Ekonomikas ministre netic “valdības dinamikai” pēc ministru nomaiņas

Valdībai piešķirt dinamiku ar atbildības sfēras maiņu ir diezgan neiespējami, jo paiet ilgs laiks, kamēr jauns ministrs iestrādājas, komentējot premjera Krišjāņa Kariņa (“Jaunā Vienotība”) rosinātās ministru maiņas, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam “Rīta panorāma” pauda ekonomikas ministre Ilze Indriksone (Nacionālā apvienība). 

Kā zināms, Kariņš piedāvāja pašlaik vakanto ārlietu ministra amatu, kurš iepriekš bija “Jaunās Vienotības” pārziņā, uzticēt Nacionālās apvienības pārstāvim,  bet Nacionālās apvienības pārziņā esošo Ekonomikas ministriju – “Apvienotā saraksta” pārstāvim, savukārt “Apvienotā saraksta” vadīto Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju (VARAM) savā pārziņā pārņemtu “Jaunā Vienotība”.

“Jaunā valdība ir nostrādājusi mazliet vairāk par pusgadu, un, redzot, kā mums veicas ar jauno ministru iestrādāšanos, dinamiku piešķirt ar atbildības sfēras maiņām ir diezgan neiespējami,” sacīja Indriksone, norādot, ka paiet ilgs laiks, kamēr jauns politiskais spēks un ministrs apzina situāciju un sāk vadīt procesus un noteikt darbības virzienus ministrijā.

Indriksones ieskatā, “dinamikas iegūšana nav saprotama”.

Tāpat ministre pauda, ka Kariņa piedāvātajai rotācijai trūkst argumentācijas,

tostarp nekādas indikācijas par premjera vēlmi nomainīt viņu pret citu ekonomikas ministru iepriekš neesot novērotas.

Indriksone norādīja, ka premjera nosauktie darbi jau esot iekļauti darba kārtībā, budžeta sarunas gan vēl nav sākušās, bet prioritārie pasākumi no Ekonomikas ministrijas esot iesniegti.

Tikmēr uzņēmēju organizācija Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera (LTRK) neatbalsta Indriksones nomaiņu, paziņojumā medijiem norādīja LTRK. Organizācija sadarbību ar ministri sauc par konstruktīvu, norādot uz uzņēmēju iesaisti lēmumu pieņemšanā, un aicina Kariņu pārdomāt šo izmaiņu efektivitāti un ietekmi uz iesāktajām pārmaiņām.

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


2
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
sardeļu krelles
sardeļu krelles

Sabierībai vajag risinājumus, nevis gludus stāstus, kādēļ sanāca tik slikti un drīz būs labi, jo visi pieradīs.

proto
proto

Ticība jau nekāda, jo taču ir cita vadoņa pravietojumi- katra ķēkša var vadīt valsti. Arī nozari, par to nacionālpatriotisku vārdu salikumu apjomu ir nostiprinājusi. Noteikti var atgrieszties pagastā par sekretāri un palīdzēt protokolus pārskatīt