Kariņš atzīst, ka viņam “līdz galam nav skaidrs”, kas valstī būtu jāmaina, lai X stundā netraucētu “burta kalpi”

Krišjānis Kariņš

Latvijā ir jāmeklē risinājumi, kā valsts un pašvaldību pārvaldē iespējot ātru rīcību, trešdien intervijā LTV “Rīta panorāmai” izteicās premjers Krišjānis Kariņš (JV).

Kā skaidroja politiķis, valstī arvien esot vērojams, ka ārkārtas un nestandarta situācijās būtu nepieciešama ātra rīcība, taču tādu apturot ar birokrātiskām prasībām.

Piemēram, šāda situācija esot bijusi vērojama Covid-19 pandēmijas sākumā, meklējot medicīnas masku piegādes, vai arī valsts austrumu robežas izbūvē, kas kavējas.

Līdzīgi arī Jēkabpilī šogad būs nepieciešama ātra rīcība Daugavas dambja stiprināšanai, un ir svarīgi, lai to nenobremzē ar birokrātiskām prasībām, klāstīja premjers, piebilstot, ka Jēkabpilij pēc plūdiem nepieciešamās palīdzības apjoms vēl nav aplēsts.

Mums jāpārvar tas, ka tiesībsargājošajās iestādēs ir tādi burta kalpi, kas, iespējams, pat kavē ātru rīcību, izteicās Kariņš.

Premjers atzina, ka viņam pašam “līdz galam nav skaidrs”, kas valstī, tostarp likumos, būtu jāmaina, lai situāciju šajā ziņā uzlabotu.

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


10
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Šveiks
Šveiks

Visādus “dalbojobus” esmu redzējis, bet šis ir izcils gadījums.

viesstrādnieks
viesstrādnieks

Kas gan var nebūt skaidrs – čemodāns, lidosta, ASV. Nauda gan jau visu laiku tur glabājas.

Vella kalps
Vella kalps

Ko tad sadevā tik daudz to pilnvaru visādiem burta kalpiem?

he ha ha
he ha ha

Pie tam galvenajam kalpam vēl steigā šogad pacēla algu.

eduards
eduards

Varbūt ir vērts paņemt par paraugu, kādu jau funkcionējošu modeli? Ieiet OpenAI, uzzina pricipus un pārtrauc fantazēt. Tik ilga atrašanās pie varas nenāk par labu, tas skats kā tika diriģēts vēstnieku koris… Sāk atgāināt Repšes izdarības.

levitkucins
levitkucins

Man ir viss gatavs x stundai. Nauda un vērtspapīri Luksemburgā.

antisoross
antisoross

Vai tad sorosītiem soross nenāks palīgā iks stundā? Ā, viņam tak 92 gadi, svecītes jau dibenā

Pajolis
Pajolis

Tātad tas nozīmē ka šitie pajoļi nopietni sāk gatavoties karam? Tātad tomēr provocēs lai Krievija šeit iebrūk pēc tam kad beigsies Ukrainā karš? Tie kam radi/draugi Ukrainā, vai kas visus iepriekšējos gadus ir skatījušies Ukraiņu ziņas, nevis to ko šeit panorāmā vai delfos atstāsta, tie nevar neredzēt, visus notikumus, kas noveda pie tā kas tur tagad notiek. Diemžēl, ar šausmām jākonstatē, ka šeit tiek darīts viss tas pats, viss iet pēc tā paša scenārija. Es esmu lasījis materiālus, par to kā destabilizēt valstis, izraisīt nemierus, sašķelt sabiedrību, par propogandu, uz kādiem faktoriem likt uzsvaru, piem, sociālā nevienlīdzība, savstarpējs aizvainojums etniskajām… lasīt vēl »

Derdz
Derdz

Sakrava mantas, un jābrauc prom, tad nebūs x stundu

Artifical intelligence
Artifical intelligence

Viņš tā arī laikam vēljoprojām nav sapratis kā strādā valsts pārvalde. Ierēdņi nedrīkst sākt domāt un nodarboties ar pašdarbību, viņiem ir jāievēro normatīvie akti. To kas valstī notiek, ja ierēdņi paši pieņem lēmumus un izpilda varēja redzēt 90tajos. Lai ierēdņi normāli strādātu, tad ir jābūt normālai likmdošanai, un ar to sākas problēmas. Jo ja būs pieņemti normāli visiem taisnīgi likumi, tad taču pašas augšas nevarēs zagt. Pateicoties tam, kā valsts austrumu robežu tik nemākulīgi varēja būvēt cik daudzi piebāza kabatas? Un ne jau mazie cilvēciņi, bet lielie augšās. Ja valstī būtu taisnīgi efektīvi likumi, tad tāda vienotība 2018 gada vēlēšanās… lasīt vēl »