Atklājies, kur Covid-19 varēja saķert Bondars un Jurašs

Mārtiņš Bondars

Oktobra sākumā vairāki Saeimas deputāti devās uz Kauņu, lai uzspēlētu basketbolu. Šoreiz viņi zaudēja Lietuvas parlamentāriešiem, un diviem no Saeimas komandas vēlāk konstatēts koronavīruss, raksta žurnāls “Privātā dzīve”.

Pēc PDz rīcībā esošās informācijas, ar Covid-19 sasirguši Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas priekšsēdētājs, Attīstībai/Par! parlamenta frakcijas deputāts Mārtiņš Bondars un Jaunās konservatīvās partijas pārstāvis, Juridiskās komisijas priekšsēdētājs Juris Jurašs.

Mārtiņš PDz atzina – viņam bijis pozitīvs Covid-19 tests. Deputāts neņemas spriest, kā tas varēja gadīties, un sākumā par to neesot nojautis: «Jā, bija kaut kādas iesnas un klepus, bet šajā laikā jau tā ir regulāra lieta. Un tad man piezvanīja no Slimību profilakses un kontroles centra un paziņoja, ka esmu kontaktpersona ar Covid-19 saslimušu cilvēku. Aizgāju nodot testu, izrādījās pozitīvs. Bail jau teikt, bet pagaidām par veselību nevaru sūdzēties. Vismaz sajūtu līmenī,» sacīja Bondars.

«Jāklausa mediķi un jāsēž mājās, lai neaplaistu citus un sev nenodarītu pāri. Ar sievu un bērniem dzīvojam katrs savā mājas galā. Pēc mediķu izstrādātā algoritma man testi vairs nav jāveic. Tagad viss ir ģimenes ārsta ziņā. Kad teiks, ka varu atkal skriet, tad skriešu. Bet vispār man jau šķiet, ka principā varu skriet. Priekšā arī svarīga lieta – nākamā gada budžeta projekta izskatīšana. Man kā komisijas priekšsēdētājam jābūt formā,» mundrs telefonsarunā bija Mārtiņš.

Bondars zinājās teikt, ka Covid-19 tests pozitīvs bijis arī Jurašam, un bija dzirdējis pieļāvumu, ka koronavīruss abiem varētu būt pielavījies ap to laiku, kad Saeimas komanda devās uz Lietuvas pilsētu Kauņu, lai piedalītos tradicionālajā Baltijas Asamblejas ceļojošā kausa izcīņā basketbolā.

Saeimas basketbola komandas kapteinis Viktors Valainis PDz pauda, ka parlamentāriešu vienība, kas ik nedēļu pulcējoties uz treniņu, regulāri pārbauda spēkus basketbola laukumā.

«Tradicionāli piedalāmies Baltijas Asamblejas kausa izcīņā, kur pērn pat ieguvām pirmo vietu. Vēl arī startējam Iekšlietu ministrijas spēlēs, bet vispār atrodam arī citus pretiniekus, ar kuriem uzspēlēt. Pēdējais turnīrs bija 2. oktobrī – Baltijas Asamblejas kauss, kur ieguvām otro vietu, finālā ar 33:39 zaudējot Lietuvas jaunievēlētā parlamenta komandai,» atklāja Viktors.

Viņš atzina, ka uz Lietuvu tautas priekšstāvji devušies ar vairākiem transportlīdzekļiem.

«Runas, ka divi deputāti apslimuši šajā braucienā, varētu būt patiesas. Juris un Mārtiņš, kas ir komandas treneris, uz spēlēm brauca vienā mašīnā. Viņi abi un arī šoferis saņēmuši pozitīvus testus. Esmu runājis ar pārējiem komandas dalībniekiem, viņiem neesot ne simptomu, ne problēmu ar veselību. Man arī nav,» sacīja Valainis. Viņam gan pienākusi ziņa, ka jāvēro sava veselība, un, ja parādās kādi simptomi, vajadzētu taisīt testu. «Eksprestesti ir nopērkami. Ja kaut kas būs ne tā, noteikti iegādāšos,» tā Valainis.

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Avots: santa.lv

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


Lasītāju viedokļi

avatar