Ķirsis iecerējis sevis un savējo fotografēšanai iztērēt 30 000 eiro rīdzinieku nodokļu naudas

„Jaunās Vienotības” pārstāvis, Rīgas domes priekšsēdētājs Vilnis Ķirsis ir iecerējis sevis un savējo fotografēšanai iztērēt 30 000 eiro (plus PVN) rīdzinieku nodokļu naudas, – attiecīgu „mazo iepirkumu” ar nosaukumu „Fotografēšanas un saistītie palīgpakalpojumi” ir izsludinājusi Rīgas valstspilsētas pašvaldības Centrālās administrācijas Iepirkumu pārvalde. Portāls Pietiek bez plašākiem komentāriem publicējis šī iepirkuma nolikuma būtiskākās sadaļas.

Iepirkums, kas tiek veikts saskaņā ar Publisko iepirkumu likuma 9. pantu

“Fotografēšanas pakalpojumu nodrošināšana”

 (iepirkuma identifikācijas Nr. CAIP 2024/129)

NOLIKUMS

VISPĀRĪGĀ INFORMĀCIJA

Centralizēto iepirkumu institūcija:

Rīgas valstspilsētas pašvaldības Centrālās administrācijas Iepirkumu pārvalde (turpmāk – Pasūtītājs), kas veic iepirkumu Rīgas valstspilsētas pašvaldības Centrālās administrācijas Komunikācijas pārvaldes vajadzībām.

Līgumslēdzējs: Rīgas valstspilsētas pašvaldības Centrālās administrācija.

Iepirkuma dokumentu saņemšana: Iepirkuma dokumenti (nolikums ar pielikumiem, turpmāk – Nolikums) ir brīvi un tieši elektroniski pieejami Pircēja profilā.

INFORMĀCIJA PAR IEPIRKUMA PRIEKŠMETU 

Iepirkuma priekšmeta apraksts:

Iepirkuma priekšmets ir fotografēšanas pakalpojumu nodrošināšana saskaņā ar tehnisko specifikāciju (Nolikuma 1.pielikums).

Galvenais CPV kods: 79960000-1 (Fotografēšanas un saistītie palīgpakalpojumi), papildus 79961000-8            (Fotografēšanas pakalpojumi).

Iepirkuma priekšmets nav sadalīts daļās. Pamatojums – iepirkuma priekšmets paredz vienotu pieeju darbu izpildei.

Paredzamā kopējā līgumcena EUR 30 000.00 (trīsdesmit tūkstoši euro un 00 centi), neieskaitot pievienotās vērtības nodokli (turpmāk – PVN).

Viens pretendents drīkst iesniegt tikai 1 (vienu) piedāvājumu 1 (vienā) variantā.

Iepirkuma rezultātā tiks noslēgts iepirkuma līgums pēc līguma izpildei nepieciešamo līdzekļu piešķiršanas no Rīgas valstspilsētas pašvaldības budžeta.

Līguma izpildes termiņš un vieta:

Līgums tiks slēgts uz 12 (divpadsmit) mēnešiem no iepirkuma līguma parakstīšanas dienas, vai līdz līguma kopējās summas izlietošanai, atkarībā no tā, kurš no nosacījumiem iestāsies pirmais.

Līguma izpildes vieta – Rīga, NUTS kods: LV006.

Finansēšanas avots: Rīgas valstspilsētas pašvaldības budžeta līdzekļi.

PRETENDENTU ATLASES NOSACĪJUMI UN IESNIEDZAMIE DOKUMENTI

Nr.p.k.Atlases prasībasAtlases dokumenti
3.1.Pretendents ir reģistrēts atbilstoši piegādātāja izcelsmes (reģistrācijas) valsts vai pastāvīgās dzīvesvietas valsts atbilstošo normatīvo aktu prasībām, ja attiecīgās valsts normatīvie akti to paredz.Ja Pretendents ir personu apvienība (turpmāk – Apvienība), šī prasība attiecināma uz katru Apvienības dalībnieku.Komisija attiecībā uz Latvijas Republikā reģistrētajiem pretendentiem reģistrācijas faktu pārbaudīs publiskajās datubāzēs.Ārvalstīs reģistrētajiem pretendentiem jāiesniedz reģistrācijas faktu apliecinošs dokuments, ja attiecīgās valsts normatīvie akti to paredz.Ārvalstīs reģistrētajam pretendentam jāiesniedz kompetentas institūcijas izziņas par valdes/padomes sastāvu, patiesā labuma guvēju, pārstāvēt tiesīgu personu, prokūristu, personu, kura ir pilnvarota pārstāvēt pretendentu darbībās, kas saistītas ar filiāli.
3.2.Kvalifikācijas prasības pretendentam un iesniedzamie dokumenti (ja piedāvājumu iesniedz Apvienība, šī prasība attiecināma uz Apvienības kopējo pieredzi):
3.2.1Pretendenta minimālais vidējais finanšu (neto) apgrozījums iepriekšējo 3 (trīs) pārskata gadu periodā kopā līdz piedāvājumu iesniegšanas termiņa beigām, vai ciktāl informācija par šo apgrozījumu ir iespējama, ņemot vērā piegādātāja dibināšanas vai darbības uzsākšanas laiku, ja tas ir mazāks nekā 3 (trīs) gadi līdz piedāvājuma iesniegšanas termiņa beigām, kopā ir bijis vismaz EUR 35 000,00 (trīsdesmit pieci tūkstoši euro).Ja pretendents ir Apvienība, tad Apvienības dalībniekiem, uz kura (-u) finansiālajām spējām pretendents balstās un kurš (-i) būs finansiāli atbildīgs (-i) par līguma izpildi, kopā ir jāatbilst šī apakšpunkta prasībām.Aizpildīts Nolikuma 4.pielikums.Pretendenta sagatavota izziņa, kas apliecina atbilstību pretendenta finanšu apgrozījumam noteiktajām prasībām. Finanšu rādītāji ir norādāmi, par pamatu izmantojot finanšu pārskatu datus. Piegādātāji, kuri dibināti vēlāk, par pamatu izmanto datus no zvērināta revidenta pārbaudītiem un parakstītiem finanšu pārskatiem (t.sk. operatīvā bilance) par nostrādāto periodu.
3.2.2.Pretendents ne vairāk kā 3 (trīs) iepriekšējos (2021., 2022., 2023.) gados, kā arī 2024. gadā līdz piedāvājumu iesniegšanas termiņa beigām ir izpildījis vismaz 3 (trīs) iepirkuma priekšmetam līdzvērtīgus* līgumus, kuru katrā līgumā izmaksas ir vismaz 10 000 (desmit tūkstoši) EUR bez PVN.*Par līdzvērtīgu ir uzskatāms līgums, kura ietvaros ir sniegti fotografēšanas pakalpojumi vai fotoreportāžas nodrošināšanas pakalpojumi.Pretendenta iepriekš sniegto pakalpojumu saraksts atbilstoši Nolikuma 5.pielikumam, klāt pievienojot pasūtītāja vismaz 2 (divas) pozitīvas atsauksmes vai izziņas, vai pieņemšanas un nodošanas aktus, vai citu dokumentus, par Nolikuma 5. pielikuma pieredzes apliecinājuma sarakstā norādīto pieredzi.Iesniegtajos dokumentos jābūt norādītai visai nepieciešamajai informācijai, kas apliecina pretendenta kvalifikācijas prasību atbilstību Nolikuma 3.2.2. apakšpunkta prasībām.Ja pieredze tiek apliecināta ar sniegto pakalpojumu citā valstī, piedāvājumam jāpievieno dokumenti, kas nepārprotami apliecina Pretendenta pieredzes atbilstību Nolikuma 3.2.2.apakšpunktā izvirzītajām prasībām.Ja piedāvājumu iesniedz piegādātāju apvienība, Pasūtītāja izvirzītās prasības var izpildīt piegādātāju apvienības dalībnieki kopā (proti, summējot tās dalībnieku spējas).
3.2.3.Pretendents nodrošina vismaz trīs fotogrāfus, kas veiks pakalpojuma izpildi.Pretendents iesniedz apliecinājumu, kurā norāda piedāvātā personāla sarakstu, kas tiks piesaistīti pakalpojuma izpildē (fotogrāfu vārdi, uzvārdi).
3.3.Kvalifikācijas prasības pretendenta/kandidāta piesaistītajam speciālistam un iesniedzamie dokumenti
3.3.1.Pretendentam jānodrošina, ka līguma izpildē piedalās vismaz 3 (trīs) fotogrāfi, kuri katrs iepriekšējo 3 (trīs) gadu laikā (2021., 2022., 2023.gados), kā arī 2024. gadā līdz piedāvājumu iesniegšanas termiņa beigām ir snieguši fotogrāfa pakalpojumusvismaz 2 (divos) pasākumos, kurā katrā pasākumā apmeklētāju skaits bijis vismaz 100 cilvēki;2) vismaz 3 (trijos) mediju pasākumos (piemēram, preses konferencēs, intervijas laikā, medijiem organizētajos atklāšanas, tikšanās pasākumos, utml.).Ja piedāvājumu iesniedz Apvienība, šī prasība attiecināma uz Apvienību kopumā.Pretendents iesniedz:Pretendents iesniedz apliecinājumu par pieredzes esamību, norādot informāciju par Pasūtītāju (Pasūtītāja nosaukumu, kontaktpersonu, kontaktinformāciju), pakalpojuma īsu aprakstu un pakalpojuma sniegšanas periodu.Katra fotogrāfa apliecinājums, ka līguma slēgšanas tiesību piešķiršanas gadījumā tas piedalīsies līguma izpildē (6.1.pielikums).Pasūtītājam ir tiesības pārliecināties par sniegto informāciju, sazinoties ar norādīto kontaktpersonu.
Personas, uz kuru iespējām pretendents balstās, lai apliecinātu, ka tā kvalifikācija atbilst paziņojumā par plānoto līgumu vai iepirkuma dokumentos noteiktajām prasībām, Apvienības un apakšuzņēmēji
3.4.Piegādātājs var balstīties uz citu personu saimnieciskajām un finansiālajām iespējām, ja tas ir nepieciešams konkrētā līguma izpildei, neatkarīgi no savstarpējo attiecību tiesiskā rakstura.Šādā gadījumā piegādātājs pierāda pasūtītājam, ka viņa rīcībā būs nepieciešamie resursi, iesniedzot šo personu apliecinājumu vai vienošanos par sadarbību konkrētā līguma izpildē. Pretendentam un personai, uz kuras saimnieciskajām un finansiālajām iespējām tas balstās, ir jābūt solidāri atbildīgām par iepirkuma līguma izpildi.
3.5.Piegādātājs var balstīties uz citu personu tehniskajām un profesionālajām iespējām, ja tas ir nepieciešams konkrētā līguma izpildei, neatkarīgi no savstarpējo attiecību tiesiskā rakstura.Šādā gadījumā pretendents pierāda Pasūtītājam, ka viņa rīcībā būs nepieciešamie resursi, iesniedzot šo personu apliecinājumu vai vienošanos par nepieciešamo resursu nodošanu pretendenta rīcībā. Piegādātājs, lai apliecinātu profesionālo pieredzi vai Pasūtītāja prasībām atbilstoša personāla pieejamību, var balstīties uz citu personu iespējām tikai tad, ja šīs personas sniegs pakalpojumus, kuru izpildei attiecīgās spējas ir nepieciešamas.
3.6.Prasības piegādātāju apvienībai vai pilnsabiedrībaiJa pretendents ir Apvienība, tad jāiesniedz Apvienības dalībnieku starpā noslēgtu vienošanos par katram Apvienības dalībniekam nododamo izpildāmo darbu daļu EUR apmērā no piedāvātās kopējās līgumcenas un šo darbu raksturojumu. Vienošanās jāparedz, ka visi tie biedri, uz kuru saimnieciskajām un finansiālajām iespējām piegādātājs balstās un kuri būs finansiāli atbildīgi par līguma izpildi, par uzņemtajām saistībām atbild solidāri un, ka Apvienības dalībnieki apņemas izveidot personālsabiedrību vai noslēgt sabiedrības līguma gadījumā, ja piegādātāju Apvienība tiks atzīta par Iepirkuma uzvarētāju. 
3.7.Prasības attiecībā uz apakšuzņēmējiem:Jāaizpilda informācijas par apakšuzņēmējiem (Nolikuma 2.1. pielikums).Katram piesaistītajam apakšuzņēmējam jāaizpilda apliecinājums (Nolikuma 2.1.1. pielikums).Ja pretendents (arī Apvienība) plāno piesaistīt Iepirkuma priekšmetā ietilpstošo darbu izpildei apakšuzņēmēju, kura veicamo darbu vērtība ir vismaz 10 000,00 EUR (desmit tūkstoši euro 00 centi) no kopējās piedāvātās iepirkuma līguma summas, jābūt savstarpēji noslēgtai vienošanās, kurā norādīti apakšuzņēmējam nododamo darbu veidi, šo darbu vērtība EUR no kopējās iepirkuma līguma vērtības un kurā apakšuzņēmējs apliecina gatavību veikt šos darbus, gadījumā, ja pretendents tiks atzīts par Konkursa uzvarētāju.Attiecībā uz Komercreģistrā reģistrētiem apakšuzņēmējiem Pasūtītājs par šo apakšuzņēmēju atbilstību Nolikuma 3.1. apakšpunktam pārliecinās, attiecīgo informāciju iegūstot publiskajā datubāzē.
           
Nr.p.k.Pakalpojuma nosaukumsPakalpojuma mērvienība  vienai personaiPakalpojuma vienas vienības cena,EUR bez PVN
1Fotogrāfa darbs pasākumā – reportāžas bilžu uzņemšana – izbraukumā Rīgas robežās1 stunda
2Fotogrāfa darbs pasākumā – reportāžas bilžu uzņemšana – izbraukumā Rīgas robežāsNo 2 stundas katra nākamā stunda
3Fotogrāfa darbs – portreta fotosesija*1 stunda
4Fotogrāfa darbs – vides objektu, infrastruktūras fotogrāfiju uzņemšana RīgāLīdz 60 minūtēm
5Fotogrāfa darbs – fotogrāfiju uzņemšana ar dronu1 stunda
6Fotogrāfiju pēcapstrāde (pēc pasūtītāja pieprasījuma)1 stunda
7Papildus maksa par steidzamību (attiecināms uz fotoattēlu nodošanu 1h laikā pēc pasākuma)noteiktā maksa / cena bez PVN
8Pakalpojumu kopēja cena EUR bez PVN**
9PVN 21 %, EUR
10Kopā ar PVN, EUR
    

PIEDĀVĀJUMĀ IEKĻAUJAMIE DOKUMENTI 

Piedāvājuma veidlapa: saskaņā ar Nolikuma 2. pielikuma formu;

Pretendentu kvalifikācijas (atlases) dokumenti: noteikti Nolikuma 3. punktā;

Tehniskā specifikācija/Tehniskais piedāvājums: pretendentam jāiepazīstas ar Tehnisko specifikāciju/tehnisko piedāvājumu (Nolikuma 1.pielikums). Iesniedzot piedāvājumu, t.sk., parakstot Nolikuma 2. pielikumu, pretendents sniedz apliecinājumu, ka pakalpojums tiks sniegts saskaņā ar Tehnisko specifikāciju (Nolikuma 1.pielikums). Tehniskā specifikācija/Tehniskais piedāvājums ir neatņemama līguma sastāvdaļa;

Finanšu piedāvājums: Pretendentam jāiepazīstas ar Tehnisko specifikāciju (Nolikuma 1. pielikums) un jāaizpilda Nolikuma 3. pielikums.

Finanšu piedāvājuma cenās ir jāiekļauj visas ar pakalpojumu saistītās izmaksas, visi normatīvajos aktos paredzētie nodokļi un nodevas un citas izmaksas, lai nodrošinātu kvalitatīvu iepirkuma līguma izpildi, kā arī visi riski, tajā skaitā visi iespējamie sadārdzinājumi.

PIEDĀVĀJUMU VĒRTĒŠANA

Komisija piedāvājumu vērtēšanu veic slēgtās sēdēs šādos posmos:

Piedāvājumu noformējums: Nolikuma 1.7. apakšpunktā noteikto prasību izpildes pārbaude;

Pretendentu atlase: Nolikuma 3. punktā noteikto prasību izpildes pārbaude. Komisija ir tiesīga atlases prasību pārbaudi veikt tikai tam pretendentam, kuram būtu piešķiramas iepirkuma līguma slēgšanas tiesības;

Tehniskais piedāvājums: Nolikuma 4.3. apakšpunktā noteikto prasību izpildes pārbaude;

Finanšu piedāvājums: Nolikuma 4.4. apakšpunktā noteikto prasību izpildes pārbaude. Vērtējot finanšu piedāvājumus, Komisija pārbauda, vai piedāvājumā nav aritmētisku kļūdu. Ja Komisija konstatē aritmētiskās kļūdas, tā šīs kļūdas izlabo un turpmākajā vērtēšanas procesā ņem vērā labojumus. Par kļūdu labojumiem un laboto piedāvājuma summu Komisija informē pretendentu. Nepieciešamības gadījumā Komisija veiks cenu noapaļošanu līdz 2 (divām) zīmēm aiz komata.

Ja piedāvājums šķiet nepamatoti lēts – Komisija rīkojas PIL 53. pantā noteiktajā kārtībā.

Ja kāds no Nolikuma 4. punktā norādītajiem dokumentiem (un/vai informācija) nav iesniegts, piedāvājums tiks noraidīts. Katrā vērtēšanas posmā vērtē tikai to pretendentu piedāvājumus, kuri nav noraidīti iepriekšējā vērtēšanas posmā. Komisija noraida piedāvājumu, ja tas neatbilst attiecīgajā vērtēšanas posmā noteiktajām prasībām.

Ja piedāvājuma dokumenti nav iesniegti atbilstoši Nolikuma prasībām, Komisija, ņemot vērā iesniegto dokumentu trūkumu būtiskumu un/vai trūkumu ietekmi uz iespēju izvērtēt pretendenta atbilstību kvalifikācijas prasībām un piedāvājumu pēc būtības, ir tiesīga piedāvājumu nevērtēt.

Ja pretendents neatbilst Nolikumā izvirzītajām kvalifikācijas prasībām vai pretendenta finanšu vai tehniskais piedāvājums neatbilst Nolikumā noteiktajām prasībām, tā piedāvājums tiek noraidīts.

Komisija piešķirs līguma slēgšanas tiesības pretendentam, kurš atbilst visām iepirkumā noteiktajām prasībām un ir iesniedzis saimnieciski visizdevīgāko piedāvājumu, kuru nosaka, ņemot vērā tikai cenu – viszemāko nosacīto (indikatīvu) pakalpojuma kopējo cenu Nolikuma 3.pielikuma Finanšu piedāvājuma 8. pozīcijā “Pakalpojumu kopēja cena EUR bez PVN”, kā arī nav izslēgts no dalības iepirkumā Nolikuma 6. punktā noteiktajā kārtībā.

Ja vismaz 2 (divu) piedāvājumu novērtējums ir vienāds,  Komisija veic izlozi, šos piedāvājumus iesniegušos pretendentus informējot par izlozes vietu, datumu un laiku vismaz 1 (vienu) darbdienu iepriekš. Piedalīšanās izlozes norisē ir brīvprātīga. Ja uzaicinātais pretendents neierodas uz izlozi, tad viņam nav tiesības celt iebildumus par notikušās izlozes rezultātiem.

Par Komisijas pieņemto lēmumu Pasūtītājs informē visus pretendentus 3 (trīs) darba dienu laikā, nosūtot lēmumu uz pretendenta norādīto Nolikuma 2. pielikumā elektronisko pasta adresi (E-pastu).

1.pielikums

iepirkuma, ID Nr. CAIP 2024/129, nolikumam

Tehniskā specifikācija/ Tehniskais piedāvājums

“Fotografēšanas pakalpojumu nodrošināšana”

Informācija par pakalpojumu:

Lai nodrošinātu fotogrāfijas no dažādiem pilsētai aktuāliem notikumiem un pasākumiem ar Rīgas valstspilsētas pašvaldības amatpersonu un darbinieku dalību, nepieciešami atbilstoši foto pakalpojumi. Fotogrāfijas tiks izmantotas pašvaldības komunikācijā kā vizuāls materiāls, nosūtot tos medijiem, ievietojot pašvaldības mājas lapā, veidojot infografikas un ziņojumus par aktuāliem jautājumiem pašvaldības sociālo tīklu kontos. Fotogrāfijas tiks izmantotas arī citos komunikācijas pasākumos, kā, piemēram, bukletos, plakātos, prezentācijās, u.c.

Pakalpojuma veidi:

dažādu Rīgas valstspilsētas pašvaldības aktuālo notikumu un pasākumu fotoreportāžu nodrošināšana;

Rīgas pašvaldības vadības, amatpersonu un darbinieku, kā arī pasākumu dalībnieku fotografēšana, tostarp amatpersonu portretu fotosesijas;

Rīgas pilsētas infrastruktūras objektu fotografēšana (ar un bez drona izmantošanas);

fotogrāfa (-u) nokļūšana uz pasākuma norises vietu Rīgas robežās bez papildu maksas (fotogrāfiem netiek paredzēts atalgojums par ceļā pavadīto laiku);

Pakalpojuma saņemšanas nosacījumi

Nodrošināt pakalpojumu jebkurā nedēļas dienā un diennakts laikā;

Foto pakalpojumi var būt jānodrošina vairākiem vienlaikus notiekošiem pasākumiem vai notikumiem (līdz pat 3 pasākumiem);

Iesniegtajām fotogrāfijām jābūt kvalitatīvām un apstrādātām (nepieciešamības gadījumā krāsu korekcija u.tml.);

Fotogrāfijas elektroniski jāsniedz, nosūtot uz e-pastu [email protected] divu stundu laikā pēc notikuma, ja nav norunāts cits fotogrāfiju iesniegšanas termiņš.

3.pielikums

iepirkuma, ID Nr. CAIP 2024/129, nolikumam

FINANŠU PIEDĀVĀJUMS

„Fotografēšanas pakalpojumu nodrošināšana”

Iepirkuma ID Nr. CAIP 2024/129

* Pakalpojuma sniedzējam nodrošinot nepieciešamo papildapgaismojumu un citu palīgtehniku.

**Piedāvātā cena “Pakalpojumu kopējā cena EUR bez PVN” tikai finanšu piedāvājumu salīdzināšanai (ir indikatīvā cena). Līgums par fotografēšanas pakalpojumu nodrošināšanu tiks slēgts par maksimālo līguma summa  EUR 30 000.00 (trīsdesmit tūkstoši euro un 00 centi) neieskaitot PVN. Cena jānorāda euro (EUR) ar 2 (divām) zīmēm aiz komata, bez pievienotās vērtības nodokļa.

Apliecinām, ka:

Cenā iekļauti visi ar pakalpojumu sniegšanu saistītie izdevumi, t.sk., administratīvās izmaksas, transporta izdevumi, visa veida sakaru u.c. izmaksas, lai nodrošinātu iepirkuma līguma izpildi pilnā apjomā, nolīgtajā termiņā un labā kvalitātē. Papildus izmaksas iepirkuma līguma darbības laikā netiks pieļautas.

Cenā ietverti arī visi nodokļi (izņemot pievienotās vērtības nodokli) un nodevas, kā arī visi iespējamie riski, kas saistīti ar tirgus cenu svārstībām plānotajā iepirkuma līguma izpildes laikā.

Nav tādu apstākļu, kuri liegtu mums piedalīties Iepirkumā, pildīt Nolikuma, tehniskajā specifikācijā norādītās prasības un veikt iepirkuma priekšmetā iekļautos darbus.

Līguma slēgšanas tiesību piešķiršanas gadījumā mums būs pieejams Iepirkuma līguma sekmīgai izpildei nepieciešamais tehniskais aprīkojums un resursi.

Neesam nekādā veidā ieinteresēti nevienā citā piedāvājumā, kas iesniegts Iepirkumā un sniedzam patiesu informāciju savas kvalifikācijas novērtēšanai.

Avots: Pietiek

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


Subscribe
Paziņot par
guest

4 Comments
jaunākie
vecākie populārākie
Inline Feedbacks
View all comments
#Vissirlabi
#Vissirlabi
3 d. atpakaļ

Cena normāla. Kur problēma?

Zirgs
Zirgs
3 d. atpakaļ

Būs ko izlikt policijas iecirkņos ar uzrakstu viņus meklē policija par naudas izšķērdēšanu.

Kerčas Mostis
Kerčas Mostis
4 d. atpakaļ

Rīdzenieki ir debīli.?

Nu ko slima valdiba Zagi
Nu ko slima valdiba Zagi
4 d. atpakaļ
Reply to  Kerčas Mostis

Mia