Bondars, viņa sieva Ieva un mūžībā aizsauktā notāre Līga Eglīte mantkārīgā nolūkā izmantojuši viltotu dokumentu, uzskata prokuratūra

Mārtiņš Bondars

Latvijas prokuratūra ir uzrādījusi apsūdzību bijušajam Saeimas Budžeta komisijas priekšsēdētājam Mārtiņam Bondaram (AP) par iespējamu dokumentu viltošanu, informē prokuratūrā.

Prokuratūras ieskatā, Bondars, viņa sieva Ieva Bondare un nu jau mūžībā aizgājusī zvērināta notāre Līga Eglīte jeb persona, pret kuru kriminālprocess izbeigts daļā, mantkārīgā nolūkā personu grupā pēc iepriekšējas vienošanās viltoja un izmantoja viltotu dokumentu, radot būtisku kaitējumu prasītāja ar likumu aizsargātām interesēm, apliecināja prokuratūrā.

Par šādu pārkāpumu paredzēts sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz četriem gadiem, ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, ar probācijas uzraudzību, ar sabiedrisko darbu vai ar naudas sodu.

Pret notāri Eglīti kriminālprocesā tika konstatēts likumā paredzētais pamats viņas saukšanai pie kriminālatbildības, bet, ņemot vērā, ka Eglīte ir mirusi, kriminālprocess pret viņu izbeigts daļā.

Bondars Mandātu komisijas sēdē uzturēja nostāju, ka nav vainīgs, neko nepareizi nav izdarījis un likumu neesot pārkāpis. Bondars ieskatā, prokuratūra īsteno “bezzaudējuma stratēģiju”, jo politiķis neredz iespēju, ka deputāti priekšvēlēšanu laikā varētu nobalsot pret viņa izdošanu.

Vēlāk preses konferencē Bondars pauda, ka ir “pārsteigts un sašauts” par šādu lietas pavērsienu, un vaicāja, vai 2018.gada vasarā sāktā lieta līdz šim tika “turēta uz plaukta” ar mērķi tikai tagad to izvilkt ārā, “lai vērstos pret mani”.

Lai gan tiesībsargājošajām iestādēm ir sava rīcības stratēģija, tomēr politiķa ieskatā esot “vairāk nekā dīvaini”, ka viņa izdošana tika prasīta nedēļu pirms 14.Saeimas priekšvēlēšanu aģitācijas perioda sākuma.

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Avots: Jauns.lv

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


3
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Fakc
Fakc

Laikam apsūdzībā fakti izskatās ļoti tuvu patiesībai

bondars
bondars

Toties es esmu skaistākais deputāts saimā. Viņiem skauž

bondars
bondars

Jā, un man ir neadekvāti paaugstināts pašnovērtējums. Jo īpaši attiecībā uz manu skaistumu