Kariņš piedāvā koalīcijas partneriem mainīt ministrus; pretējā gadījumā veidos valdību ar ZZS un “Progresīvajiem”

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) rosina Nacionālās apvienības (NA) politiķim Rihardam Kolam ieņemt ārlietu ministra amatu, “Apvienotajam sarakstam” (AS) pārņemt Ekonomikas ministrijas (EM) un “Jaunajai vienotībai” (JV) – Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) vadību.

Par to Kariņš paziņoja trešdien preses konferencē pēc tikšanās ar Valsts prezidentu.

Tas nozīmētu ministriju rotāciju starp partneriem, jo pašlaik JV atbildībā ir Ārlietu ministrija, NA atbildībā ir EM un AS pārziņā ir VARAM.

Tāpat piedāvājums paredz, ka Saeimas Nacionālās drošības komisijas vadītāja amatu no NA pārņemtu JV.

Tāpat premjers rosina JV, AS un NA parakstīt memorandu par vairākiem paveicamajiem darbiem.

Gadījumā, ja NA un AS ceturtdien atteiktos no šī piedāvājuma, tad Kariņš būtu gatavs sākt sarunas par citas valdības veidošanu ar Zaļo un zemnieku savienību (ZZS) un “Progresīvajiem”.

Kā zināms, premjers jau iepriekš tika izteicies, ka vēlas koalīcijas paplašināšanu, lai panāktu raitāku darbu skolu tīkla sakārtošanā, veselības aprūpes situācijas uzlabošanā, darbaspēka jautājumos, valsts kapitālsabiedrību virzīšanā uz biržu un sociālajos jautājumos, proti, nepieciešama Stambulas konvencijas ratifikācija “kā simbolisks, bet dziļi nozīmīgs Saeimas žests” un Satversmes tiesas lēmuma izpilde, kas saistās ar kopdzīves regulējumu.

Patlaban valdošajā koalīcijā strādā JV, NA un AS, taču pēc Valsts prezidenta vēlēšanām, kurās koalīcijas partijas nespēja vienoties par atbalstu vienam kandidātam, Ministru prezidents Kariņš ir sācis sarunas par iespējamu koalīcijas paplašināšanu ar ZZS un “Progresīvajiem”, kam gan NA un AS iebilst.

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


31
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Ome
Ome

Kurš muļķis nesaprot , ka jānomaina nespējìgais premjers !

ziņojums Kariņam
ziņojums Kariņam

Jaunas vēlēšanas būtu godīgāka rīcība.

Krāniņš
Krāniņš

Kā var būt jaunas vēlēšanas, ja Centrālai vēlēšanu komisijai nav vadības? Prātiņ, nāc mājā

Mudīte
Mudīte

Tāpēc rudenī parakstīsim par šīs Saeimas atlaišanu !

ak74
ak74

Ja kadam vel ir shaubas par Karinju un Co tad atveriet acis, visus 20 gadus vinjsh tur vaariijaas kopaa ar Lembergu, Ainaaru un paareejiem oligarhiem un kardinaaliem. Vispaar jau amizanti – Lembergs, tiesaats, ar USA sankcijaam un Karinsh veidos kopaa valdiibu, kaa tad vinjsh nosargaas valsts nosleepumus?
Lielaakaa Latvijas beeda ir taa ka mums nav alternatiivu esoshajam partijaam, ne Karinjam, ne citiem, visi vinji paaraak ilgi un jau melni, ieskaitot provinces Piileenu un Co. Kur ir jaunaa politiskaa paaudze?

populisti
populisti

Vispār jau ir jaunās partijas. Jāskatās kurām jaunajām partijām esošā vara un tv zombijkaste pieliek birku populisti, lai cilvēki par viņām nebalsotu, un vēlēšanās nobalsotu par “mazāko ļaunumu” – kādu no vecajām populistu partijām, vai to satelītiem (JV, SC, ZZS, NA, Konserviem, AP, regresīvajiem). Principā var ņemt jebkuru jauno partiju, un pat ja viņiem nesanāks, diez vai būs sliktāk kā vienotībai. Un nākošajās vēlēšanās varēs balsot par citiem. Ja kas vislielākie populisti ir tie kas šobrīd pie varas. Kariņš ja kas jau 2005. gadā solīja pārtikai samazināt PVN. Un var apskatīties ko viņi citus gadus pirms vēlēšanām solījuši, un ko… lasīt vēl »

ak74
ak74

Varbuut es nesekoju liidzi tik labi vai arii mana atminja klibo, kuras tad ir taas jaunaas partijas ? Nepiemineesim Rosljikovus un Tatjanas, Burovu un tamliidziigus biedrus, vai arii galeeji labeejas vai galeeji kreisas partijas kaa Gobzemu un tamliiidziigi.

populisti
populisti

Pēc taviem izvirzītajiem kritērijiem tiešām nekā nav par ko vēlēt. No taviem nosauktajiem cilvēkiem Tatjana un Burovs nav nekādi jaunie kandidāti, tos es arī neizskatu. Pret Rosļikovu personīgi man nav lielu iebildumu. Man iespējamais kandidāts ir Rūdolfa Brēmaņa partija, tev viņi nepatiks jo ir bijuši kopā ar Gobzemu. Ja kas visi kādreiz ar kaut ko kopā ir bijuši. No esošajām vecajām lielajām partijām mazākais ļaunums ir NA, tas tā ja man būtu jābalso par kādu no vecajām partijām. Ja kas Kariņš mēģina izveidot valdību bez NA. Ir teiciens ka pretinieka pretinieks ir sabiedrotais.

Gada glezna
Gada glezna

Nu tak ar to alkatīgo JV jārīkojas kā savā laikā izrīkojās ar “Saskaņu” – vienkārši jāizmet no valdības.

sardeļu krelles
sardeļu krelles

Diena pagāja “iezīmēto kāršu” zīmē, ar populistiskiem izgājieniem sevisķi naivajai elektorāta daļai. Priecājos kopā ar ZZS un PRO – rotaļa pamperos noslēgusies.

Jupis
Jupis

Lembergs dibinās ordeni ko svinīgos apstākļos liks Kariņam sev piespraust.

Rinka
Rinka

Levits jau dibenāja ordeni. Iesprauda kaimiņam un vēl dažiem aktieriem.

ideoloģijas šizofrēniķis
ideoloģijas šizofrēniķis

Kariņam derētu ezītis.

Šveiks
Šveiks

Te drusku izskatās pēc loģikas AS varēs ietekmēt tautsaimniecibas attīstību un realizet savu kapacitāti, Kols tiktu pie ārlietu ministra amata, jo viņš tur būs 100% labāks par ekonomikas Indriksoni. VARAM būs jāatdod, bet arī reģionālā attīstība ir atkarīga no kustībām tautsaimniecībā.

Pietuka Krustiņš
Pietuka Krustiņš

Tu aizmirsi par Maskavai draudzīgo Lemberga partiju ZZS.

Elementāri
Elementāri

Pirms pašvaldību vēlēšanām svarīgākā ministrija ir VARAMs. Vienotībai nevar pārmest profesionalitātes trūkumu varas sagrābšanā un noturēšanā.

politiskais tirgus
politiskais tirgus

Vienotība lēnām pārņem varu. Tagad pat ar Zilo Zemnieku Savienību kopā gatavi strādāt. Tas nekas ka Lembergs smagos noziegumos apsūdzēts, bet ja nobalsoja par vienotības bīdīto prezidenta kandidātu, tad pēkšņi gatavi visu piedot un ņemt koalīcijā. Tā darbojas politiskais tirgus. Un vienotības vēlētāji arī būs aizmirsuši pirmsvēlēšanu tekstus kā ar smagos noziegumos apsūdzētā Lemberga Zilajiem zemniekiem kopā vienotība neies vienā koalīcijā.

Krāniņš
Krāniņš

Nu, bet Putins (Progresīvie) tak nav smagos noziegumos apsūdzēts. Ar viņu značit var tirgoties

Debīlība
Debīlība

Šis sacerējums nav par tēmu, bet smagi zili apsūdzēto Lembergu ta neviens vēl nav dēvējis. Par to pieci punkti.

Jansons
Jansons

Tautai nav jāzin, kā taisa politiku un desas. ( Čerčils)

oi, oi
oi, oi

janson! pamācies vēl! citādi sanāk kā rajevam: “kā jau es teicu…”

Lauris
Lauris

Nevar vien beigt dziedāt

meņģelsons
meņģelsons

Es atvainojos, bet kāda starpība ar kuru roku onanēt?

Fēlikss Edmundovičs
Fēlikss Edmundovičs

Dziļi, draugs, dziļi.

Dziesmu un geju svētki
Dziesmu un geju svētki

Tauta grib spalvaino roku.

Statistiķis
Statistiķis

Pat ja kariņš ar pliku dibenu skraidīs pa rīgu, aunu vienotībai reitingi augs.

Šmēlerte
Šmēlerte

Vēl jau Centrālai vēlēšanu komisijai priekšēdētājs nav ielikts. Tā, ka. Reitingi 1. Rezultāti vēlēšanās – kaut kas cits

putjins
putjins

Mana reitumu banka (progresīvie) jāņem. Savādāk jums nekas nespīd.

rinka
rinka

Nu jā, Jūrmala tak jāsavieno ar krieviju. Kapēc lai krievijai ir vēl viena kaļiņingrada. Krievu pilsētām jābūt savienotām ar matušku.

katjis
katjis

Ej, parausties!

Klaida
Klaida

Kurs pacēla miskastes vāku? Atkal te kacina tos zirneklīšus burkā- lai taču pakustas un pasmīdina cilvēkus. Nevar taču viena pati čakše ākstītes ar saviem daiļdarbiem publikas izklaidei