Kariņa lidojumu lieta: Vai Citskovskis bez vainas “pamests zem tanka”?

Valsts kontroles veiktās revīzijas secinājumu rezultātā par bijušā Ministru prezidenta Krišjāņa Kariņa (JV) privātlidmašīnu izmantošanas pamatotību, premjere Evika Siliņa (JV) vakar no amata uz izmeklēšanas laiku atstādināja Valsts kancelejas direktoru Jāni Citskovski.

Valsts kontroles ieskatā, šeit ir vērtējama visu iesaistīto personu atbildība par pieņemtajiem lēmumiem izmantot speciālos lidojumus, savukārt ģenerālprokurors Juris Stukāns paziņoja, ka bijušā premjera Kariņa, viņa biroja un Valsts kancelejas darbības tiks vērtētas kriminālprocesā.

Intervijā TV3 raidījumam “900 sekundes” Citskovskis stāsta, ka “viedokļu apmaiņa” ar Valsts kontroli notikusi vairāku mēnešu garumā.

Citskovskis intervijā norāda, ka Valsts kanceleja vispār nav iesaistīta komandējuma transporta plānošanas procesā. Tajā brīdī, kad reiss ir pasūtīts, atbilstoši budžetā piešķirtajiem līdzekļiem Valsts kanceleja veic apmaksu Ministru prezidenta biroja izvēlētajam pakalpojumam.

Uz jautājumu, vai tajā brīdī, kad tika apmaksāti šie lidojumi, viņam nav radušās kādas aizdomas vai secinājumi, Citskovskis atbild:

“Šajā izvērtēšanas procesā piedalās premjera birojs ar premjeru. Valsts kancelejai netiek iesniegts šāds izvērtējums un mums nav tiesību izvērtēt augstākstāvošas amatpersonas lēmumu. Valsts kanceleja tiek informēta, ka ir šāds lēmums un premjers pieņēmis lēmumu doties ar speciālo reisu.”

Izskanējuši viedokļi, ka politiķi Citskovski “pametuši zem tanka”. Komentējot savas sajūtas, viņš atbild vispārīgi: “Jautājums ir, ar ko beigsies šī konkrētā lieta.

Es ļoti gaidu to brīdi, kad KNAB (Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs) sāks savas kriminālprocesuālās darbības, uzklausot visas iespējamās personas, lai sniegtu liecības un noskaidrotu katras personas atbildību.”

“Manai pārliecībai nav nozīmes. Šobrīd svarīgi, kādi ir pierādījumi, kā es spēju kā indivīds un cik objektīvi izmeklējošās iestādes spēs noskaidrot pieņemtos lēmumus, atbildīgās amatpersonas. Es esmu tam gatavs un ļoti gaidu to brīdi, kad būs iespēja KNAB sniegt gan savas liecības, gan pierādījumus,” intervijā saka Citskovskis.

No TV3

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


6
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Aina
Aina

Valsts galvenajam ierēdniem jau nu tik daudz būtu jāsaprot, ka – ja dzīve iet uz priekšu un normatīvajā aktā nav paredzētas visas aktualitātes, tad normatīvajā aktā jāizdara grozījumi. Tik vienkārši. Un cik sarežģīti, kad tas nav izdarīts….

diez vai tā bija
diez vai tā bija

Valstī jau 10 gadus atpakaļ bija jābūt precīzam uzskaitījumam, kurš kādā līmenī drīkst lidot, prezentēties un tusēt un kamēr noteikumi ir uzrakstīti tā, ka jebkurā brīdī var “ieslēgt” valsts mantas izšķērdēšanu, neviens ierēdnis, kam ir jāakceptē un jāparaksta maksājumi, saistīti ar komandējumiem, delegāciju ēdināšanu, dāvanām darbiniekiem, kolektīva saliedēšanas pasākumiem utt., nevar gulēt mierīgs. Novēlu Valsts kancelejai, pēc visas šīs jezgas steidzami sakārtot attiecīgo jomu, lai katra iestāde turpmāk precīzi zinātu, ka reizi gadā tā drīkst saliedēt kolektīvu (varbūt ne tik lepni, kā to darīja Latvijas pasts), lai ir skaidrs, kādā līmenī drīkst gribēt viesnīcas un lidojumus, un galvenais, lai summas… lasīt vēl »

stulbenis
stulbenis

Tik pieredzējis un zinošs ierēdnis varēja rakstiski brīdināt Kariņu, ka varētu būt nepatikšanas. Atbilde neseko un dari ko liek. Pie neplātīšanās par klusu brīdinājumu neviens neko sliktu nenodarītu, bet būtu kopija un tagad nebūtu galvassāpes.

elekstomobīļa izpūtējs
elekstomobīļa izpūtējs

Ja tiešam ir profesionāls ierēdnis, tad lietvedībā jābūt pietiekami dokumentu (arī bez Karņa un biroja atzīmēm), kas padara izmeklēšanas rezultātus viennozīmīgus – Kariņa biroja hunveibiniem nelabvēlīgus.

Kvī, kvī
Kvī, kvī

Kariņa noziegumus mēğinās novelt uz kanceleju , kas tikai apmaksā Kariņa pieprasijumus !

prosas dzinējs
prosas dzinējs

Ticamāk ka izvēle – teikt nē un zaudēt amatu, vai kautrīgi piesegt biroja aktīvistu sadarīto, cerībā uz birojistu neesošo godaprātu. Kariņš izvēlējās “nezināt” un “nesaprast” viņš tak kā premjers ir ar paša izsniegtu beztermiņa induļģenci. Izrādījās , ka uz induļģences ir sīkiem burtiem uzrakstīts derīguma termiņš, ko uzrakstījis lielākais konkurents šinīs EP vēlēšanās.