Kariņš valdības nepareizu lēmumu pieņemšanu aizbildina ar “ārkārtīgi neakurātām, pat katastrofāli nepareizām” epidemiologu prognozēm

Valdības vadītājs Krišjānis Kariņš (JV)

Premjers Krišjānis Kariņš (JV) 8.februāra valdības sēdē uzsvēra, ka epidemiologu iepriekšējās prognozes par omikrona ietekmi bijušas ārkārtīgi neakurātas, pat katastrofāli nepareizas. Iespējams, šī iemesla dēļ valdība ir pieņēmusi kādu nepareizu lēmumu.

K. Kariņš gan piebilda, ka šie viņa vārdi nenozīmējot epidemiologu kritiku, jo viņi, veicot savus aprēķinus, tobrīd to darīja, pamatojoties uz esošiem datiem. Bet kopš tā laika situācija ir mainījusies, ir pieejami jauni dati, bet jaunas prognozes par Covid-19 izplatību nav nākušas.

Līdz ar to valdība, sekojot nekorektām prognozēm, iespējams, pieņēmusi nepareizus lēmumus.

Valdības vadītājs aicināja iepriekšējo grafiku izstrādātājus Ministru kabinetā prezentēt aktualizētus datus, jo valdībai tie būtu ļoti noderīgi turpmāku lēmumu pieņemšanā.

Tāpat premjers pauda, ka Latvijai vajadzētu salāgot savas epidemioloģiskās prasības ar Baltijas kaimiņvalstīm, Lietuvu un Igauniju, kur nav slēgtu nozaru.

Kariņš sacīja, ka pašlaik pieejamie dati arvien skaidrāk parāda, ka slimnīcas nenoslogosies tādā līmenī, kā tas notika deltas paveida Covid-19 uzliesmojuma vilnī.

Saistībā ar iepriekš Ministru kabineta sēdē rādītajiem modeļiem, veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP) norādīja, ka, lai gan prognozes par hospitalizācijas rādītājiem nav piepildījušās, ar Covid-19 saslimušo personu skaits paredzēts precīzi. Cita starpā ministrs arī atzīmēja, ka modeļus radījušie eksperti bija Valsts kancelejas algoti eksperti, tādēļ jautājums par jaunu prognožu radīšanu esot novirzāms Valsts kancelejas vadītājam Jānim Citskovskim.

Tāpat Pavļuts, atbildot premjera sacītajam, atklāja, ka Kariņš maldās, ja uzskata, ka Veselības ministrija (VM) pašlaik pieņem lēmumus, balstoties uz novecojošiem datiem. VM pašlaik ievērojot to, ka saslimstības ziņā Latvija ir jau pavisam tuvu šī viļņa pīķim.

Tāpat Pavļuts aicināja respektēt primārajā veselības aprūpē strādājošos, kuriem situācija ir ļoti smaga, tādēļ lēmumus ar ierobežojumu atvieglošanu sasteigt nevajadzētu.

Satiksmes ministrs Tālis Linkaits (JKP) diskusijā atzīmēja, ka, pēc viņam pieejamās informācijas, Operatīvās vadības grupas (OVG) formātā diskusija par ierobežojumu atvieglošanu jau notikusi, tomēr tā līdz šim nav bijusi rezultatīva. Tāpat vēl vairāki valdības locekļi, tostarp ekonomikas ministrs Jānis Vitenbergs (NA) un izglītības un zinātnes ministre Anita Muižniece (JKP), uzdeva jautājumus par OVG darba efektivitāti.

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Avots: nra.lv

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


5
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
sorry
sorry

Kopš kura laika var vainot sabiedriskā kārtā, pilnīgi brīvprātīgi un mēnešiem gatavotas prognozes? Lai taču valdība iet pie tiem gudrajiem, titulētajiem datu zinātniekiem un medicīnas statistiķiem un forsaitistiem, kam pērn piešķira milonus. Vai tomēr tādiem tomēr nepiešķīra? Atraduši ko vainot — divus jauniešus, kas dara to, ko valsts augstskolas un institūti un pats galvenais valdība, kam tas tieši jādara, paši nejēdz izdarīt.

Vācijā visus datus komunicē viens, valsts finansēts instituts. Komunicē, rēķina, tiek finansēts un uzņemas atbildību. Nevis premjers vaino sabiedriskos palīgus. omg.

Attieksme
Attieksme

Tā ir nelietība pret Latvijas nākotni! Vecie kretīni nepieņem reāli pasaules labāko precīzāko prognozi. SASLIMSTĪBAS RĀDĪTĀJOS VIŅI NAV KĻŪDĪJUŠIES! Jāpriecājas, ka tiek hospitalizēts mazāks pacientu skaits, nekā prognozēts. Realitāti redzēsim tikai pēc nedēļas. Ja LV iedzīvotājiem ir labāka veselība nekā ASV, tad tas ir iemesls mazākai hospitalizācijai. Labā ziņa, ka te Kariņš skaidri atzīst, ka Latvijai nevajag jaunus profesionāļus, augstas tehnoloģijas un inovācijas. Jaunie pelnīti aizmuks no LV un valdība varēs turpināt iznīcināt šo valsti!

Novērojums
Novērojums

Ja LV iedzīvotājiem ir labāka veselība nekā ASV, tad tas ir iemesls mazākai hospitalizācijai
—–
Protams ka Latvijas iedzīvotājiem labāka veselība. Pie tās veselības aprūpes, kas visus šos neatkarības gadus ir bijusi, tad visi slimie jau miruši. Palikuši tikai visizturīgākie, tāpēc arī mirstībai un hospitalizācijai jābūt mazākai nekā citās valstīs ar labu medicīnu. Latvijā mirst no kaitēm, kuras citur bez problēmām ārstē.

aktā
aktā

Švakam dejotājam vienmēr kaut kas biksēs traucē

antraktā
antraktā

Ja tur vispār kaut kas ievērības cienīgs ir