Kariņš lolo cerības nokļūt NATO ģenerālsekretāra vietnieka amatā

Bijušais premjers un ārlietu ministrs, tagad Saeimas deputāts Krišjānis Kariņš (“Jaunā Vienotība”) nenoliedz, ka viņa interešu lokā ir NATO ģenerālsekretāra vietnieka amats, piektdien vēstīja Latvijas Televīzijas raidījums “Panorāma”.

Viņa kandidatūra tiekot aktīvi lobēta.

NATO ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs amatu atstās šoruden, 1.oktobrī. NATO ģenerālsekretāra amata kandidāts tiek stādīts priekšā līdz ar visu komandu, tai skaitā vietnieku.

Saeimas kuluāros jau labu laiku izskanējusi informācija, ka vienam no vietnieku amatiem pretendents būs Kariņš, ja ģenerālsekretāra amatam tiks virzīts bijušais Nīderlandes premjers Marks Rute. Tāpat izskanējis, ka par labu Kariņa kandidatūrai notiek aktīvs lobisms.

“Par NATO struktūrām tā procedūra, ko arī esmu agrāk skaidrojis, ir nedaudz neskaidra, viss notiek aizkadrā. Tad laikam tas nav process, par kuru jebkurš runātu labprātīgi. Neapšaubāmi, mēs kā valsts arī piedalāmies visā šajā procesā,” televīzijai norādījis Kariņš.

Uz jautājumu, vai būtu gatavs ieņemt amatu, Kariņš atbildēja: “Ja kāds izvērtē manas spējas par derīgām, esmu gatavs strādāt dažādās kapacitātēs.”

Par NATO ģenerālsekretāra iecelšanu lemj visas dalībvalstis.

Iepriekš arī izskanēja, ka toreizējais ārlietu ministrs Kariņš paudis gatavību kandidēt uz NATO ģenerālsekretāra amatu. “Ja Latvija pieņemtu lēmumu kandidēt uz ģenerālsekretāra amatu, Krišjānis Kariņš ir gatavs pievienoties sacensībai,” aģentūra “Bloomberg” citējusi paziņojumu, ko tā saņēmusi no Kariņa preses pārstāvja.

Gada sākumā jau izskanēja, ka neiegūstot NATO ģenerālsekretāra amatu, Kariņš (JV) gribētu pretendēt uz Eiropas Savienības (ES) komisāra amatu.

No ministra amata Kariņš atkāpās pavasarī pēc skandāla par privāto avioreisu izmantošanu komandējumos laikā, kad ieņēma premjera amatu.

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


14
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Kaža
Kaža

Tāds nu ir Latvijas liktenis!Apgādāt brīvās pasaules organizācijas ar bijušiem čekistiem,kolaborantu nomeklatūru un viņu atbalstītajiem.Kaut kā neticās,kā šādi kadri ar austrumu piegaršu, strādā Latvijas vai brīvās pasaules interesēs.

Krišjānis lido
Krišjānis lido

Vēl Vovans ar Leksusu iestāstija Kariņam , lai prasās darbā par Romas Pāvestu !

Dix
Dix

Наглость- второе счастье

Foto
Foto

Pēc skata tipisks psihopāts , un juridiski krimināli apsūdzēts , un klausa Vovanu !

Dimants
Dimants

Latvijas tauta Kariņam ir izteikusi neuzticību un tagad viņš izdomājis sev augstāku amatu, tieši kā Baidena dēls, daru ko gribu!!! Ja viņš pats neprotas, tad vajadzētu piesaistīt starptautisko presi un pilnība izgaistot Vienotībai izvirzītās apsūdzības un Kariņu, kā valsts naudas izšķērdētāju, nekompetentu premjeru, kas valsti ir novedis nesamērīgi lielos parādos attiecībā pret iedzīvotāju skaitu un t.t.t.

AndrisR
AndrisR

Tātad Latvijai jāskatās uz vēl kādu militāru savienību, jo Kariņš NATO tikai ļaunumu darīs!

kā laikā mainās retorika
kā laikā mainās retorika

Šodien paklausoties ko NATO/ASV lielie ģenerāļi runāja 2022. gada sākumā par to kā Krievija neesot spējīga uzbrukt, neesot pieredzes uzbrukt, neko neprotot, ieroču neesot, neesot spējīgi mācīties un salīdzinot ar to kas redzams šodien 2 gadus vēlāk, var izdarīt secinājumu ka tur nestrādā gudri cilvēki. Kariņš tur labi iederētos. Tas ko viņi runāja ir stereotipos balstīta propaganda. Un stereotipi tiek radīti Holivudas filmās. Šodien tie paši cilvēki jau runā pilnīgi citu versiju. Ja kas vēl 2021. gada decembrī pazīstams turbopatriots man mēģināja iestāstīt ka Kariņš esot labākais premjers Latvijā, kāds vien bijis. Tagad arī viņš par Kariņu slikti izsakās.

Kalašnikovs
Kalašnikovs

Pa purnu un no Latvijas ārā!

###
###

В космос😄😄😄

Tvaika ielas knarins
Tvaika ielas knarins

tur laikam var strādāt ar palīgskolas diplomu :)

Smuidris
Smuidris

Ja nevar iekļūt pa priekšu, tad pa aizmuguri.

latviete
latviete

sākam vākt parakstus PRET kankariņa kandidatūru. Gudrītis atradis grēkāzi, kam jāatbild par paša noziegumiem, un pats meklēs citas siltas naudīgas vietiņas ( ar ērtu dīvāniņu).Varam piedāvāt izvēli- vai nu ej cietumā, vai brauc atpakaļ uz turieni, no kurienes atbrauci. Mums nevajag ne naudas izpļekarētājus, ne ledus tirgotāju.

Gada glezna
Gada glezna

Krievijas specdienesti noteikti lobē Kariņu NATO ģenerālsekretāra vietnieka amatam. Ja tas izdosies, tad vēl viens augstprātīgs muļķis būs NATO administrācijā – tas būtu liels ieguvums Krievijai.

gailis
gailis

Kariņam tagad laiks noiet malā.