Jaunups: Mičerevska teiktais liecinātu par Saeimas vairākuma negodīgumu, kas ir absurdi

Edgars Jaunups

Partiju apvienības “Attīstībai/Par!” (AP) un apvienību veidojošās partijas “Latvijas attīstībai” (LA) valdes loceklis Edgars Jaunups saskata absurdu bijušā partijas biedra, pašreizējā Rīgas domes deputāta Māra Mičerevska izteikumos par Jaunupa iespējamām interesēm uzņēmējdarbībā, kas varētu būt sakritušas ar kādiem politiskiem lēmumiem.

Mičerevskis iepriekš Latvijas Televīzijas raidījumā “Viens pret viens” norādījis uz Jaunupa iespējamām interesēm atkritumu jomā, būvniecības nozarē un ka ar Jaunupu saistīto atbalstītāju loks uzņēmējdarbībā, iespējams, sakrīt ar kādiem valdībā, Saeimā pieņemtiem lēmumiem.

Vaicāts, vai tas, ka Mičerevskim ir taisnība “caurlaides lietā”, liecina, ka viņam ir taisnība arī jautājumā par Jaunupa ietekmi, Jaunups cita starpā atbildēja, ka Mičerevskis ar šo pasaka, ka Saeimas vairākums un valdība ir nespējīga vai negodīga. “Manuprāt, tas ir absurds,” akcentēja AP un LA valdes loceklis.

Atbildot uz bijušā partijas biedra teikto, Jaunups arī uzsver, ka ierasti nekomentē “parastus melus un mērķtiecīgus izdomājumus” un neiesaistās spekulācijās, taču šoreiz to dara izņēmuma kārtā.

Politiķis norāda, ka strādā gan partiju apvienības, gan LA valdē un, ja to dienaskārtībā ir, piemēram, jautājums par azartspēļu regulēšanu, dzīvesbiedru likumu vai nodokļu politiku, visa valde pārrunā un lemj, formulējot apvienības un partijas politiku.

“Tas tā ir un tas ir loģiski. Tas, ka mana uzskatu pozīcija ir uzņēmējdarbību atbalstoša, arī ir skaidrs. Es esmu liberāls un labējs politiķis ar diezgan stingru uzskatu sistēmu, atšķirībā no populistiem un vienmēr populāru pozīciju meklējošajiem kā daudzi politikā,” uzsver Jaunups.

Mičerevskis iepriekš ierakstā “Twitter” arī uzdevis jautājumu, vai Jaunups kopā ar Pūci šaurā lokā ir pārrunājuši azartspēļu jautājumu pirms kāda no Saeimas balsojumiem saistībā ar šo nozari.

AP un LA valdes loceklis savā atbildē par to norādīja, ka “normālā partijas ikdienas darbā” ar kolēģiem individuāli var tikt pārspriestas aktualitātes un pozicionējumi.

Reizē Jaunups akcentēja, ka lēmumi tiek pieņemti “tikai un vienīgi” valdē.

Taujāts, vai attiecībā uz AP ir neatbilstoša azartspēļu lobija ietekme un vai tā ir saistīta un izpaužas caur viņu pašu, Jaunups pauda, ka azartspēļu biznesa saistība ar LA esot mīts, kas mērķtiecīgi tiek uzturēts no partijas konkurentu puses.

“Mēs esam par stingrāku un laikmetam atbilstošāku regulējumu šai jomai,” pauda politiķis, norādot uz AP iepriekš izstrādātajiem priekšlikumiem azartspēļu regulējumā. Vienlaikus partiju apvienība ir pret populismu, kas rosina visu aizliegt, tādējādi iedzenot šo nozari nelegālajā tirgū, skaidroja AP un LA valdes loceklis.

Komentējot citu Mičerevska aktualizēto jautājumu par basketbola kluba “VEF Rīga” atbalstītājiem, Jaunups uzsver, ka uz šo jautājumu jau vairākkārt esot atbildējis. Politiķis norāda, ka “VEF Rīga” vadība algu nesaņem un klubam ir tikai sporta funkcija.

Politiķis norāda, ka viss attiecībā uz kluba darbību ir caurspīdīgs, taču Latvijā kā mazā valstī kolēģu pārraudzības jomā strādājošs uzņēmums var būt arī VEF atbalstītājs.

“Un tur nav nekā ne īpaša, ne aizdomīga. Bet pie nosacījuma, ja mērķis nav vienkārši bļaustīties un gānīties,” akcentē Jaunups, norādot, ka pašlaik jau divus mēnešus neieņem nekādus amatus “VEF Rīga” un kluba ikdienas darbā vispār neiesaistās.

Politiķis arī pārmet Mičerevskim AP konkurentu radīto “melīgo baumu mērķtiecīgu atražošanu, cenšoties mūs kā organizāciju diskreditēt”.

Jaunups pauž, ka attiecībā uz partiju apvienību izpildās politikā novērojama sakarība, ka, jo stiprāka ir organizācija, jo vairāk tai uzbrūk un šajā gadījumā ar apmelošanu.

Kā zināms, Pūce atkāpies no vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra amata pēc tam, kad publiski sameloja, ka nav izmantojis vai nopietni lūdzis partijas biedriem sarūpēt viņam Rīgas domes deputāta autostāvvietu caurlaidi.

Pirms tam Pūces bijušais partijas biedrs Mičerevskis bija paziņojis, ka Pūce viņam prasījis sagādāt Rīgas domes deputāta autostāvvietu caurlaidi, taču Pūce taisnojās, ka tas esot bijis tikai joks.

Nākamajā dienā Pūce tomēr atzina, ka tas nav bijis joks, un ka viņš ir samelojis un tādā veidā pieļāvis kļūdu, par kuru viņam tagad kauns. “Es par savu rīcību patiesi atvainojos un to no sirds nožēloju. Es esmu kļūdījies Rīgas pašvaldības autostāvvietu jautājumā, esmu patiesi izdarījis ļoti neveiksmīgu izvēli. Es esmu maldinājis savus kolēģus un Latvijas sabiedrību,” pauda Pūce, paziņojot par atkāpšanos no ministra amata.

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) aicinājis AP uz ministra posteni virzīt jaunu kandidātu. Partijas “Latvijas attīstībai” valde vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra amatam virzīs Saeimas deputāta Artūra Toma Pleša kandidatūru.

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt arī šajā publikācijā minēto tautas kalpu izglītību, parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, “partiju tūrismu” un citus sasniegumus.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums Facebook ,Twitter,  Youtube un Instagram!

Avots: TVnet

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


13
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
rowdy
rowdy

Skumji, kārtējoreizi, kad nākas atzīt savu kļūdu balsojot vēlēšanās. Patiešām nožēloju, ka balsoju par Latvijas Attīstībai un Par, esmu vīlies un tas vēl būtu maigi teikts:(

āda
āda

Absurdā dienas kārtība un apspriežamie likumi jau nepārprotami norāda uz to klaunu gara spējām un atbidību valsts priekšā Tajā absurdu teātrī jau te pirkšana un pārdošana ir pašsaprotama un tikai nianse.. Publicētais kompensāciju sarakats visai skidri un nepārprotami uzrāda, kur or tad tas absurds… visdrīzāk tajā personās, kam dota likumdevēja vara tas ir absudrs, ka ta tipāšu izlase šajās trupās ir tāda

reņģe
reņģe

Kas ir absurds apgalvojumā par saemas vairākuma negodīgumu?

ONAP
ONAP

Būtu lepns, ja tä būtu LR specdienestu operäcija, bet vai tā ir? Skaidrs, ka viss ko Māris stāsta ir krimināli sodāms, bet ja viņš pa kluso aizietu uz KNAB, dabūtu parakstu par neizpaušanu un sabiedrība daudz ko neuzzinātu. Pierādīt naudas nodošanas faktus bez video, audio grūti, bet tā vismaz partijai kir dik.

Neo
Neo

Mičerevska teiktais nav taisnība tapēc, ka tā nevar būt taisnība? Vai tiešām?

auda
auda

Ikdienas praksi gadu desmitu garumā nav pareizi saukt par absurdu… absurdi ir politiskām partijām vēl maksāt miljonus nodokļu maksātāju naudu

Kompots
Kompots

Jaunups pats izdomā ko varētu secināt no Mičerevska teiktā, un tad cenšas savu absurdu pasniegt kā oponenta domu. Vai tev nepietiek jau kā Pūce sapinās savos melos, vēl spirināties un bradājiet paši pa saviem sūdiem?

Vāciets
Vāciets

Kur tāds sīkpups uzradies, kas viņu diriģē? Vai tiešām nav Latvijā ietekmīgu un gudru cilvēku, ja ļauj puišelim sūdus taisīt? Vai nepietiek ar VEF basketbolu?
Padzeniet vienreiz to muldoņu, vai vienkārši iedodiet pa muti, lai nesmird!

Skolnieciņš no svētakmens
Skolnieciņš no svētakmens

Visvarenais Pērkon – Debesu Tēv – es lūdzu Tevi! Pasargā manu tautu un valsti no bada, nevarības un izputēšanas kovid-19 sērgas laikā! Zibeņmetēj, sargi tos, kas Tevi lūdz un ciena! Visuvarenais Pērkon, lai mūžīgi godāta tiek Tava griba un Tavi darbi! Palīdzi man un manai tautai veiksmīgi pārvarēt kovid-19 sērgu. Es lūdzu Tevi, Zibeņmetēj, ar visu savu miesu un garu! Es lūdzu Tevi, Pērkon – Debesu Tēv, svētī manu Tēvzemi – Latviju! Atbrīvo manu tautu no alkatības un tuvredzības važām! Apturi manas tautas pašiznīcības tieksmes! Dāvā latvju tautai darba tikumu un skaidru prātu! Dod mums visiem labu veselību un stiprumu!… lasīt vēl »

Anita
Anita

Tā jau ir šo politisko biznesa grupējumu iedibināta sistēma, ka visu nosaka valde un vēl kādi 100 pietuvinātie ietekmīgi cilvēki ar lieliem finanšu resursiem, kurus apkalpo politiskās partijas. Vai KTNAB gribēs un varēs sagraut šo sistēmu, vai viņi paši nav šīs sistēmas sastāvdaļa??????? Jo projām ir dzīvs Šķēles teiciens, jo lielāki kretīni valdības vīri un Saeimas deputāti, jo vieglāk uzpērkami un vadāmi. Būtu labi, ja ap Mičerevski pulcētos vairāk godprātīgu, gudru, Latvijas tautu un Latvijas valsti mīlošu deputātu un cilvēku, kuriem savs labums, sava kabata nav pirmajā vietā. Lai visiem gudriem, godīgiem, drosmīgiem cilvēkiem veicas šajā cīņā un it īpaši… lasīt vēl »

Gada glezna
Gada glezna

Jaunpups jau televīzijā lepni paziņoja, ka pēc “reformas” noliks pie vietas tos lauciniekus.
Galīgi zaudējis spēju būt politiķis.

Leo
Leo

Aferists Jaunups săk taisnoties ,tas nozīmē , ka Mičerevskim ir taisnība

Eidis
Eidis

Jaunība kungs, Saeimā tiešām vairāk par pusi sanāk negodprātīgi, jo bieži balso nevis pēc loģikas un lietderības, bet pēc partijas teiktā.