Ja nekļūs par NATO ģenerālsekretāru, Kariņš mēģinās kandidēt uz ES komisāra amatu

Neiegūstot NATO ģenerālsekretāra amatu, ārlietu ministrs, bijušais Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) gribētu pretendēt uz Eiropas Savienības (ES) komisāra amatu, politiķis atklāja izdevuma “Politico” raidierakstā “Power Play”.

Ja neiegūs NATO ģenerālsekretāra amatu, Kariņš, kas savulaik bija Eiropas Parlamenta deputāts, neizslēdz iespēju atgriezties Briselē, lai gan tagad viņš pretendētu uz ES komisāra amatu.

“Politika ir nepastāvīgs bizness (..) Es šodien noteikti neaizvērtu nevienas durvis,” intervijā izteicās Kariņš.

“Kas zina, ko nesīs rītdiena,” piebildis Latvijas ārlietu ministrs.

ES komisāra amatu patlaban ieņem Kariņa partijas biedrs Valdis Dombrovskis. Viņi abi tiek minēti kā divi potenciālie partiju apvienības “Jaunā vienotība” (JV) Eiropas Parlamenta vēlēšanu saraksta līderi. JV patlaban vēl nevarot izšķirties, kurš no abiem būs saraksta pirmais numurs.

Kā zināms, Kariņš paudis gatavību kandidēt uz NATO ģenerālsekretāra amatu. “Ja Latvija pieņemtu lēmumu kandidēt uz ģenerālsekretāra amatu, Krišjānis Kariņš ir gatavs pievienoties sacensībai,” aģentūra “Bloomberg” citē paziņojumu, ko tā saņēmusi no Kariņa preses pārstāvja.

Paziņojumā teikts, ka Kariņš varētu piedāvāt “sniegt ieguldījumu aliansē ar savu vadības pieredzi premjerministra amatā, skaidru izpratni par Krievijas draudiem, stingru nostāju Ukrainas jautājumā un pierādītiem panākumiem kā starptautiskās vienprātības veidotājam”.

“Ģeopolitiskā situācija un ar Ziemeļatlantijas aliansi saistīto izaicinājumu raksturs prasa dinamisku, apņēmīgu un konsensā balstītu vadību,” teikts Kariņa paziņojumā, piebilstot, ka viņa vadībā “Latvija ir konsekventi sasniegusi un pārsniegusi 2% [no iekšzemes kopprodukta] mērķi aizsardzības izdevumu jomā”.

Pašreizējā NATO ģenerālsekretāra Stoltenberga pilnvaras šajā amatā beigsies 2024.gada 1.oktobrī.

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


24
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Joske
Joske

Kariņš ir nokavējis par 100 gadiem. Toreiz būtu labs PSRS komisārs.

Kaža
Kaža

Kariņš valdību sastādīja no bijušajiem padomju okupantu ideologiem-komsorgiem.Tādiem vīriem amati NATO un ES ir svarīgi turpmākai atbilstošai darbībai.

Laucinieks
Laucinieks

Kā mēs to Kariņu nevaram ciest.

Kurzemnieks
Kurzemnieks

Šim nelietim vieta tikai cietumā.
Vai tiešām ļausim viņam aizmukt?

Vāvere
Vāvere

Aviācijas komisārs biedris Kariņš.

nevainības pārdevējs
nevainības pārdevējs

Te sen runa nav par Kariņu, bet par JV spēju un gatavību pretendēt uz varu nākošajās velēšanās. Protams, politiskā pierdze un prasmes viņus radikāli atšķir no dažiem caurkritušajiem grūtgalvīšu/idiotu grupējumiem, bet izskatās, ka skuju taka piezagusies pavisam tuvu, jautrais kapu zvanu meldiņš JV tiek uztvērts kā polonēze. Nu ko gājiens vien ir, ar līkumu vai pa tiešo to redzēsim.

Jefiņš
Jefiņš

JV ir uzkārusi kaklā nopietnu akmeni – Kariņu, kas viņus var ļoti sekmīgi nogremdēt pavisam par spīti prezidenta un citiem posteņiem. Vispār viņiem ir sen laiks barot nēģus, jo tā izcūkot Latvijas nākotni – izglītību nevienam tik pamatīgi nav izdevies.

Jezups
Jezups

Vienotības bandas vēzis ir saēdis Latviju , pietiek !

Anita
Anita

Nu šitam pilna galva ar čurām saskrējusi

Atgādinājums
Atgādinājums

Nu ta iedomājiers kas galvā tiem kas pa šito balsoja!

Drezīna
Drezīna

Komisārs…. nu tad jau te par var izvērsties Progresīvo triecienbrigadēs Tur bez poļitruka un komisrā nekādīgi nevar, nevelk tas mašīnists

Dr, No
Dr, No

Dzirdēju, ka psihenē (labi, psihineroloģiskajā ārstniecības iestādē), esot tādi īpaši NAPOLEONU KURSI…. Ja dabū visas ieskaites, Pasaules Prezidenta amats tikpat kā garantēts!

Experts
Experts

Kariņ, piesakies par ASV prezidentu , tu taču esi amerikānis , neguli !

Dr, No
Dr, No

Aha. Bet viņa vietā varētu, teiksim, to Avenu ielikt. WHY NOT? Tam ir komersanta ķēriens, viņš nav slims ar rusofobiju, turklāt Latvijas pilsonis, labi, dubultpilsonis. Toties viņš pagaidām NAV izdarījis nekādu kaitējumu. Tas, ka šis Volodjas kompanjons, taisni labi. Galu galā VVF arī brauca svinēt 9. maiju, vai ne? Neciešu šito dubultmorāli….

Apinis
Apinis

kariņš būs…

Niknais
Niknais

Kariņu tāpat kā cūku nevar no siles nodzīt,ja nevar tikt pie vienas tad ar steigu laužas pie nākamās, lai tik varētu kaut ko salaist dirsā.

grrr
grrr

Pamēģini Pūķinu dabūt no troņa lejā!

Kalašnikovs
Kalašnikovs

Nu suka pielipis kā pirts slotas lapa pie dibena!

hmm
hmm

Tāda bezkaunība un stulbums piemīt laikam tikai kariņam.

Atgādinājums
Atgādinājums

Un kas pa tādu balsoja?

Freids
Freids

Komisārs Reksis

Šveiks
Šveiks

Kariń , aizlaid uz Vatikānu , un palūdz , ka tu gribētu kļūt par jauno Pāvestu !

Finks
Finks

Kādas muļķības! Vatikānā jāprasa, lai pasludina par dievu to kungu.

Kariņš
Kariņš

Es pie pāvesta nebraukš! Lai tas pavests brauc pie manis, ja viņam vaig.