Kariņš par privāto lidmašīnu izmantošanu: Iesaku arī esošajai Ministru prezidentei pielietot šādu praksi

“Nepiekrītu [kritikai]. Es uzskatu, ka Latvijas premjeram ir jābūt pie sarunu galda, kur šīs sarunas notiek. Šie reisi ir tikai līdzeklis, kā nokļūt no Rīgas līdz jebkuram citam punktam. Jautājums, vai mēs vēlamies būt daļa no procesa vai tikai konstatētāji un vērotāji no malas. Mums ir jābūt aktīviem.

Mans ieteikums ir arī esošajai premjerei turpināt šādu praksi, izmantot tādu izdevību, ja tas ir nepieciešams, lai būtu klāt pie sarunu galda,”.

runājot par viņa Ministru prezidenta laika speciālo avioreisu tēriņiem, intervijā LTV “Rīta Panorāma” sacīja pašreizējais ārlietu ministrs Krišjānis Kariņš (JV).

“Premjers ir vienīgā amatpersona, kuru nevar aizvietot sarunās. Ja premjers nav klāt, neviens cits no tās valsts nevar viņu aizvietot. Ja Latvija nav, tā vieta praktiski ir tukša. Šobrīd es izmantoju komercsavienojumus, kas reizēm ir tā – lai vienu pēcpusdienu būtu sapulcē, man trīs dienas tam ir jāveltī lidojot. Bet valdības vadītājam ir arī visa iekšpolitika, valdības sēdes. Premjeram ir ļoti svarīgi laiku racionāli izmantot. Kur ir drauds – ja tagad atsakās no iespējas pēc vajadzības izmantot speciālos reisus, ja komercreisi ir neizdevīgi, premjers agri vai vēlu izlems – tas man prasīs trīs dienas. Man nav laika tam – un nebrauks. Un tad mēs izkritīsim ārā,” skaidroja Kariņš.

Viņš gan nezināja, kā privāto reisu apkalpotāji tikuši izvēlēti. “Neviens premjers tajā nav iesaistīts. Tā ir Valsts kanceleja, kas to dara. Premjers atbild par politiku, neiedziļinās un nav tieši atbildīgs par šādiem jautājumiem,” uzsvēra Kariņš

Citu valstu valdībām ir savas lidmašīnas, kuras tās izmanto, lai varētu nokļūt uz nepieciešamām sanāksmēm ārvalstīs, un arī Latvijas valdībai vajadzētu izvērtēt šādu iespēju, norāda Kariņš.

Avots: LTV “Rīta panorāma”

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


11
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Anna
Anna

Un ko tu , Vanckar , esi panācis Starptautiskā līmenī ?

Derdz
Derdz

Nabags

intelektuālā sviesta ģenerators
intelektuālā sviesta ģenerators

Bezgala izskatās, ka JV konkurenti cīņā par vietām EP pludina info oponentiem. Iekšpartejiskā cīņā visā savā košumā – serpentārijs, vai pats Valdis? Tālāk viss vienkārši – ļaujiet Kariņam runāt, viņš, nefiltrējot savu auditoriju, sevi noraks!

Frīda
Frīda

Kāda atdeve no šiem komandējumiem- kaut kā netika manīti pozitīvi rezultāti?Un Covid laikā viņš pat šeit “strādāja” un “vadīja” valsti tikai attālināti.

arogants āksts !
arogants āksts !

Kā var cilvēki par tādu balsot?

Taureņu pirtis
Taureņu pirtis

Tas infantīls tiešām domā, ka sarunas notiek pie sarunu galda?

stukačs
stukačs

Davai, davai. Painteresējaties. Kādiem krievijas krieviem valsts kanceleja maksāja par privātiem reisiem. Aviokompanijām gan jau ir īpašnieki. Un lidmašīnām droši vien ir īpašnieki.

Harijs Poters
Harijs Poters

90 – tajos gados laventam bija privātā lidmašīna. Varbūt Saška aizlienēja.

Trimbdadūrs
Trimbdadūrs

A kur tam klaunam jābūt klāt, un kas no tā mainās?
Kovidburbulī visi “strādāja attālināti”, a tam klaunam lūk vajag visur aizlidot. Clown on a wing.

nagla
nagla

Nevar taču pie galda sēdēt attālināti un siekalas rīt skatoties, kā citi tur mielojas ar delikatesēm.

Anita
Anita

Nu vai nav ķēms?
Trīs dienas šim vajadzīgas… izkritīšot viņš