Gobzemu par ētikas pārkāpumiem atkal izslēdz no sešām Saeimas sēdēm

Saeima šodien nolēma par ētikas pārkāpumiem no nākamajām sešām parlamenta sēdēm izslēgt parlamentārieti Aldi Gobzemu (KuK).

Attiecīgo lēmumu pieņemšanai Saeimā pirms Jāņiem virzīja Mandātu, ētikas un iesniegumu komisija. Toreiz uz Mandātu komisijas virzīto priekšlikumu par šādu sodu Gobzems jūnijā reaģēja, kārtējo reizi solot nolikt deputāta mandātu, taču to neizdarīja.

Politiķis izslēgts no sešām Saeimas sēdēm par izteikumiem pret deputātu Sandi Riekstiņu (K). Gobzems iepriekš komisijā atvainojās par savu rīcību, kad Saeimas sēdes laikā izteica apvainojošus vārdus, minot, ka viņam vajadzēja “noturēties un neatbildēt uz provokāciju”. Vienlaikus viņš pauda, ka neesot pamata viņu sodīt.

Komisijas deputāti iepriekš nolēma, ka Gobzems ir pārkāpis Saeimas deputātu ētikas kodeksa punktus, kas paredz, ka deputāts ciena un vienmēr ievēro Satversmi, Saeimas Kārtības rulli un citus normatīvos aktus, ka deputāts ir morāli atbildīgs sabiedrībai par savu darbību, ka deputāts publiskos izteikumos izvairās no vārdiem, žestiem un citādas rīcības, kas var būt aizskaroša. Tie arī paredz, ka deputāts nelieto apvainojošus vai ar Saeimas cieņu nesavienojamus izteicienus, kā arī, ka deputāts ir pieklājīgs pret Saeimas, citu valsts un pašvaldību iestāžu darbiniekiem un ikvienu sabiedrības locekli.

Gobzems gan paudis, ka lēmums izslēgt viņu no Saeimas sēdēm pieņemts, “jo es biju un esmu vienīgā īstā opozīcija neatkarīgās Latvijas vēsturē”.

Deputāti Uldis Budriķis (K), Marija Golubeva (AP) un Iveta Benhena-Bēkena (JV) iepriekš aicināja ierosināt lietu pret Gobzemu par Riekstiņa apsaukāšanu rupjos vārdos, kā arī uzkliegšanu kolēģim paklusēt Saeimas sēdē.

Savukārt Gobzems savā atbildē apgalvo, ka vārdu pārmaiņa notikusi Riekstiņa regulāro starpsaucienu dēļ, kas bijuši provocējoši un traucējuši debatēt.

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


1
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Dr.Āte
Dr.Āte

Šitam čalītim vajag psichiatrisku pārbaudi.