Kariņš: Mūsu atpalicība no kaimiņiem ir sakņota kļūdainajā politikā, ko iepriekšējās valdības virzīja vairāku desmitu gadu garumā

Latvijas atpalicība no kaimiņvalstīm ir dziļi strukturāla un rezultāts kļūdainai politikai, intervijā TV3 raidījumā “900 sekundes” sacīja Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

Premjers, vērtējot viņam adresēto kritiku par vadības stilu, pauda, ka katrā kritikā cenšas sadzirdēt saprātīgo, taču reizēm viņu jo īpaši kritizē tie, kuriem pašiem nav nekādas vadīšanas pieredzes. Kariņš apgalvo, ka viņam ir ir skaidrs mērķis, uz kuru kopīgi jāvirzās valdībai. Šis mērķis ir ekonomikas transformācija.

“Mūsu atpalicība no kaimiņiem ir dziļi strukturāla, un tā ir sakņota kļūdainajā politikā, ko iepriekšējās valdības virzīja vairāku desmitu gadu garumā – lētā tranzītpolitika, no kā sabiedrībai nav nekāda liela labuma,” uzskata premjers.

Viņaprāt, “vecā politika” atstājusi “arī no privatizācijas laikiem pāri palikušās paģiras, kur galvenais ir sagrābt kādu pusmonopola stāvokli un slaukt tautu”. Kariņš pārliecināts, ka tā turpināt nedrīkst, jo minēto iemeslu dēļ Latvijas ekonomika nav pietiekami spēcīga. Latvijai būtu jāpievelk tādas investīcijas, kas ir vērstas uz ražošanu un eksportu.

Kariņš nav apmierināts ar to, ka ne visi valdības pārstāvji strādā pietiekami enerģiski. Četros gados viņš ir sapratis “frustrējošu” atziņu – premjera amats dod lielu varu, taču vienlaikus valdības vadītājs ir tikai viens no ļoti daudziem, turklāt bieži jāsaskaras ar pretdarbību un reizēm kāds negrib kaut ko darīt.

“Es prasu darīt, bet kurš gan grib darīt, ja var nedarīt?  Es esmu tāds kā karsējs, kurš saka, uz ko mums kopā jāiet. Es prasu rezultātu no ministrijām, un, ja es to nedarīšu, tad kurš to darīs? Un, ja ministrs negrib strādāt, tad kāpēc viņš vispār ir? Ja kāds sūdzas, ka no viņiem prasu atbildību, tad viņiem vienkārši vai nu godprātīgi jāizpilda savs darbs, vai jāaiziet prom, dodot vietu kādam citam,” sacīja Kariņš.

Ministru prezidents uzsvēra, ka viņš cenšas īstenot tādu ekonomikas transformāciju, kas būtu saprotama ne vien politiķiem, bet arī plašākai sabiedrībai.

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Avots: jauns.lv

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


23
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Opis
Opis

Visa nelaime ir tas,ka politiķi pieņem lēmumus un par top nenes nekādu juridisku atbildību,ko tad Kariņš visu laiku tur dara,sen jau varēja labot,bet nē,stumj mūsu valsti vēl dziļākā bedrē,ja atbildētu ar savu maku viss tas valdības kolektīvs (ja pieņem lēmumu tad ari atbildi par to)-nekādas imunitātes !

Eriks
Eriks

Kariņš smadzenes vienkārši čakarē, īblis. Tipa Šķēle tagad jauniešiem ir kā leģenda par Melno bruņinieku. Kas senajos laikos visu tā sadirsa, ka Latvija nekad laimi un labklājību nepiedzīvos. Vismaz Kariņš ar biedriem 20gadu laikā neko nevar salabot, kā viss galīgā irsā jau senajos laikos salaists.

Sūdabrālis
Sūdabrālis

Kariņš? Kas tāds – kādreiz pārņēma radinieka mazu biznesu un gandrīz nolaida vai nolaida podā. Šamais kļūdu no debilas darbības nespēj atšķirt un tāpēc nav cienīgs vadīt valdību par spīti tam, ka par viņu nobalsoja bariņš nejēgu.

Foto
Foto

Atkal vaļēja mute , debīlisma simptoms !

šina
šina

.. un pats kā īsts komjaunietis sekmīgi jau piekto gadu realizē sev par prieku… un laimi disporas paplašināšanai

alkānu kauja
alkānu kauja

Neticās , ka tas ir paša PM teksts, jo tā ir taisnība. Pat ja neskatīsimies atpakaļ, tad kur ir uz ilgtermiņu orientātā, uz šī vērtējuma pamatiem balstītā koalīcija ar saprotamu un ticamu rīcības programmu, plānu, līderiem? Kušnera teksts, ko aprēja “perfecto iepirkumu lauvas” ar nu jau satiksmes ministru priekšgalā… ko pagaidām rotā tikai dažādi nosodījumi un krieviskā uzraksta noraušana no stacijas. PM izteikumi par pensijas sistēmas reformām, ko nezin LM un pilnīgi dezorientāti papildina Slavenā Demografa Praktiķa izsaucieni par demogrāfijas maģisko ietekmi, kas iztiek bez aritmētikas (info – no cik gadiem EU cilvēki iesaistās darba tirgū). Vnk. gribētos zināt, kam… lasīt vēl »

virgo
virgo

Ja jau runājam par “kļūdaino polītiku”, tad viens no labākajiem korumpēto, rijīgo polītiķu kļūdainiem soļiem ir cukura ražotnes gremdēšana pret naudas žūksni.

taurētājs
taurētājs

Viss sākās ar jauno laiku, kas zemiski aprija PS, CP un pārsaucās par Vienotību, tad pēc Kalvīša un Godmaņa uzdzīves visu sāka graut Dombrovskis, un citas Vienotības valdības beigās jau otrā Kariņa vadībā. Kur rodas tāda bezkaunība kritizēt paša partijas un valdības sadarīto ar ģīmi, ka es nu tagad visu salikšu pa plauktiem. Šāds cinisms pat pie politiķiem ir reta parādība un tādam mēs esam uzticējuši valdīt, tātad drīz būsim aiz pēdējās valsts pasaulē.

vecā vīzda freiberga hermanoviča
vecā vīzda freiberga hermanoviča

Viss sākās, kad pie varas nāca “žurnāliste” Ēlerte un “literāte” Zālīte. Kopš tā brīža valstī vairs nedrīkst atklāti runāt, diskutēt, kritizēt utt. Feisbukā tev izņem karikatūras. Padomju varas dibenlaizis Smiļģis kļūst par ģēniju. Par galma mākslinieku kļūst idiots Brekte un par galma tēlniekiem “latvieši” Gļebs ar sievu Olgu., kas tagad piepļūtīs katru pilsētu ar rozentālēm (Aspazijas uzvārds) un kas zina vislabāk, kas ir latvieši un kas nav.

zombijs
zombijs

“iepriekšējās valdības”…
Vieni un tie paši vēži tik citās kulītēs pēdèjos pacmit gadus…
jāni, tas kurš krišs, tev kauna nav?

Juris
Juris

Nesen biju pie psihiātra un sadrūmu … izrādās, ka manī dzīvo 24 personas, bet par komunālajiem maksāju tikai es. Iespējams ar Kariņu notiek kautkas līdzīgs!

hahha
hahha

Bet kas tad vadīja iepriekšējo vadību? Mieriņš?

Anete Džabati
Anete Džabati

Piekrìtu Kariņam. Visu pakaļā salaida pirmā 1993. gada (Birkava) valdība. Ekonomiskas ministrs Ojārs Kehris (Ašeradena švāgers), Reformu ministrs Māris Gailis (Vāgneriešu klubs), Īpašu uzdevumu ministrs Inkēns (čekas aģents), Zemkopības ministrs Jānis Kinna (masons), Vides aizsardzības ministrs Indulis Emsis (no coment), Kultùras ministrs Raimonds Pauls (apbalvots ar Putina medāli), tieslietu ministrs Egils Levits (no coment), Darba ministrs Andris Bērziņš (?), Ārlietu ministrs Georgs Andrejevs (čekas aģents), Valsts īpašumu ministrs (prihvatizators) Edmunds Krastiņš, Baltijas un Ziemeļvalstu lietu ministrs Gunārs Meierovics (amerikas “latvietis”).

Gada glezna
Gada glezna

Kas pēdējos 4 gadus bija Ministru prezidents?
Ko lietas labā izdarīja šajos 4 gados ministru prezidents?

Ieva Džerlija meita Jaunzeme (Romeiko)
Ieva Džerlija meita Jaunzeme (Romeiko)

Tavs tētuks pati nevainìbs, vai ne?

Čakša Timura meita
Čakša Timura meita

KAKA (Krišjānis Arturs KAriņš) nav sapratis vienu lietu. Latkrievija etniski ir Baltkrievijas sastāvdaļa. Latkrieviem bij tas pats ceļš ejams, kas baltkrieviem. Nav ko salìdzināt sevi ar somugru vai baltu eiropiešu tautām. Grieķi tak nesalìdzina sevi ar turkiem kaut blakus tiem. Krievi arī beidzot saprata, ka viņiem ar ķīniešiem kopīgā vairāk kā ar eiropiešiem. Latkrieviem arì jābeidz māžoties.

Bure
Bure

Tomēr tādu sagrāves vilni, ko izraisīja Šupinska ar Pavļutu un Vitenbergu te nevienam nebija izdevies. Un tad vēl petraviča ar drošo skatu tālā pagātnē un krampi nepieļaut nekadas kustības. Kariņa izcilību izlase tādu izrāvienu nodrošin’ja atpalicībā, ko neviens pat par naudu nopirkt ienaidniemkam nevar. Ka tik nevajadzētu to baru saulut pie atbildības par prtetvalstisku darbūbu. Šuplinsku noteikti par iepriekš plānotu noziegumu izdarī’danu Bet ne jau viena sanāktu liksa būrī, jo pašreizējie minisri jau arī laužās uz to pašu restoto kameru

Elementāri
Elementāri

Vienotības un NA politiķi dažādās kombinācijās ir bijuši pie varas kopš gadsimta sākuma. Saprotu Kariņa teikto tā – mēs esam līdz šim piekopuši nepareizu politiku, kas ir novedusi Latviju pie ekonomikas sabrukuma. Tagad esam sapratuši un piekopsim citu politiku. Kādu nezinu, bet citu. Mēs neesam sliktie mēs esam labie. Sliktie ir tie, kas saka, ka mēs esam sliktie.

Vatsons
Vatsons

Tu izklausies pēc Saskaņas Centra/Vienotas Krievijas urķītāja.

nevajag muldēt
nevajag muldēt

Tad jau pats vien vainīgs. Skatamies vēsturi, piemēram wikipēdijā, meklējam “8. saeimas vēlēšanas”, 2002. gads (es toreiz gāju laikam 7. klasē), kas toreiz vēlēšanās ieguva visvairāk balsu – pareizi – Jaunais laiks, tā ir tā pati partija kas šodien saucas jaunā vienotība. Un skatamies wikipēdijā par krišjāni kariņu – no 2002. gada ir partijā “Jaunais laiks”, un jau tajā laikā ir bijis ievēlēts deputāts. Tajā pašā sasaukumā pēc 2. gadiem ir bijis ekonomikas ministrs, tātad pats to brāķi valdībā ir bīdījis. Tagad skatamies pārējos vēlēšanu rezultātus. Visu laiku pie varas ir bijušas – Vienotība(Jaunais laiks), Nacionālā apvienība, ZZS, un tā… lasīt vēl »

Savējie
Savējie

Tu pārāk daudz lasa un domā, tas ir pilnīgi nu bīstami..

Pabira
Pabira

Kaiņš: Tie iepriekšējie ir vainīgi. Tagadējie arī nav nekādi nevainīgie. Es te prasu un prasu, izdodu n-tās rezolūcijas, izsludinu viedo inustrializāciju, transformāciju – bet nekā. Pat Lieldienu aicinājums rādīt vienam otram olas nelīdz. Draugi, nav labi. vai arī draugi nav labi. Laikam būs jātinas atpakaļ uz Briseli vai Delavēru. Tālāk no šiem neklausīgajiem. Ja nopietni, būtu laiks nopietni izvērtēt tā saucamo klaida latviešu devumu – sākot no Austrālijas Riteņa labklājības lauciņā, topmenedžeres Rubesas-Babas līdz pat Kariņam un Levitam. Virspusēji skatoties, tur neredz neko vairāk ka iedomātu pārākumu un pašlabumu. Protams, no otras puses ir vietējo bāleliņu naivā ticība, ka tamējie… lasīt vēl »

Pievienojos
Pievienojos

Pievienojos par klaida latviešu lomas izvērtēšanu. Tikai neaicinu uz kašķi ar ārzemēs dzīvojošajiem latviešiem. Atbrauca jau tie, kam tur nebija vietas, tātad intelektuāli vājākais gals. Ar dažiem izņēmumiem. Vēl būtu jāpievieno sorosītu darbības izvērtējums.