums cienīgampapildinājumam pašu bezxcerīgāko būtņu izlases veidošanai padomniekos. Ir ta’ču atbilstošs fons vajadzīgs un verdzeņu koris

Pieneņgalva
Pieneņgalva

Es palikšu savā vietā, jūs paliekat savējās…

Levits
Levits

Ich bin ein berliner

pudele
pudele

Horoskopi jau prognozēja šo melno dienu…. aizviedn vairāk tiekam dzīti bezizejas pudelē

Vaira
Vaira

Iesaku lēnām pārlasīt biogrāfuskos Viltvārdi un Valstsgribi, lai noņemtu roză brilles !

Ļapsis
Ļapsis

Es arī.

Bāriņtiesa
Bāriņtiesa

Nu, bet kā ta kariņš bez mammas?

Pokerface
Pokerface

Draugi, veel viss nav zaudeets! Tas Levins tak nav nekaads kalnietis, vinjsh ir MIRSTIIGS! Buus arii muusu ielaa sveetki… ;-)

de facto
de facto

Reizēm smerdeļi ir ļoti dzīvelīgi.

Kārlis
Kārlis

Apsveicu! Levits ir nesalīdzināmi labāks par saviem priekštečiem.

Rainītis
Rainītis

Par zatleru un vējoni mironis būtu labāks. Rumpītis (Ulmanis) bij viltvārdis. Objektīvi ņemot, Vairas laikā kaut kas notika un kustējās (vai viņai ar to kāds sakars, tas cits jautājums, arī bez viņas Latvija iestātos ES un NATO, viņa protams tā nedomā). Bērziņam vienīgajam bija smadzenes. Levits ir latviešu nīdējs.

bulšits
bulšits

VVF bija krievu atbalstītāja. Viņa pat publiski paziņoja, ka mācīsies krievu valodu, bet nespēja. Viņa vienīgā līda pie Pūķina, kas viņu nicināja. Par skolu latviskošanu viņai bija galīgi vienalga.

Gada glezna
Gada glezna

Es arī gribu būt valsts prezidente. Vai cik tas ir jauki apspriest tiesiskos aspektus saistībā ar mākslīgo intelektu! Es ierosināšu apspriest tiesiskos aspektus saistībā ar Marsa kolonizāciju, pie viena apspriedīsim arī tiesiskos aspektus saistībā ar Venēras kolonizāciju (reiz tak Saules temperatūra kritīsies un uz Venēras vairs nebūs tik karsts).

Onkulis Ārijs
Onkulis Ārijs

Mums vēl ir tikai uzņemts kurss uz Rietumiem uz demokrātiju? Ko tad mēs 30 gadus esam darìjuši, ka neesam nokļuvuši Rietumos un demokrātijā? Cik mēs vēl ilgi airësim? Varbūt airējam nepareizajā virzienā? Varbūt jāairē Stokholmas virzienā nevis Ņujorkas? Vai kādam ļoti patīk airus turēt rokā?

Tā viš i
Tā viš i

Gan putinistiem, gan sorosītiem vērtība ir tikai viena. Latvija – Krievijas ofšors. Levita un Šlesera sapnis ir mazgāt caur rietumu banku kabajevas naudu.

Pateicīgā latvāņu tauta
Pateicīgā latvāņu tauta

Bet ja nu Levits nekļūst par prezidentu? Vai dzīvoklis milijonāram Levitam ir atrasts? Viņam jau pašam tikai četri.

Teterevu šestjorka Zatlers
Teterevu šestjorka Zatlers

Priekš kam viņam dzīvoklis? Viņš tāpat tai krievu Rīgā nedzīvos. Vairai ir valsts dzìvoklis pašā Rīgas centrā, ar skatu uz Mildas dibenu, bet viņa tur nedzīvo.

Māris Gailis
Māris Gailis

Pirmie četri gadi bij tik tāda iesildīšanās

atmiņa
atmiņa

Gailim pietika ar pusgadu lai kļūtu par multi-miljonāru.

fart
fart

Iepurkshkjinaashanaas, es teiktu. Iistaa pirshana un bezdeeshana veel priekshaa.

latviec Ezeriņš (Lakučs)
latviec Ezeriņš (Lakučs)

Mēs atbalstīsim Levitu. Viņš māk valodas.

Nevārds
Nevārds

Vai ivritu ? Domājams ka to arī “valstgribis” pārvalda līdzvērtīgi lztviešu valodai ! E , e , eeeee , e e , bē bē ē eē … . :D

Pokerface
Pokerface

Es driizaak Oljegu Znaroku ieliktu. Valodas shis nemaak vis, bet vinjam tas netraucee. Visi saprot…..

Ceplis
Ceplis

Kā tad, kā var atteikties no brangās siles? 😂