Kariņš atkāpjas no amata

Šodien pēc tikšanās ar Ministru prezidenti Eviku Siliņu (JV) bijušais premjers, pašreizējais ārlietu ministrs Krišjāni Kariņš (JV) nolēmis atkāpties no ārlietu ministra amata.

Kariņš atkāpsies 10 aprīlī, lai jau 11. aprīlī Saeima varētu balsot par jaunu ārlietu ministru.

Partijai “Jaunā Vienotība” pagaidām nav padomā ārlietu ministra kandidatūra.

Jau vairākus mēnešus publiskajā telpā aktuāls ir skandāls par Kariņa premjerēšanas laikā vadīto delegāciju komandējumos izmantotajiem privātajiem avioreisiem, kas daļā sabiedrības izpelnījušies kritiku.

No 2021. gada līdz 2023. gada septembrim no valsts budžeta atbilstoši Valsts kancelejas apkopotajai informācijai Kariņa un viņa darbinieku komandējumos privātajiem reisiem iztērēti 613 830 eiro, bet kopā ar Eiropas Savienības segto izmaksu daļu tēriņi sasniedz 1,36 miljonus eiro.

Pagājušajā nedēļā Ģenerālprokuratūra paziņoja, ka sākusi kriminālprocesu par iespējamu līdzekļu izšķērdēšanu saistībā ar lidmašīnu līgumreisu izmantošanu šajos komandējumos.

Kariņš ir ievēlēts 14. Saeimā, līdz ar to politiķim tagad būtu tiesības atjaunot Saeimas deputāta mandātu, ja viņš tā izlemtu.

Pirms ārlietu ministra amata ieņemšanas Kariņš Ministru prezidenta amatā vadīja divas valdības pēc kārtas. Iepriekšējā 13. Saeimā politiķis pēc apstiprināšanas premjera amatā nostrādāja visu parlamenta sasaukuma laiku.

Savukārt Kariņa otrā valdība 14. Saeimā nostrādāja nepilnu gadu, viņam atkāpjoties no amata pēc neizdošanās izveidot plašāku koalīciju.

Aģentūras LETA arhīvs liecina, ka politiķis bijis “Vienotības” priekšteces – partijas “Jaunais laiks” – dibinātājs. Kariņš savulaik ieņēmis Saeimas deputāta, ekonomikas ministra un Eiropas Parlamenta (EP) deputāta amatu.

Politiķis pašlaik no “Jaunās vienotības” saraksta kandidē jūnija sākumā gaidāmajās EP vēlēšanās.

Jau vēstīts, ka Ģenerālprokuratūra kriminālprocesu saistībā ar privātajiem avioreisiem nodevusi izmeklēšanai Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojam.

Ģenerālprokuratūra neapstrīd, ka valsts augstāko amatpersonu pienākumu izpildes gaitā var rasties situācijas, kad komandējuma nodrošināšanā nepieciešams izmantot gaisa transporta līgumreisu pakalpojumus. Reizē secināts, ka pastāv reāla iespēja, ka noticis noziedzīgs nodarījums.

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


14
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
kool
kool

Mērgļi sametušies aptirst Krišjāni!

Levics
Levics

Ha, ha, ha! Yes, yes, yes! Šodien pat iedzert šampi nav grēks. Viens riktīgs imbicillis, kurš jau sevi bija sadomājies par ahūno valdnieku un pasaules nabu, visu vienkārši pakāsa sava stulbuma dēļ. Nu labi, ne gluži visu, bet tomēr. Varu derēt, tas lūzers vēl joprojām nespēj aptvert, kā tāds aplauziens vispār varēja notikt, jo viss likās pod polnim kontroļem…

Tīrija
Tīrija

Gadījums jau smags un atrisināt varēja tikai dzimummaiņa. Šajā “Džezā tikai meitenes”- tāda ari valdībiņa. Sarosījusies jau arī daudzgribe ramoa un lidos vel kāds

Malda
Malda

Kariņš ir liels biznesmenis, ko viņam Saeimā darīt???? Tukšgaitā sēdēt, Lāču ledus viņu gaida un droši vien kāds labi pelnošs bizness no ASV. Kariņa premjerēšanas laikā ministriem un deputātiem algas tika palielinātas gandrīz par 50% un palielināts valsts parāds par 30% un tika iegādātas vakcīnas pret COVID 8 MILJONI Latvijas tautai nebaltām dienām, ieguldot vairāk nekā 100 miljonus ASV farmācijas nozarēs. Viņš tagad brīvs cilvēks, varētu patirgot tās vakcīnas un atgūt kaut 50 miljonus, ko ieguldīt veselības ministrijai citu vajadzīgu medikamentu iegādei. Bet pensionārus viņš vispār ignorē, kad atmaksās piemaksas par darba stāžu līdz 1996 gadam. kROPLIS, kas valsti un… lasīt vēl »

Burjats
Burjats

Laucinieki Latvijā nokoda inteliģenu amerikāni.

Aivars
Aivars

Precīzāk , padzina Kariņu ar sūdainu mietu !

gudrāks
gudrāks

Cik no jums durakiem balsoja par Vienotību vai par Progresīviem?

Glume
Glume

Tik un tā grib ieriktēties starp sev līdzīgajiem parlamentā un turpināt pīlītes pūst un tā vien pa glumo prom uz Eiropu atsēdēt. Gan jau fanu klubs vientiešos saveļēs ka nograb

Aivars
Aivars

Saeimā tādu pajoliņu vajag , kas acis bolīdams muļķīgi smadīs un dziedās – Kur ir mana lidmašīna , ar ikru maizītēm, kur tā ir !

krokodils
krokodils

Mācība: daudz sperot pa dibenu arī tādu var izkustināt no vietas.

Kalašnikovs
Kalašnikovs

Nekādu mandāta atjaunošanu! Prom uz jenkiju un basta!

Anda
Anda

Ko nu darīs mans gudrais vīrelis , vai nebūs jāpasēž cietumā par 1,4 miljonu izšķērdēšanas ?

knariņš
knariņš

ceru ka viņam tiks paraksts par neizbraukšanu no valsts….

Jonn
Jonn

Beidzot padzina to psihopātu !