Gobzems pulcē ievērojamu skaitu ļaužu protestā pret “obligātu vakcināciju” un neapmierinošo valdības darbu; policija draud ar kriminālatbildību

Valsts policijas foto

Trešdienas vakarā Vecrīgā, ap pulksten 20 pie Rīgas pils sapulcējās ievērojams skaits protestētāju pret “obligātu vakcināciju” un neapmierināto ar valdības darbu. Pēc policijas aplēsēm, ap plkst. 21.00 Vecrīgā ir sapulcējušies līdz diviem tūkstošiem cilvēku, tomēr vairāki citi avoti pieļauj, ka protestētāju skaits bija stingri lielāks.

Līdz šim lielākie protesti pret vakcinēšanos

Rīgā piedzīvoti lielākie iedzīvotāju protesti kopš pandēmijas sākuma. Šovakar daudzi tūkstoši pulcējās pie Rīgas pils un Ministru kabineta, lai paustu savu nepatiku pret obligātu vakcinēšanos un valdības īstenoto politiku saistībā ar Covid-19.

Posted by LTV Ziņu Dienests on Trešdiena, 2021. gada 18. augusts

Posted by Aldis Gobzems on Trešdiena, 2021. gada 18. augusts

Pirms tam ap plkst.19 pie Brīvības pieminekļa bija ieradušies politiķa, partijas “Latvija pirmajā vietā” izveidotāja Aināra Šlesera domubiedri.
Šlesers saviem atbalstītājiem atgādināja jau partijas dibināšanas sanāksmē pausto neapmierinātību ar “Kariņa un Levita režīmu”, kā arī iepazīstināja ar savas topošās valdības ministriem un prezidenta amata kandidāti Jūliju Stepaņenko. Pēc īsas uzrunas viņš aicināja klātesošos doties uz Rīgas pili, un izteica cerību, ka policija būs “kopā ar tautu”.

Pēc tam ļaudis devās Rīgas pils virzienā, lai pievienotos Alda Gobzema protesta sapulcei.

Dziesmotā revolūcija❗️ Tauta dzied Doma laukumā❗️ Levits ir aizmucis no Rīgas un slèpjas šodien laukos❗️ Kauns Levit❗️ LATVIJA PIRMAJĀ VIETĀ❗️

Posted by Ainārs Šlesers on Trešdiena, 2021. gada 18. augusts

Pēc vairāku politisku uzrunu teikšanas organizatori protestētāju pūli virzīja uz Brīvības pieminekli, taču tur neuzkavējās un uzreiz devās uz tuvējās Ministru kabineta ēkas pusi. Valdības namu apjoza metāla žogs, aiz kura varēja redzēt stāvam policistus pilnā ekipējumā.

Kā varēja vērot tiešraidēs sociālajā tīklā “Facebook”, protesti noritēja mierīgi un bez vardarbības, taču Valsts policija ziņo, ka ir konstatēti dažādi pārkāpumi – epidemioloģisko drošības pasākumu neievērošana, atrašanās alkohola reibumā publiskā vietā, huligāniska rakstura darbības, mantas tīša bojāšana, kā arī uzbrukums policijas darbiniekam, par ko ir uzsākts kriminālprocess u.c.

Valsts policijas priekšnieks Armands Ruks uzsver, ka policija pilda noteiktos uzdevumus atbilstoši likumam “Par policiju”, izvairoties saasināt situāciju. Policija kategoriski neatbalsta šāda veida aktivitātes, kas viennozīmīgi rada apdraudējumu sabiedrības veselībai un atsevišķos gadījumos pat dzīvībām, ne tikai radot paaugstinātu risku saslimt ar Covid-19 infekciju, bet arī izraisot nekārtības, kas rezultējas ar huligāniska rakstura un citām noziedzīga satura izpausmēm.

“Šīs pretlikumīgās masveida pulcēšanās kontekstā ir jājautā tiem, kas šo pasākumu organizēja un turpina pretlikumīgās darbības – vai šīs personas ir gatavas uzņemties atbildību par visām sekām, kas tiek un vēl tiks izraisītas, tai skaitā smagām un neatgriezeniskām? Aicinām visus nekavējoties izklīst, īpaši vecākus ar bērniem, jo pūlī ir daudz iereibušu un arīdzan agresīvi noskaņotu personu, ko policija ir identificējusi un veic visas darbības, lai nodrošinātu likumu ievērošanu,” norāda policijas priekšnieks un atgādina, ka par masu nekārtību organizēšanu ir paredzēta kriminālatbildība Krimināllikuma 225. pantā

INFORMĀCIJA PAPILDINĀTA PULKSTEN 22.50: Šodien Vecrīgā bija sapulcējušies līdz 4000 iedzīvotāju. Lai fiksētu…

Posted by Valsts policija on Trešdiena, 2021. gada 18. augusts

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!


Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


1
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
ruksis
ruksis

Aitas seko aunam?