Jurģis Liepnieks par apvienotā sabiedriskā medija veidošanu

mediji

No 2025. gada 1. janvāra būs viens sabiedriskais medijs, Latvijas Televīzija un Latvijas Radio būs apvienoti vienā medijā, kura nosaukums būs Latvijas Sabiedriskais medijs, kā to paredz Saeimā šī gada 18.janvārī galīgajā lasījumā pieņemtie grozījumi Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu un to pārvaldības likumā. 

“Tas par ko, manuprāt, nav bijusi, bet par ko būtu gan jābūt diskusijai, ir tas, kā tiks veidots jaunais, apvienotais sabiedriskais medijs,” platformā “X” raksta rakstnieks un politisko procesu vērotājs Jurģis Liepnieks.

“Tehniska divu uzņēmumu apvienošana, saglabājot visu pa divi, izņemot grāmatvedību, man šķiet visnepamatotākais un nejēdzīgākais variants. Piemēram, atstāt divus ziņu dienestus, nevis vienu, šķiet nesaimniecisks, neefektīvs absurds, kura vienīgā jēga ir divi dārgi apmaksātu priekšnieku komplekti, nekas cits.

Racionāli būtu veidot jauno struktūru nosacīti no nulles, katrai funkcijai paņemot labāko (par to droši vien tad arī ir lielais uztraukums dažām Anitām, kuras pamatoti tādā gadījumā baidās palikt bez darba). Jāseko te būtu Igaunijas piemēram.

Pie viena tā būtu arī iespēja sakārtot esošo haosu atalgojuma (neesošajā) sistēmā utt. Ja SEPLP kaut kā izlemj to visu nedarīt, bet tikai tehniski apvienot grāmatvedību, tad būtu tomēr jāpaskaidro, kāda vispār no šī visa ir jēga tad? Jo nekas jau nemainīsies vispār. Saeimas komisijai (un sabiedrībai) būtu šādi paskaidrojumi jāpieprasa.

Un vēl viena lieta par sabiedriskajiem medijiem un to apvienošanu. Ja es būtu atbildīgs par šo procesu, man šķistu kritiski svarīgi panākt valsts kontroles revīziju pirms apvienošanas, lai atklātu un fiksētu visu to finanšu un pārvaldības ārprātu, par kuru runā, baumo, bet auditi slepeni, publiskas informācijas nav utt. Vienkārši lai nepārceltu to visu automātiski tālāk uz apvienoto mediju, bet novērstu tās pārvaldības kļūdas un nepilnības, kuru tur šobrīd netrūkst. Tas man šķistu gudri, valstiski un pareizi.

No tā, ko es dzirdu, man bail, ka var izrādīties – Valsts kanceleja, salīdzinājumā, piemēram, ar LTV, ir superprofesionāli pārvaldīta iestāde. Varbūt es kļūdos, bet kā kāds varētu par to pārliecināties šobrīd?” spriež Liepnieks.

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


1
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Laine
Laine

Vienotības banda visas savas blēdības noslepenojusi , bet to redzēsim vēlēšanās ,tauta nav muļķe !