KNAB veiks “padziļinātu apstākļu noskaidrošanu” saistībā ar Mičerevska paziņojumu

KNAB

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) informējis, ka veiks “padziļinātu apstākļu noskaidrošanu” par Rīgas domes deputāta Māra Mičerevska paziņojumu, ka partijai “Latvijas attīstībai” (LA) ziedotā nauda ir nākusi no sponsoriem.

KNAB aktīvi seko līdzi visa veida publiskajai informācijai sociālajos tīklos un nepieciešamības gadījumā reaģē. Birojā apliecina, ka tas ir pievērsis uzmanību Mičerevska izteikumiem “Twitter” un tiks veikta padziļināta apstākļu noskaidrošana.

Birojā gan nemin, vai skaidrošana notiks resoriskajā pārbaudē vai kriminālprocesā.

Turpinot vēstīt par notiekošo LA, ko pats pametis, tajā viļoties, Mičerevskis sestdien “Twitter” apgalvoja, ka LA ziedotā nauda ir nākusi no sponsoriem, kas savukārt sadalīta biedriem ziedojumu veikšanai (vairāk ŠEIT).

Mičerevskis arī apgalvo, ka daļu sponsoru naudas paturot LA valdes loceklis Edgars Jaunups, taču “pārējie”, ieskaitot viņu pašu, gan tā nedarot.

Mičerevskis sestdien paudis, ka līdz nākamajai nedēļai atturēsies no papildu komentāriem par minēto. Jautāts, vai par šo informāciju viņš ir vērsies KNAB, Mičerevskis norādīja, ka minēto nevar ne apstiprināt, ne noliegt.

KNAB jau sestdien “Twitter” izplatīja atgādinājumu, ka politisko partiju apvienību nelikumīgas finansēšanas atbalstītāji un starpnieki var tikt atbrīvoti no kriminālatbildības, ja šīs personas par pretlikumībām labprātīgi ziņo un sadarbojas ar KNAB.

KNAB informācija liecina, ka LA šogad saņēmusi ziedojumus 54 855 eiro apmērā.

Mičerevskis nesen paziņoja, ka nolēmis izstāties no LA. KNAB datubāzē pieejama informācija arī par viņa veiktajiem ziedojumiem. Viņš partiju apvienībai “Attīstībai/Par!”, kurā ietilpst arī LA, ziedojis kopumā 105 eiro, no tiem 90 eiro 2018. gadā un 15 eiro šogad. Savukārt “Kustībai Par!”, kas arī ir AP biedre, ziedojumos 2018. gadā pārskaitījis 100 eiro.

Dāsnākas summas Mičerevskis atvēlējis biedru naudās, proti, LA viņš septiņās reizēs laikā no 2017. līdz 2020. gadam kopumā pārskaitījis 8512 eiro. No tiem 2000 eiro iemaksāti šogad.

KNAB resoriskajā pārbaudē izvērtēs publiski izskanējušo informāciju par nu jau demisionējušā vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra Jura Pūces (AP), prettiesisku SIA “Rīgas satiksme” autostāvvietas caurlaides izmantošanu. Par šādu likumpārkāpumu, nesen publiski paziņoja Mičerevskis.

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt arī šajā publikācijā minēto tautas kalpu izglītību, parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, “partiju tūrismu” un citus sasniegumus.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums Facebook ,Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


1
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Stienis
Stienis

Ticiet man – iznākums būs nulle. KNAB izmeklēs, pratinās, noskaidros, bet taustāma rezultāta nebūs. Tipiski šai iestādei. Labi, pie vella esošos pārkāpējus, bet diemžēl KNAB neizdarīs arī neko, lai nekas tāds nevarētu turpināties arī nākotnē.