Kariņš: Tagad “Apvienotajam sarakstam” ir vienkārši jāizlemj, “vai viņi grib strādāt vai tikai kašķēties”

Valdību nav iespējams vadīt, ja kāds no aizmugurējā sēdekļa visu laiku iejaucas un māca, kā to darīt, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam “Rīta panorāma” sacīja demisionējušais Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV), norādot uz līdzšinējo koalīcijas partneri “Apvienoto sarakstu” (AS).

Bijušais premjers apgalvoja, ka tieši šāda AS rīcība bijusi par iemeslu viņa demisijai.

Kariņš sacīja, ka rezultātā “pagājis malā”, ļaujot partijas biedrei Evikai Siliņai valdības veidošanu sākt no nulles punkta.

“Siliņas kundzes piedāvājums, manuprāt, ir ļoti vienkāršs un saprotams: strādājam visi kopā, mums pietiek problēmu un izaicinājumu!”, kolēģes vīziju komentēja Kariņš, uzsverot, ka potenciālo koalīcijas partneru sīkās ideoloģiskās atšķirības, kuras ir redzamas tuvplānā, daudziem vēlētājiem, visticamāk, nemaz nešķiet tik būtiskas, lai to dēļ bremzētu vairāku valstiski svarīgu jautājumu izlemšanu.

Bijušais premjers secinājis, ka visi Siliņas uzrunātie potenciālie koalīcijas partneri it kā atbalsta Siliņu kā premjeri, kā arī atbalsta viņas piedāvāto valdības programmu, tomēr negrib nākt un kopīgi strādāt.

Pēc Kariņa teiktā, tagad AS ir vienkārši jāizlemj, “vai viņi grib strādāt vai vienkārši kašķēties”.

Kariņam šāda AS rīcība neliekas saprotama un pieņemama. “Pārāk daudz laika ir pagājis. Vienkārši lai vienreiz izlemj, ko tad viņi grib!” mudināja aizejošais premjers.

Politiķis atturējās komentēt savas izredzes un iespējas ieņemt ārlietu ministra amatu nākamajā valdībā, norādot, ka par to runāt ir pāragri, jo vēl pat nav skaidrs, kuri politiskie spēki veidos jauno Ministru kabinetu.

Kā ziņots, pēc Kariņa demisijas Valsts prezidents nākamās valdības veidošanu uzticēja Siliņai, kura publiski pauda, ka grib panākt plašu piecu partiju koalīciju, tomēr pēc Nacionālās apvienības (NA) atteikšanās strādāt kopā ar “Progresīvajiem” potenciālajā koalīcijā varētu būt četras partijas – “Jaunā vienotība” (JV), Zaļo un zemnieku savienība (ZZS), “Progresīvie” un AS. AS gan otrdien paziņoja, ka Siliņas piedāvātais koalīcijas modelis neesot pietiekami efektīvs, tāpēc tas grib piedāvāt citu variantu, kuru pagaidām vēl neatklāj, tomēr arī tajā premjere būšot Siliņa. Šāds paziņojums varētu sašķobīt pašas AS izredzes strādāt koalīcijā.

Saeimā JV ir 26 deputātu vietas, ZZS – 16, bet “Progresīvajiem” – desmit mandāti, kas kopā iespējamās jaunās valdības tā dēvētajam kodolam dod 52 balsis jeb minimālu vairākumu. AS ir 15 parlamentārieši un NA – 13 deputātu vietas.

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


9
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Pukis
Pukis

A Tu kas tāds biji? Premjers, jeb dipadu-dapadu, ja katrs no aizmugures tevi varēja mācīt.

Kārlis
Kārlis

Kariņš prot taisīt dusmīgus purnus, bet ar nepilsonu valodas jautājumu galā netiek.

Key
Key

Kā šis deģenerāts ir apnicis…

Vanckariņ
Vanckariņ

palasi šīsdienas NRA par 10 maija plānu ĀM , par kabančikiem AS !

ruksis
ruksis

Kašķu pūznis ir pats Kariņš. Nevarēja likt mieru un gaidīt nākošās vēlēšana, ja gribēja pārmaiņu?

Tantuks
Tantuks

Bet ja premjers 5 gadus laiž muļķi , viņš taču ir jāmāca , vai nē , Kariņ ?

meņģelsons
meņģelsons

Kad kariņš izlems – vai viņš grib strādāt vai tikai onanēt? 58 gadi. Pusaudža vecums tak jau beidzies.

Pelēns
Pelēns

Tie, kas paši skaļi un smardīgi palaiž gāzes, parasti bļauj: “kurš te noirdās?”!

Jefiņš
Jefiņš

Bet Kariņam jāizlemj vai braukt prom, vai pieturēt muti.