Iespējamās izmaiņas nodokļos plāno iesniegt pirms Jāņiem

Finanšu ministrs Arvils Ašeradens (JV) Foto: saeima.lv

Par nodokļu izmaiņu izstrādi atbildīgā darba grupa piedāvājumu par iespējamām izmaiņām nodokļos tiesību aktu projektu portālā plāno iesniegt ap 20.jūniju, vēsta db.lv.

Kā sacīja finanšu ministrs Arvils Ašradens (JV), līdz tam par darba grupas ziņojuma projektu par nodokļu politikas piedāvājumu turpināsies diskusijas gan starp koalīcijas, gan ar sociālajiem partneriem. Pēc tā iesniegšanas plānotas publiskā apspriešana par šo dokumentu, kam sekotu saskaņošanas process un vēlāk lemšana valdībā.

Vienošanos valdībā par šīm izmaiņām vajadzētu panākt līdz vasaras beigām, pauda politiķis.

Vaicāts, vai līdz ar šīm izmaiņām varētu notikt kāda nodokļu palielināšana, Ašeradens akcentēja, ka šajā jautājumā jābūt ļoti uzmanīgiem, tajā skaitā, raugoties uz Igaunijas piemēru, kur pēc nodokļu palielināšanas ir negatīvas prognozes attiecībā uz ekonomikas attīstību.

Nebūtu pareizi, ja no ekonomikas tiktu izņemti attīstībai nepieciešamie finanšu līdzekļi, kā dēļ tautsaimniecība sabremzētos, sprieda Ašeradens.

Pēc ministra aplēsēm, paredzams, ka Latvijas ekonomikas izaugsme atsāksies šogad otrajā pusgadā, un to veicinās arī Eiropas Centrālās bankas jūnijā gaidāmais lēmums samazināt procentu likmes. Tāpat jau esot redzams, ka sāk pieaugt konfidenču jeb pārliecību indeksi saistībā ar ekonomikas izaugsmes iespējām, atzīmēja Ašeradens.

Politiķis norādīja, ka Latvijas ekonomikas izaugsmes prognozes 2024. gadam ir līdzīgas – atbilstoši Finanšu ministrijas prognozei valsts iekšzemes kopprodukts (IKP) šogad pieaugs par 1,4%, tikmēr Eiropas Komisija prognozē IKP pieaugumu 1,7% apmērā.

Nodokļu politikas pilnveidošanas koordinēšanas grupa ir koleģiāla, koordinējoša konsultatīvā platforma nodokļu politikas jautājumos ar mērķi koordinēt sadarbības partneru prioritātes nodokļu politikas plānošanai turpmākajiem gadiem.

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


11
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
ееее
ееее

Ну все..

Повышение налогов

Как же выжить этих убийц Латвийского народа?

Tumbočka
Tumbočka

Tomēr , cik primitīva Vienotības banda , pēc vēlēšanām PVN uzmetīs augšā , lai kāds muļķītis varbūt nobalsos par zagļiem !

Jefiņš
Jefiņš

Nevajadzēja nodokļu naudu smērēt gar sienu, tad nevajadzētu celt nodokļus.

bullis
bullis

Nepareizi! Nevajadzēja ļaut slimīgi izplūst valsts pārvaldei, kas aprij ļoti daudz naudas.

Viss pareizi
Viss pareizi

Taisnība ir gan viens, gan otrs izteikums. Kā vienas monētas abas puses.

Jeblonskis
Jeblonskis

Pieaugums vai inflācija?

Ekonomika
Ekonomika

Reāli pie nodokļiem (papildus finansu izmaksas) būtu jāpeiskaita 20-30% piecenojums produktiem salīdzinoši ar Eiropas cenām. Zobu pasta, kas Šveicē maksā 6-7 euro, pie mums 10 euro. Augļi Austrijā, Šveicē 5 euro/kg, Latvijā 10-12 Eur/kg, zāles par 20% dārgākas nekā Polijā, Lietuvā un Igaunijā. Tā ir ar katru otro produktu. Tas nozīmē, ka pie mazākām algām, mēs maksājam papildus par pirkumiem, neskaitot PVN 20-30%. Kā to nosaukt nezinu, bet tirgotāju alkatība te netiek kontrolēta un tirgu pārņēmuši karteļi. Protams karteļu aizstāvji visādi melos un draudēs, ka bez viņiem nomirsim badā. Mēs maksājam vairāk nekā pārējās ES valstis un praktiski to jāpieskaita… lasīt vēl »

dārgāka loģistika
dārgāka loģistika

Paziņa kas strādā loģistikā stāstīja ka tas viss dēļ sankcijām. Kādreiz nāca preces no Krievijas, mūsu tālbraucēji veda uz Eiropu, un no Eiropas veda preces mums. Sākoties karam un sankcijām, visādi populisti sāka bļaut ka vajag aizliegt Krievijas preču plūsmu, rezultātā nav vairs kravu kuras vest uz Eiropu. No Baltijas valstīm nav tik daudz kravas virzienā uz Eiropu, kā virzienā no Eiropas. Tālbraucēji braucot ar tukšām kravām turpceļā. Tukšā brauciena izmaksas tiekot ierēķinātas gala produktu cenā. Tāpēc arī viss kļuva dārgāks. Maksa par valdības sankcijām. Pats jautrākais ka Krievijas preces vienalga ir veikalos, tikai nāk no Eiropas, Latvija papildus samaksā… lasīt vēl »

ееее
ееее

Надо за это все заколотить двери Сейма😂😂😂

Пусть сидят там злые и голодные

Раз им плевать на народ то и нам плевать на них

kā tad
kā tad

Pēc eiroparlamenta vēlēšanām varēs vairs tik izmisīgi netēlot baltos un pūkainos. Būs iespējas publicēt plānus par nodokļu celšanu. Viss aiz patiesām rūpēm par elektorātu. Nedrīkst taču vēlētājus nervozēt pirms vēlēšanām. Vēl slikti beigsies.

ееее
ееее

После выборов походу нужно будет искать мужа иностранца чтоб улететь отсюда

Только так.