JKP lolotais un Artusa Kaimiņa Saeimai iesniegtais “pretlemberga likums” cietis fiasko

Artuss Kaimiņš
Jaunās konservatīvās partijas deputātu un pie frakcijām nepiederošā Artusa Kaimiņa iesniegtie grozījumi noraidīti

Saeima ceturtdien, 23. septembrī, pirmajā lasījumā noraidīja Juridiskās komisijas piedāvātos grozījumus divos likumos, kas liegtu bijušajiem Saeimas un Augstākās Padomes deputātiem, kam noteiktas starptautiskās vai nacionālās sankcijas, apmeklēt Saeimas ēkas, būt klāt parlamenta sēdēs un piedalīties tā rīkotajos pasākumos.

Skatot šos grozījumus, Saeimā aizsākās spraigas debates, kurās izskanēja iebildumi pret Jaunās konservatīvās partijas deputātu un pie frakcijām nepiederošā parlamentārieša Artusa Kaimiņa iesniegtajiem grozījumiem, norādot, ka tie paredzēti, lai iestātos pret vienu personu – bijušo Ventspils mēru Aivaru Lembergu (“Latvijai un Ventspilij”), kuram pirmajā instancē piespriests piecu gadu cietumsods, ko viņš pašlaik turpina izciest.

Lembergs ir vienīgais bijušais deputāts Latvijā, pret kuru noteiktas starptautiskas sankcijas.

Debašu laikā izskanēja, ka tas būtu “spļāviens sejā” tiem cilvēkiem, kuri pirms trim gadu desmitiem 4. maijā nobalsoja par Latvijas neatkarības atjaunošanu.

Savukārt parlamentāriete Inese Lībiņa-Egnere (“Jaunā Vienotība”) pauda, ka šie grozījumi ir netālredzīgi arī no juridiskas tehnikas viedokļa, proti, tos būtu viegli apiet, jo deputāts Saeimu varētu apmeklēt arī citā statusā, piemēram – kā apmeklētājs.

Likumprojekta autori bija iecerējuši, ka liegums attiektos arī uz tiem bijušajiem Saeimas un Augstākās Padomes deputātiem, kuriem piemērotas Eiropas Savienības vai Ziemeļatlantijas līguma organizācijas dalībvalsts noteiktās sankcijas. Likuma grozījumi bija iecerēti, lai mazinātu šo personu ietekmi uz likumdevēja varu, skaidroja likumprojekta autori.

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Avots: lsm.lv

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


4
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Rupeklis
Rupeklis

Jābeidz cietumniekiem dot iespēju būt ievēlētiem, jo ir tomēr kaut kas aizdomīgs jāsadara, lai nonāktu apcietinājumā un tādiem tiešām nevar dot spēju pārstāvēt sabiedrību. Tad jau narkobaroni arī varētu tikt ievēlēti, jo daudzi strāda pie viņiem un būs gatavi balsot.

G. A.
G. A.

Katra valsts, ja tā ir valsts, to vien dara, ka visiem līdzekļiem, to starp apšaubāmiem, pat noziedzīgiem, aizstāv savas valsts pilsoņus. Kaut atceramies Latvijas sievietes glābšanu, kura bija ietikusi ārvalsts cietumā par savu bērnu nolaupīšanu, vai ASV gatavību sava pilsoņa dēļ teju vai sākt karu. Katra valsts uztur kaudzi vēstniecību, lai cita starpā palīdzētu saviem pilsoņiem. Un tas ir normāli! Uzbrukums pilsonim, tiek definēts kā uzbrukums valstij, pilsonis ir katras valsts pamats. Bet, te ko mēs redzam? Saeima pieņēmusi likumu, kas atļauj citām valstīm sist Latvijas pilsoņus, pakļaut tos represijām te, Latvijā. Ārprāts! Tās ir mēmās šausmas, kādā valstī mēs… lasīt vēl »

zinātāja
zinātāja

Lemberga stipendiāti par lembergu. Korumpētā Saeima !

tarate
tarate

Marģināļu izlase kāda tā saeima, pat tā vairs nepieņem personalijām adresētus likumus. Bet varēja gan- tad skaidrāk būtu redzama līdzība ar baķkas pārvaldīto kartupeļu vagu