Latvija gadā zaudē aptuveni 200 ārstus

ārsti

Latvija gadā zaudē aptuveni 200 ārstus, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam “Rīta Panorāma” sacīja Latvijas Slimnīcu biedrības priekšsēdētājs Jevgēņijs Kalējs.

“Pašreizējā situācija nozarē [liecina], ka mēs zaudēsim daudz cilvēku – māsas, ārstus. Mums tie cilvēkresursi zūd katru gadu. Gadā zaudējam ap 200 ārstu. Puse no ārstiem saka, ka nestrādās Latvijas medicīnā. Mūsu ārstu pieprasījums ārzemēs ir ļoti liels. Ārzemju slimnīcas piedāvā apmaksātu rezidentūru, kompensētu dzīvošanu,” teica Kalējs.

Viņš akcentēja, ka veselības aprūpes darbinieku ieskatā ir iespējams nozares budžeta palielinājums par 120 miljoniem. 

Vairākas veselības aprūpes darbinieku organizācijas aicinājušas atlikt valsts budžeta pieņemšanu un turpināt sarunas par papildu finansējuma piešķiršanu veselības aprūpes nozarei 2020. un nākamajos gados. Tomēr Saeimas Budžeta komisija, kuru vada Mārtiņš Bondars (AP), par mediķu lūgumu vienīgi pavīpsnāja (ŠEIT vairāk).

Kā jau būsit ievērojuši, portālā Puaro.lv ir jauna sadaļa “WHO IS WHO”, kur esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt arī šajā publikācijā minēto tautas kalpu izglītību, parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, “partiju tūrismu” un citus sasniegumus.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums Facebook ,Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


2
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
matemātika un fizika
matemātika un fizika

Ja tā turpinās finansēt, drīz sāks zaudēt arī skolotājus. Gan jauniem ārstiem gan skolotājiem algas te ap 1000 Vācijā vairākas reizes vairāk un kārtīga pensija. Daudzi vācu skolotāji starp citu ir arī ierēdņi ar savām privilēģijām, pats par sevi saprotams, ka nav viņu uzdevums sameklēt slodzi.

divi
divi

Skaitļi gan pārspīlēti (pārjautāt der ne tikai cik daudzi papīrus saņem, bet cik reāli aizbrauc), bet kopumā proporcija kopējā aizbraucēju masā ir raksturīga mūsu zemei un visai stabila. Cita lieta- vai visiem bija jādod bezmaksas budžeta vietas un papildus dotācijas naudas mašīnai RSU? Tur arī vēl nav tie kārotie 39 tkst. uz rokas menesī, bet puse ir jau ne vienam vien un