Jezga ap ministra Eglīša it kā preses sekretāri

Dārta Daneviča

Piektdienas pēcpusdienu pāršalca vēsts, ka jaunieceltajam labklājības ministram Gatim Eglītim (JKP) būs preses sekretāre (dažos ziņu avotos -padomniece komunikācijas jautājumos), turklāt sabiedrībā zināma persona – Saeimas deputāta un partijas KPV LV dibinātāja Artusa Kaimiņa bērna māte, aktrise Dārta Daneviča.

Pirmais par to vēstīja LTV Ziņu dienests, kuram to apstiprināja labklājības ministrs Gatis Eglītis.

Par to informēja arī ziņu aģentūra LETA, portāls “Delfi”, kā arī citi interneta mediji.

Taču apmēram pēc stundas potenciālā labklājības ministra komunikācijas padomniece/preses sekretāre, aktrise Danēviča publicēja izbrīna pilnu tvītu – kur ņēmāt tādu ziņu, tā nav patiesība:

Vietējo seriālu zvaigzne, aktrise Daneviča skaidro, ka esot tikusies ar ministru Eglīti vienu reizi, lai apspriestu komunikācijas jautājumus, taču PAGAIDĀM neesot parakstījusi līgumu vai kā citādi vienojusies par ministrijas preses sekretāra amata uzņemšanos. Viņa ticot Eglītim kā labklājības ministram, bet darbinieku rindās pagaidām nebūšot.

Drīz pēc tam arī pats ministrs Eglītis ziņu aģentūrai LETA pavēstījis, ka nē – Danēviča tomēr nebūšot viņa kolēģe ministrijā.

Jāpiebilst, ka ministra Eglīša tviterkontā par šo nav ne zilbes. Iespējams, labklājības ministrs nolēmis paklusēt, jo Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisija 8. jūnijā lēma izteikt jaunajam labklājības ministram Gatim Eglītim mutvārdu brīdinājumu par viņa ierakstu sociālajos tīklos, no kura varēja noprast, ka valdošās koalīcijas partijas Eiropas fondu sadalē «primāri rūpēsies par savām pašvaldībām».

Danevičas ieraksts Twitter tika dāsni apspriests platformas lietotāju vidū:

Te jāatceras, ka aktierim ir grūti bez skatītājiem, un iespējams, kompensējot epidemioloģisko ierobežojumu dēļ slēgtā teātra skatuvi, aktrises būtība prasīt prasās pēc spēles, tā sacīt, uz dzīves skatuves? Jo arī vēsture rāda, ka Daņeviča ir noliegusi lietas, kas vēlāk izrādījās patiesība. Vispirms tās bija romantiskās attiecības ar deputātu Kaimiņu, vēlāk grūtniecība – pērn kopš novembra vidus Dailes teātrī mēļoja par to, ka aktrise varētu būt stāvoklī. Līdzīgas runas virmoja arī politiķu aprindās. Uz žurnāla “Kas Jauns” interesi par to, vai tiešām viņa un Kaimiņš gaida ģimenes pieaugumu, Daneviča atcirta: “Pavisam noteikti neapstiprinu šādu informāciju, kā arī lūdzu respektēt manas tiesības uz privāto dzīvi”. Taču jau šogad martā deputāts Kaimiņš sociālajā vietnē “Facebook” pavēstīja, ka viņš un viņa mīļotā sieviete Dārta Daneviča kļuvuši par vecākiem dēliņam Kaupo.

Jāatgādina, ka jau neilgi pēc deputāta izslēgšanas no “KPV LV” frakcijas Saeimas kuluāros runāja par Kaimiņa un Jaunās konservatīvās partijas, kuru pārstāv jaunais labklājības ministrs Eglītis, labajām attiecībām.

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Avots: delfi.lv

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


3
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
neviens
neviens

man prieks par suņubūdas saimnieka publisku nodevības godināšanu… mēs taču visi zinam, ka Turaidas virsaitelis Kaupo, kas ir eposā Lāčplēsis attēlotā Kangara prototips, savulaik nodeva un dzīvus sadedzināja apkārtnes virsaišus un labiešus, par ko izpelnījās lielo godu tikt uzaicinātam uz kāju bučošanu Romas pāvestam… arī mūsu saeimas jaunievēlētie deputāteļi pirms darba uzsākšanas dodas uz Turaidu, pieminēt lielākās nodevības simbolu Kaupo… kaimiņš jau kuro reizi ir parādījis, kā nodot savu vēlētāju, partijas biedru un koalīciju intereses un solījumus, bet redzams, ka ģenētiski modificētais aktierītis-nodevējs tik ļoti iedzīvojies nodevēja lomā, ka pat savam dēlam par vārdu izvēlās nodevības simbolu… nesaprotu tik vienu,… lasīt vēl »

Stienis
Stienis

Tas Eglītis, viņa partija un atklāti sakot visa “valdošā koalīcija” ir reāli plānā galdiņa urbēji. Tāda amatieru un oportūnistu brigāde vēl nav redzēta! Bet nekas – daudziem patīk, jo galvenais taču ir sauklis “tiesiskums”.

mode
mode

Gan jau eglīšam saimniecībā noderēs valstij būtu lētāk, ja duputāti sievām un sieviem būtu kāda noteikta fiksēta laga, citādi te visādi palēcieni un pagriezieni pastalnieku modē