Kaimiņš: Petraviča bija “pārpratums”, Ģirģens, paldies Dievam, noņemts no politiskā lauka

Visai sabiedrībai būs daudz labāk, ja valdībā vairs neatradīsies “KPV LV” ministri, šādu viedokli pauda Saeimas deputāts Artuss Kaimiņš, kurš bija minētā politiskā spēka dibinātājs.

Lūgts komentēt Ministru kabinetā iecerētās sastāva izmaiņas, Kaimiņš izteica viedokli, ka Ramona Petraviča (KPV LV) kā labklājības ministre bija “pārpratums”, taču par Sandi Ģirģenu (KPV LV) Kaimiņš pateicās Dievam, ka viņš netika ievēlēts Saeimā, un no politiskā lauka viņš ir noņemts.

Deputāts klāstīja, ka ir priecīgs, ka partija, kuru viņš pirms pieciem gadiem radīja un ieveda Saeimā, kas “degradēja savu ideju līdz maksimumam” un bija gatava sadarboties ar Zaļo un zemnieku savienību, ir izslēgta no koalīcijas.

“Beidzot Petraviča vairs nav labklājības ministre un Ģirģens vairs nav iekšlietu ministrs,” teica Kaimiņš, uzsverot, ka šādu viedokli viņš pauž ne tādēļ, ka starp viņiem bijuši konflikti, bet tāpēc, ka šo ministru profesionālais izpildījums ir bijis nepietiekams un viņi ir bijuši “citā orbītā” nekā frakcija un valdība. Kaimiņš atvainojās, ka viņam nebija kapacitātes pārbaudīt šos cilvēkus, kurus viņš ieveda Saeimā.

Tikmēr Jānis Vitenbergs (NA), mainot politisko piederību, parādīja, ka viņš meklē “nākotnību” savai būtībai, uzskata Kaimiņš.

Sniedzot savu vērtējumu par plānotajām izmaiņām valdībā, parlamentārietis teica, ka tā visai sabiedrībai būs daudz labāk, jo, viņaprāt, Ģirģens un Petraviča bija pašlabuma meklētāji. Deputāts izteica minējumu, ka, ja partijai nebūtu milzīgu finanšu resursu, viss jau sen būtu mainījies.

Viņš arī teica, ka izjuta “milzīgu pļauku pa seju”, kad visi “KPV LV” ministri devās paspiest roku Aivaram Lembergam (“Latvijai un Ventspilij”). “Es šo partiju dibināju, lai ZZS nebūtu valdībā,” teica Kaimiņš.

Vienlaikus viņš akcentēja jautājumu par to, kāpēc bijušajam ekonomikas ministram Ralfam Nemiro (KPV LV) tika atņemta pielaide valsts noslēpumam, kā rezultātā viņš zaudēja ekonomikas ministra amatu. Kaimiņš uzsvēra, ka šī informācija aizvien nav pieejama, bet sabiedrībai būtu svarīgi uzzināt, kāpēc tas notika. Saeimas deputāts aicināja Nemiro paskaidrot, kas bija par iemeslu tam, kāpēc viņam nepiešķīra pielaidi.

Kā ziņots, turpmāk koalīcija strādās bez partijas “KPV LV”, pavēstīja Ministru prezidents Krišjānis Kariņš.

Premjers paziņoja, ka, “KPV LV” pārtraucot dalību koalīcijā, šīs partijas pārraudzībā esošajiem ministru amatiem izvirzīs Mariju Golubevu (AP), Gati Eglīti (JKP), Jāni Vitenbergu (NA), bet izglītības un zinātnes ministres Ilgas Šuplinskas (JKP) vietā stāsies Anita Muižniece (JKP).

Golubevu paredzēts virzīt iekšlietu ministra amatam, Eglīti labklājības ministra amatam un Vitenbergu ekonomikas ministra amatam.

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


6
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
tante no Bauskas
tante no Bauskas

Vienkārši kliedzoša nekaunība no šī viltus politiķa puses.
Apbrīnojams nelietis.
Ja nu kas ir pārpratums, tad šis noteikti.
Cik var noprast, tad puisis ir vairāku politisko mecenātu stipendiāts.

WIESIS
WIESIS

Es uzskatu A. Kaimiņš ir pats īstākais pārpratums Latvijas politikas vēsturē. Kā viņš pats, šobrīd ir izteicies par saviem, nu jau bijušajiem kolēģiem. Gribu piebilst, ka savu politiķa nākotni cik ātri “izraka”, tik ātri arī “noraka”…

Derdz
Derdz

Būtību tas nemaina

Priedulājs
Priedulājs

ZZS, neskatoties uz visām tās nelaimēm, spēj strādāt daudz profesionālāk par visiem šiem plānprātiņiem kopā. pašreizējai valdībai un to veidojošajām partijām nav ne mazākās varas apziņas un galvenais – redzējuma, kā valstij attīstīties, turklāt tā, lai šīs attīstības cena nebūtu mūsu pašu tauta. Kā labi redzams, nav jau grūti pildīt Briseles regulas un direktīvas un citus norādījumus, bet prast no tā visa izspiest labumu savai valstij ir jāprot, par to ir jācīnās katru dienu Briselē. Pamācīties no Polijas, Portugāles vai Lietuvas!

Kristaps Ziemelis
Kristaps Ziemelis

KPV.LV ir ZZS spoilera projekts….

Gunča
Gunča

Var redzēt, ka tu esi aktīvs zzs-nieks. Tas nozīmē, ka tu esi plānprātiņš. Kopš kura laika lebis un co ir rūpējušies par tautu vai valsts labklājību? Un na no kā pamācīties…