Kā uz vakardienas protestiem reaģējušas valsts augstākās amatpersonas?

Gobzema protesti
Foto: Facebook

Lai gan trešdienas protesti bija plašākie kopš pandēmijas sākuma, kas pēc Valsts policijas aplēsēm bija pulcējuši aptuveni 4000 cilvēkus, bet pēc organizatoru domām, plašākas tautas masas, līdz pulksten 9.15 no rīta neviena no valsts augstākajām amatpersonām nebija komentējusi vai kā savādāk paudusi savu nostāju par vakardienas notikumiem, vēsta neatkariga.nra.lv.

Kā jau vēstījām, trešdienas vakarā pie Ministru kabineta ēkas, Brīvības pieminekļa un Rīgas pils tuvumā cilvēki sāka pulcēties vairākas stundas pirms piketa sākuma laika. No Brīvības pieminekļa cilvēki devās piketēt pie pils, tad pie Brīvības pieminekļa un Ministru kabineta. No sākuma pāris simti, bet uz protesta akcijas oficiālo sākumu ap plkst. 20, saplūstot abām protestētāju grupām, to skaits jau bija lēšams ap pāris tūkstošiem. Valsts policija vakar vakarā informēja, ka protestētāju skaits bija aptuveni 4000, politiķis Aldis Gobzems ir pārliecināts, ka cilvēku ir bijis vairāk.

Ne vakar vakarā, ne arī šorīt [līdz pl.9:15] neviena no valsts augstākajām amatpersonām vakardienas notikumus nekomentēja un nepauda savu nostāju. Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece vakar pulksten 23.12 savā “Facebook” kontā dalījās ar Saeimas ziņu par nelegālās migrantu plūsmas apturēšanu. Valsts prezidents Egils Levits vakar “Facebook” ir dalījies ar ierakstu, kā apmeklē bioloģisko saimniecību “Karotītes”, premjera Krišjāņa Kariņa svaigākais ieraksts sociālajā tīklā “Facebook” ir bijis pirmdien par Afganistānu.

Acīmredzot tomēr kāds no Ministru prezidenta padomniekiem rakstu portālā neatkariga.nra.lv ieraudzīja, jo pēc tā publicēšanas vietnē “Twitter” parādījās ieraksts valdības vadītāja Krišjāna Kariņa kontā:

Levits: Mēs neesam pretinieki viens otram

Savukārt ceturtdien vakarā klusēšanu pārtrauca Valsts prezidents Egils Levits.

Latvijā neesam pretinieki viens otram. Tā Latvijas Televīzijai par trešdien notikušajiem protestiem pret “obligātu vakcināciju” pret Covid-19 izteicās Valsts prezidents Egils Levits.

Viņš uzsvēra, ka izšķirīgos brīžos Latvijas tauta ir solidāra un arī šobrīd neviens nedrīkst tikt aizmirsts un atstāts malā.

Pēc Levits teiktā, mūsu ienaidnieki pašlaik ir Covid-19 un Baltkrievijas iniciētais hibrīdkarš uz robežas. Un valdībai ir uzdevums novērst abus šos apdraudējumus. 

Runājot par tautas solidaritāti, valsts galva uzsvēra, ka Covid-19 piesardzības un drošības pasākumi ir vajadzīgi ne tikai, lai mēs paši pasargātu sevi un nesaslimtu, bet arī lai parūpētos par saviem līdzcilvēkiem un nepakļautu briesmām viņu veselību un dzīvību.

“Vakcinācijai jānotiek tur, kur tas ir nepieciešams, – mūsu bērniem jābūt iespējai mācīties, medicīnas jomā mums jājūtas pasargātiem. Taču ir jāņem vērā atsevišķas individuālas veselības situācijas, kad vakcināciju veikt nav ieteicams. Ir jābūt pienācīgam pārejas periodam,” komentēja Levits.

Savukārt, runājot par protestiem, viņš sacīja: “Demokrātiskā valstī mums ir tiesības un iespējas brīvi pulcēties un paust savu viedokli. Es saprotu cilvēku bažas. Tādēļ ir jābūt skaidrai, precīzai sarunai par visiem cilvēkus interesējošiem jautājumiem.”

nra.lv un ltv

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


2
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
ezītis
ezītis

lewits turpina demagoģiju, kuras būtība var apstulbināt jebkuru, izņemot potētos un potētājus: vesels cilvēks slimību, kuras viņam nav var pielaist kādam kas pret to ir potējies! Tā kā šis kokteilis neveic pilnīgi nekādas aizsargājošas funkcijas, joprojām ir eksperimentāls un jau pierādīts, ka bīstams, šis noziegums ar vispārēju un obligātu cilvēku kropļošanu ir jāpārtrauc nekavējoties!

Pans
Pans

Arī Polija mostās , šodien KRAKOVĂ daudzu tūksošu demonstrācija pret nabadzību , vakardienas Rīgas piketi ir tikai ziediņi !