Ģenerālprokuratūra lūgusi kriminālvajāšanai izdot Saeimas deputātu Mārtiņu Bondaru

Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisija otrdien, 31. maijā, skatīs ģenerālprokuratūras lūgumu par kādu noziegumu izdot kriminālvajāšanai Saeimas deputātu un Saeimas Budžeta un finanšu komisijas priekšsēdētāju Mārtiņu Bondaru (AP), vēsta Latvijas Televīzija (LTV).

Bondars apstiprināja, ka ceturtdien komisijā pieteiktais jautājums ir par “senu ar mani saistītu lietu”. Politiķis uzskata, ka šī lieta ir politiski motivēta, par ko liecinot “virkne faktu”.

Deputāts vairāk par šo jautājumu plāno informēt preses konferencē ceturtdien, 2. jūnijā, plkst.13.

Saeimas kārtības rullis paredz, ka par piekrišanu kriminālvajāšanas sākšanai pret Saeimas locekli, viņa apcietināšanai, kratīšanas izdarīšanai pie viņa vai citādai personas brīvības ierobežošanai Saeima lemj pēc Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijas ziņojuma.

Otrdien, 31. maijā, minētās komisijas darba kārtībā ir iekļauts jautājums par Ģenerālprokuratūras iesnieguma izskatīšanu. Iesnieguma nosaukums nav minēts, bet uz komisijas sēdi uzaicināta Rīgas tiesas apgabala prokurore Madara Griķe.

Komisijas vadītāja Janīna Kursīte-Pakule (NA) teica, ka informācijai ir ierobežotas pieejamības statuss, tāpēc viņa nevarot atklāt, kuru deputātu prokuratūra lūdz izdot kriminālvajāšanai.

Ja Saeima piekrīt izdot deputātu kriminālvajāšanai, viņš var pilnvērtīgi turpināt darbu Saeimā, gan piedaloties Saeimas un komisijas sēdēs, gan arī tajās balsojot un saņemot pilnu atlīdzību par deputāta pienākumu izpildi.

Kriminālvajāšanas laikā prokuratūrai un tiesai ir tiesības piemērot attiecīgajam deputātam visus kriminālprocesuālos piespiedu līdzekļus, teikts parlamenta Kārtības rullī.

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Avots: LTV

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


7
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Skolnieciņš
Skolnieciņš

Mārtiņu Bondaru sagaida pastarā tiesā. Es ļoti ceru, ka Latvijas sabiedrība šo mērgli vairs politikā neredzēs. Viņa vieta ir cietumā. Kangars uz brīvām kājām ir bīstams, tāpēc tagad ir laiks Kangaram pasēdēt kādu laiciņu aiz restēm.
©Skolnieciņš 1999-bezgalība :-)

Kauns
Kauns

Kā teica klasiķis , tikai muļķu zemē Krājbankas izlaupītājs var vadīt Parlamenta Finanšu komisiju , kă nekā profesionālis !

LIEMENIS
LIEMENIS

Klasiķis TEICA, KA muļķu zemē arī NOVADNIEKS PORDĀNS var vadīt PIESLIETU MINISTRIJU, kă nekā ŅĀMĒJS – profesionālis !

zatlera perdeļu partija
zatlera perdeļu partija

Virkne faktu liecina, ka bondars ir pērkama mauka. Mūsējais

LIEMENIS
LIEMENIS

ARĪ NOVADNIEKS PORDĀNS IR PĒRKAMA M. J;USEJAIS.

bondars
bondars

Nēēēēēēēēē. Es nedrīkstu sēdēt cietumāāāāāāā! Es esmu pārāk skaists. Lūdzu ūūū

LIEMENIS
LIEMENIS

BET NOVADNIEKS PORDĀNS DRĪKST sēdēt cietumāāāāāāā! VIŅĀ NAV pārāk skaists. Lūdzu ūūū